Børufsen blir med videre

Dagens første nyttårsrakett sendes opp for Espen Børufsen som er enig med Start om å fortsette inn i 2020. Dermed går han løs på sitt tredje tiår som Start-spiller!

Kontrakten hans gikk ut i dag, 31.12, men Espen er motivert for å komme seg tilbake på banen igjen. Start ønsker å gi Espen alle muligheter til å klare nettopp det, og klubben er enige med Børufsen om å fortsette «forholdet». Hele klubben håper Espen blir å se i Start-drakt når Eliteserie-sesongen blåses igang igjen i april. 

- Jeg veldig glad for at vi er enige om en avtale videre. Jeg har hele tiden hatt et stort ønske om å fortsette i Start, og jeg er utrolig takknemlig for at klubben ønsker å gi meg en ny mulighet etter at jeg har vært skadet så lenge. Det betyr veldig mye for meg, sier Børufsen.

Han og klubben er enige om å ta en ny status før seriestart i Eliteserien i starten av april, når Espen har sett hvordan kroppen har tålt sesongoppkjøringen. 

- Jeg gleder meg veldig til oppkjøringen. Det skal bli godt å komme i gang igjen. Jeg skal jeg bruke oppkjøringen godt og sørge for at jeg bygger opp en god form, og samtidig trene opp ankelen igjen. Jeg er i hvert fall utrolig motivert, sier Børufsen.

Børufsen debuterte for Start i 2006 og Vågsbygd-gutten har vært lojal mot klubben gjennom mange opp-og nedturer i 14 sesonger. Idet han spiller sin neste kamp vil han dermed ha representert Start i tre tiår!

- Det er vilt, og nærmest litt uvirkelig. Det er noe jeg er stolt av, og noe som gir enda mer motivasjon til å kjøre på videre, sier Espen.

Se noen av lagene Espen har vært en del av i bildeserien under.

Lang vei tilbake

Etter flere operasjoner og utallige timer med «kjedelig» opptrening kunne han endelig trene fotball sammen med resten av laget de siste ukene før juleferien. Nå er målet å bruke oppkjøringen godt slik at han kan bidra med sin oppofrende spillestil, erfaring og nese for mål når laget tar fatt på Eliteserie-comebacket i april.

- Espen har jobbet knallhardt for å bygge seg opp igjen etter en lang og trøblete skadeperiode, og vi håper virkelig han kan komme tilbake for fullt. Det vil i såfall gi laget et løft. Med sin rutine, sitt store engasjement og sine ferdigheter har han mye å bidra med når han er skadefri. Vi skal bruke oppkjøringen fornuftig og gjøre det vi kan for at Espen skal komme tilbake i toppslag, sier trener Joey Hardarson.

Start-legende

Børufsen står bokført 302 kamper og 46 mål for Start, men en skade i ankelen har holdt ham på sidelinjen siden sommeren 2018.

Christopher Langeland, styreleder i Start en Drøm, forteller at alle i Start unner Børufsen å komme tilbake på banen. Han forteller at Børufsen, i tillegg til å ha vært en nøkkelspiller på laget i lang tid, også bidrar i klubben og i samfunnet på andre måter. 

- Espen er et forbilde og en Start-legende. Ikke bare har han spilt utallige kamper for klubben, men har vært aktiv i Start Life Support gjennom sitt engasjement for Kirkens bymisjon i mange år. Nå er han også administrativ leder for vårt Gatelag, og han brenner virkelig for 

- Hele klubben ønsker å få Espen tilbake på banen, og med denne avtalen så legger vi tilrette for at han kan fortsette opptreningen og forhåpentligvis være klar når vi tar fatt på en ny spennende sesong i Eliteserien, sier Langeland.

Annonse fra Eliteserien: