Bedring på skadefronten

Mens spillerne som starter kampen på lørdag hadde en ganske lett trening, var det flere spillere som var sprekere enn på lenge under dagens treningsøkt.

I øsende regnvær og etter en tung helg med stortap mot Odd så kunne vi tro at det ble en skikkelig blåmandag i dag. Men etter et spillermøte der de viktigste aspektene fra kampen i helga ble gjennomgått, så fikk vi se mange lyspunkter på trening.

På grunn av tett kampprogram har det vært få intensive spilløkter den siste uken, men idag ble det trykket godt til da spillerne som ikke spilte hele kampen lørdag braket sammen.

Blant spillerne som var i aksjon er det flere som har vært ute med skade og sykdom den siste tiden, men de så friske og raske ut i dag.

Adeleke Akinyemi, Andri Tryggvason og Martin Ramsland var alle med 100 prosent for første gang på en stund, og de var alle fornøyd etter økta.

- Det føles bra, god å komme igang igjen, sier Andri som har slitt med en strekk bak i låret.

- Det gikk bra og jeg har egentlig ventet på å få være med i spill noen dager. Men det har jo ikke vært treninger med spill. Nå får vi se hvordan kroppen responderer på dette, sier Ramsland, som ble operert i lysken for en måned siden. Han regnes å være kampklar i midten av juli.

Trening 29 juni ramlsand 2
Ramsland tok for seg i duellene på dagens trening. FOTO: Erlend Segberg

 

Livlig Adeleke

Adeleke Akinyemi har vært i gjennom et skademareritt av de sjeldne etter at han brakk ankelen i serieåpningen mot Aalesund i fjor. Flere operasjoner og tilbakeslag har fulgt, men han har vært med på fotballtrening tidligere i vår. De siste ukene har han jobbet med styrke og løpetrening, for å bygge opp fysikken, men idag fikk han slippe til i fotballspill igjen. Etter trening var det flere som kommenterte at Adeleke så bedre ut enn på lenge, noe han var enig i selv.

- Jeg har ikke følt meg så bra siden før jeg ble skadet. Det gikk bra i dag, det går bedre og bedre for hver dag. Jeg er ikke 100 prosent ennå, kanskje bare 70 prosent, men jeg nærmer meg, sier han og smiler.

På trening i dag fikk vi også se at Espen Børufsen og Isaac Twum nærmer seg kampform. I tillegg var Jonas Deumeland tilbake på feltet med de andre, etter å ha vært isolert fra gruppa i forrige uke på grunn av sykdom.

Se bildeserie fra treningen nederst i saken.

Det betyr at Joey Hardarson begynner å få en stor stall å velge fra når han skal ta ut lag og tropp fremover. Henrik Gjesdal er ute for resten av sesongen med sin korsbåndskade, men ellers er det kun Afeez Aremu som ikke var i full trening.

Aremu slo opp kuttskaden i kneet under kampen mot Odd og måtte sy på nytt, og dermed må han trolig vente en uke eller to før han kan spille kamp igjen.

Joey gleder seg over at flere av de skadde spillerne ser ut til å være på vei tilbake for fullt.

- Det er veldig gledelig at det ser ut til å gå riktig vei. Det gir oss flere valgmuligheter, og det er flott når kampprogrammet er så tett som det er nå. Samtidig er konkurransen om en plass på laget knalltøff på mange posisjoner, og vi håper det vil få frem det beste i alle, sier Hardarson.

- Ekstra gledelig er det å se Adeleke på banen. Han har respondert bra på det individuelle treningsprogrammet han har kjørt de siste ukene. Så det så bedre ut, og så har han nok fortsatt en vei å gå før han er helt klar.

 

Annonse fra Eliteserien: