Lokalt engasjement

Start Life Support engasjerer seg i flere sammenhenger på lokalt plan. Det er blant annet formaliserte avtaler med Kirkens Bymisjon Kristiansand, Kreftforeningen Kristiansand og Blå Kors/SnakkOmMobbing.

Annonse:

Kirkens Bymisjon

Samarbeidet med Kirkens Bymisjon gjør at vi kan møtes som like mennesker – med ulike talenter og livserfaringer. Sammen tilfører vi hverandre nye perspektiver, og vi er stolte av å identifisere oss med Bymisjonen. Sammen heier vi på hverandre, og sammen kan vi gjøre en forskjell.

Vi samarbeider om:

Pedalen sykkelverksted 
Pedalen er Bymisjonens eget sykkelverksted. To ganger i året stiller Pedalen med et mobilt sykkelverksted på Sparebanken Sør Arena. Her hjelper de spillere og administasjon med sykkelservice og god veiledning.

Pedalen
Pedalen sykkelverksted på besøk på Sparebanken Sør Arena

Kudos
Vi jobber nå også tett med Kudos gjennom samarbeidet vi har med Bymisjonen.
Kudos er byens nye møteplass for all ungdom i alderen 15 til 20 år, og består av kafè, ungdomskjeller og ulike aktivitetstilbud for ungdom.
Samarbeidet er i oppstartsfasen, men både spillere og administrasjon i Start gleder seg til å bidra på aktiviteter sammen med Kudos i tiden framover.

Kudos

Halltrening
Hver tirsdag kveld trener spillere fra Start deltakere, frivillige og ansatte i Kirkens Bymisjon på Lovisenlund skole. På treningene er det ballspill som er i fokus, og selvsagt jobbes det hardt for å vinne på treningene. Men kanskje viktigst av alt, vi har det gøy sammen!

I forbindelse med Halltreningen arrangeres det også jule- og sommeravslutning i regi av Start Life Support.

Start kro
Hver gang Start spiller kamp arrangeres det «Start kro» i Bymisjonens lokaler. Her samles deltakere, frivillige og ansatte fra Bymisjonen for å heie på Start.
Gjengen fra Bymisjonen følger Start først og fremst på hjemmebane, men også med reiser til noen av bortekampene.

 

Kreftforeningen

Start har gjennom mange år støttet opp om det gode arbeidet Kreftforeningen gjør. Vi heier på Kreftforeningen, og støtter opp om den viktige jobben som gjøres både lokalt og nasjonalt.

Vi samarbeider om:

Krafttak mot kreft
Hvert år bidrar spillere fra IK Start inn mot innsamlingsaksjonen ved at man setter lys på saken og promoterer aksjonen i egne kanaler. Ved flere anledninger har vi hatt bøsser på arenen om vi har hjemmekamp i forbindelse med aksjonen.

Treffpunkt
Spillerne er også innom Kreftforeningens samlingspunkt for barn og unge som er berørt av kreft.

Rosa sløyfe
Samarbeidet med Kreftforeningen merkes godt når Rosa Sløyfe-aksjonen inntar Sparebanken Sør Arena. En av kampene i oktober er rosa - med fokus på brystkreft.

Joey

Blå Kors SnakkOmMobbing.no


Sammen med Blå Kors bidrar spillere fra Start med holdningsskapene arbeid for barn- og unge på Sørlandet. Gjennom samarbeidet ønsker vi å sette fokus på dagsaktuelle tema, og bidra til økt inkludering blant barn og unge i lokalsamfunnet.

SnakkOmMobbing

Dette gjør vi:

Skoleturnè
Sammen med Blå Kors besøker vi ulike barne- og ungdomskoler i Kristiansand. Med Blå Kors SnakkOmMobbing.no har vi muligheten til å sette lys på vanskelige tema som berører barn og unge i dagens samfunn. SnakkOmMobbing.no bidrar med viktig kunnskap og et profesjonelt opplegg til besøkene, og spillere fra Start deler erfaringer og har en god dialog med elevene på skolen.

Digitale skolebesøk
På grunn av den spesielle situasjonen knyttet til Covid-19, får vi dessverre ikke gjennomført den opprinnelige skoleturneen som planlagt. Derfor har vi lansert en digital skoleturne. I løpet av året planlegger Blå Kors SnakkOmMobbing.no og Start å gjennomføre «digitale besøk» hos flere barneskoler.

digitalt skolebesøk
Ugland, Robstad og Wichne på digitalt skolebesøk med snakkommobbing.no

 

Annonse fra Obos-ligaen: