Internasjonalt engasjement

Etter å ha vært med å bygge et fotballanlegg i Mbale i Uganda er nå fokuset rettet mot barn og kvinner i Tanzania.

Annonse:

I 2018 kunne Start, Kaspar Strømme AS og Strømmestiftelsen fornøyd konstatere at prosjektet i Mbale klarte seg selv. Dermed var det naturlig å finne et nytt prosjekt.

Valget falt på et prosjekt i Tanzania.

BONGA-prosjektet i Tanzania jobber mot at kvinner skal bli sjef i eget liv. Fotballen er blitt en del av BONGA-programmet og har som mål at kvinner skal oppleve mestering og stolthet, og gi dem en annen respekt og posisjon i lokalsamfunnet.

Du kan lese mer om prosjektet i Tanzania her:

Tidligere har Start Life Support i samarbeidet med Strømmestiftelsen og Kaspar Strømme AS bygget fotballbaner, toaletter og garderobebygg i byen Mbale i Uganda. Hensikten er å bruke fotballen til å hjelpe vanskeligstilte barn og unge som har hatt en vanskelig oppvekst som gatebarn i den fattige byen.

Fotballen blir et lyspunkt i livet – og en viktig faktor til å hjelpe barna bort fra gata og tilbake til livet.

Child Restoration Outreach (CRO) har vært vår samarbeidspartner i Uganda. Dette er et daghjem for gatebarn i den fattige byen. Om dagen får de medisiner, undervisning og rådgivning, men fotball er også en viktig del av tilbudet.

De tidligere Start-spillerne Leif Otto Paulsen, Geir Ludvig Fevang, Tommy Runar, Ole Martin Årst, Mads Stokkelien og Christer Kleiven har besøkt barna og byen tidligere. I 2012 sendte Start Life Support de to juniorspillerne Erlend Buckner (16) og Markus Skraastad (16) for å møte jevngamle ungdommer. Høsten 2012 var Rolf Daniel Vikstøl, Amin Nouri og Espen Børufsen i Uganda. Besøkene ga oss oppmerksomhet for prosjektet - og dermed hjelp til å fortsette det viktige arbeidet. For oss i Start har det også vært svært givende og utviklende med den sterke relasjonen til barn, unge og dem som jobber med prosjektet i Mbale. 

DSC_2713.JPG

 

Annonse fra Obos-ligaen: