Internasjonalt engasjement

Etter å ha vært med å bygge et fotballanlegg i Mbale i Uganda er nå fokuset rettet mot barn og kvinner i Tanzania.

Annonse:

I samarbeid med Strømmestiftelsen og Kaspar Strømme AS har Start Life Support bygget fotballbaner, toaletter og garderobebygg i byen Mbale i Uganda. Hensikten er å bruke fotballen til å hjelpe vanskeligstilte barn og unge som har hatt en vanskelig oppvekst som gatebarn i den fattige byen.

Fotballen blir et lyspunkt i livet – og en viktig faktor til å hjelpe barna bort fra gata og tilbake til livet.

Child Restoration Outreach (CRO) er samarbeidspartner i Uganda. Dette er et daghjem for gatebarn i den fattige byen. Om dagen får de medisiner, undervisning og rådgivning, men fotball er også en viktig del av tilbudet.

De tidligere Start-spillerne Leif Otto Paulsen, Geir Ludvig Fevang, Tommy Runar, Ole Martin Årst, Mads Stokkelien og Christer Kleiven har besøkt barna og byen tidligere. I 2012 sendte Start Life Support de to juniorspillerne Erlend Buckner (16) og Markus Skraastad (16) for å møte jevngamle ungdommer. Høsten 2012 var Rolf Daniel Vikstøl, Amin Nouri og Espen Børufsen i Uganda. Besøkene gir oss oppmerksomhet for prosjektet - og dermed hjelp til å fortsette det viktige arbeidet. For oss i Start er det også svært givende og utviklende med den sterke relasjonen til barn, unge og dem som jobber med prosjektet i Mbale.

I 2018 kunne Start, Kaspar Strømme AS og Strømmestiftelsen fornøyd konstatere at prosjektet i Mbale klarte seg selv. Dermed var det naturlig å finne et nytt prosjekt.

Valget falt på et prosjekt i Tanzania.

Les mer om det her.

Annonse fra Eliteserien: