Utestenger sesongkortholder etter rasistiske tilrop

Starts sanksjonskomite har besluttet å gi en Start-supporter med sesongkort inntil 60 kampers utestengelse fra Sparebanken Sør Arena.

Annonse:

I etterkant av kampen mellom Start og Sandefjord på lørdag fikk klubben informasjon om at det hadde vært en hendelse underveis i kampen der en supporter kom med rasistiske ytringer mot Sandefjord-spiller Brice Wembangomo.

Flere Start-supportere og verter fra klubben har bekreftet hendelsen. Vi har også hatt direkte kontakt men aktuell supporteren som erkjenner hendelsen.

Klubbens sanksjonskomite er enige om at supporteren har brutt punkt nummer fem i klubbens sanksjonsreglement:

"Grov sjikane, eller hatefulle ytringer, med bakgrunn i etnisitet, religion eller legning."

I henhold til sanksjonsreglementet er det besluttet å utestenge supporteren fra Sparebanken Sør Arena (og andre arrangementer i Starts regi) i 60 kamper, med umiddelbar virkning. 

Holdningsendring

Norsk Toppfotball har satt ned et utvalg som skal utarbeide en felles veileder for å håndtere saker. Et holdningsprogram for supportere som blir utestengt fra norske fotballarenaer på grunn av rasisme er noe av det de jobber med.

Skulle vedkommende vise en betydelig vilje til holdningsendring, for eksempel gjennom å ta del i kurs i regi av Norsk Toppfotball, har sanksjonskomiteen mulighet til å redusere antall kampers utestengelse.

Klubben ønsker å rose supportermiljøet rundt klubben for måten de har håndtert hendelsen på. Tigerberget reagerte raskt og delte informasjon til klubben, i tillegg til å eksludere vedkommende fra supporterklubben.

Den indre justisen i supportermiljøet er viktig i kampen for å få bukt med diskriminering, hets og sjikane på fotballkamper.

Annonse fra Eliteserien: