Strafferedning sikret Start-poeng i sluttdrama mot Vidar

Start 2 og Vidar spilte 1-1 i en fartsfylt, underholdende og sjanserik 3. divisjonskamp på Alustar Arena i Stavanger mandag kveld. Sondre Solås reddet straffespark for gjestene fra Kristiansand på stillingen 1-1 åtte minutter før slutt. FOTO: Skjermdump fvn.no

STAVANGER: Start åpnet kampen best mot et lavtliggende hjemmelag, som tydelig hadde respekt for det unge motstanderlaget. De gule og svarte klarte imidlertid ikke å skape de store målsjansene, og slapp etter hvert hjemmelaget inn i kampen.

Vidar hadde et par farligheter på innlegg fra høyre og cornere, men Start-keeperen ordnet greit opp hver gang. Dermed stod det 0-0 på scoringstavlen da lagene gikk til pause.

Om 1. omgang hadde vært underholdende nok, så tok det fullstendig fyr da dommer Are Gabriel Høyland blåste de siste 45 minuttene i gang.

Vidar skjøt i tverrliggeren to ganger, og Start en hadde dobbeltsjanse ved August Pierre Vik Huchon og Elias Nahiry – alt skjedde før det var gått 10 minutter. Vik Huchon skjøt rett på keeper, og sekunder etterpå headet Nahiry like over.

Vertene fra Rogaland hadde et nytt tverrliggertreff i det 70. minutt, og like etter hadde de en ball i mål, men «scoringen» ble annullert for offside.

Start var hardt presset i denne perioden av kampen, men så var det likevel de som tok ledelsen. Sander Svela utnyttet en feil i Vidar-forsvaret, kom litt skrått på mål, men skjøt likevel ballen hardt i nettet. En flott prestasjon av Starts toppscorer med sju mål.

Start var imidlertid ikke i føringen mer enn et snaut minutt. Et nydelig innlegg fra venstre ble viderebefordret i mål av Vidars gode spiss, Vuc Fajfric.

Så ble sluttdramatikken fullkommen, da Vidar fikk straffespark åtte minutter før slutt. Sondre Solås felte Mats Gramstad, og dommeren pekte ubønnhørlig på 11-metersmerket.

Vidar fikk altså en gyllen mulighet til å gå opp i 2-1, men så reddet Sondre Solås mesterlig. Returen gikk over via tverrliggeren. Det var en ufattelig dobbeltsjanse til hjemmelaget.

Sondre Solås Vidar Start 2.JPG
Start 2-keeper Sondre Solås redder straffesparket til Vidars Vuc Fajfric åtte minutter før slutt. Dermed endte det dramatiske 3. divisjonsoppgjøret i Stavanger 1-1. FOTO: Skjermdump fvn.no

Start hang litt i tauene de siste minuttene og i overtiden, men klarte å ro i land et kjærkommet og alt i alt fortjent poeng.

- Vi er nå ubeseiret i fem kamper, og de unge spillerne har dominert de fleste av dem. Det vi mangler er å skape flere målsjanser. For det å skape trykk og målsjanser er det vanskeligste i fotball. Med unntak av Altin (Ujkani – red.anm.), så stilte vi i kveld med rent juniorlag igjen. Jeg er stolt over at spillerne nok en gang overrasker positivt mot et «tungt» lag. Det er rett og slett imponerende, sier Start 2-trener Erik Mykland.