Start G16 valset over Odd på Sparebanken Sør Arena

Start-guttene jubler etter søndagens 5-0-seier over Odd i Nasjonal G16 avd. A – bak f.v.: Philip Nilsen, Lazar Odor, Jesper Lundgren, Dennis Myrvold, Daniel Rokseth, Tobias Evensen (hospitant fra Vigør), Jonas Myhrstad, Christian Wahlstrøm, Sebastian Fjellheim og Jesper Gravdahl. Foran f.v.: Mikael Hammen, Lukas Gausdal (hospitant fra Flekkefjord), Daniel Gummedal, Tias Eftevaag, Eskil Emil Møllen, Herman Seierstad Johnsen, Marius Nordal, Nicolai Apland, Aloni Elfu, og Pawel Tytyk (hospitant fra Flekkefjord). Foto: Sander Frøyså

Start slo Odd hele 5-0 i søndagens seriekamp i Nasjonal G16 avd. A på Sparebanken Sør Arena. Kampen var i realiteten avgjort ved halvtid, da de for anledningen helgule hjemmeguttene ledet 4-0.

Start tok initiativet i kampen fra avspark, og etter 13  minutter var Marius Nordal centimetere fra å sette 1-0.

Tre minutter etterpå kom ledermålet, da kaptein Jesper Gravdahl dro av tre spillere og smalt ballen i nota.

I det 19. minutt hadde Christian Wahlstrøm et skudd som strøk utsiden av stolpen.

Da stadion-uret viste 27 minutter, doblet Aloni Elfu ledelsen på et nydelig frispark fra mer enn 35 meter. Skuddet gikk inn i det lengste hjørnet, via stolpen. Vakkert.

11 minutter før pause viste Christian Wahlstrøm fram sin hurtighet på en kontring. Han driblet av to Odd-spillere, skar inn i 16-meterfeltet og ble tatt.

Dommeren pekte ubønnhørlig på straffemerket, og Wahlstrøm var sikker eksekutør da han sendte Odd-keeperen feil vei.

Like før pause kom Aloni Elfu på en løpetur der han kom alene med keeper, men litt skrått. Avslutningen hans ble reddet, men heldigvis var Christian Wahlstrøm kjapp på returen og satte sitt andre mål for kvelden.

2. omgang ble ikke like innholdsrik. Start-guttene holdt ballen i laget med mange trekk, men klarte ikke å produsere en stor sjanse før tre minutter på overtid. Da puttet Pawel Tytyk på til 5-0.

- En solid gjennomført kamp av oss, der vi særlig i 1. omgang skaper mye offensivt og scorer fire flotte mål. Vi har også god kontroll defensivt. Kollektivet gjennomfører totalt sett en meget god kamp, sier Starts G16-trener Gaute Schei.

5-0: Pawel Tytyk (90+3)

Start: Herman Seierstad Johnsen, Jesper Gravdahl, Tobias Evensen, Dennis Myrvold, Tias Eftevaag, Jonas Myhrstad, Pawel Tytyk, Sebastian Fjellheim, Aloni Elfu, Christian Wahlstrøm og Marius Nordal. Innbyttere: Eskil Emil Møllen, Daniel Gummedal, Jesper Lundgren, Lazar Odor, Lukas Gausdal og Daniel Rokseth

Dommer: Nina Sidi Hatten Winther, Lisleby FK

Gult kort: Jesper Gravdahl, Start – Siver Murtnes og Oliver Jordan Hagen, Odd