Flotte mål i G19-lagets seier mot Fløy

Både G19- og G16-laget var i aksjon tirsdag kveld. G19-gutta spilte lenge meget godt mot Fløy, mens G16-gutta gikk på et solid tap i Arendal. (Arkivfoto: Kristian Øverland)

Annonse:

Som følge av at alle nasjonale serier er avlyst i år spiller både G19-laget og G16-laget vårt i den lokale G19-serien denne høsten. G19-laget tok i mot Fløy på Sparebanken Sør Arena i går, og det så lenge ut som det skulle bli en brakseier til våre gutte.

 - Første timen er veldig bra av oss. Vi dominerer banespillet, spiller oss fint ut bakfra, uten frykt for det høye presset fra bortelaget. Den første halve timen dominerer vi mest i ballbesittelse, uten å skape de helt store sjansene. De siste15 minuttene før pause skaper vi mer og Adam Eftevaag skorer et herlig mål. Etter veggspill med Jacob Ugland dundrer han ballen i mål fra rundt 18 meter, forteller trener Erik Mykland.

Se alle målene her (artikkelen fortsetter under)


I starten av 2. omgang spiller Start-gutta veldig bra og scorer tre mål til i løpet av 25 minutter.  Sander Svela scorer to, og Adam Eftevaag setter inn sitt andre mål for kvelden. 

- Grunnlaget for disse gode minuttene legges i første omgang. Fløy løper mye og langt, mens vi spiller klokt og smart. Vi lar ballen gå på få touch, har fine bevegelser og generelt god dynamikk i hele vårt spill. Så har vi en del å gå på i valg på siste tredjedel.

Men etter en times spill reduserer Fløy, og mot slutten får de to mål til, noe som gjør at resultatet blir langt jevnere enn trenerne skulle ønsket. 

- Vi har mye å lære av de siste 30 minuttene, men alt i alt var det en veldig fortjent seier, sier Mykland.

Neste kamp for G19-laget er borte mot Randesund tirsdag kl. 20.00.

Terminlisten og tabell for G19-laget finner du her.

 

Kampfakta:

Start – Fløy 4-3

G19 1. div. Avd. 2

Mål Start: Adam Eftevaag 2 og Sander Svela 2

 

Lærerik kveld for G16-laget

Mens G19-laget hadde god kontroll på Fløy fikk G16-laget det tøffere mot Arendal Fotballs juniorer.

- Det ble en tung, men lærerik kveld for oss, sier trener Håvard Lilletvedt.

Arendal tar ledelsen etter 19 minutter og de dobler ledelsen etter 27 min etter en corne. 3-0 kommer etter et drømmetreff på et langskudd, og få minutter før pause legger de på til 4-0.

- I pausen prøver vi å nullstille inn mot 2. omgang og gå ut med ny energi og tro. Vi ønsker mer variasjon i spillet og at vi kan være mer tålmodige med ballen, sier Håvard.
- Men vi kommer aldri opp på ønsket nivå med ballen, vi er for lite bestemte og det gir mange kontringer i mot, sier Lilletvedt.

Arendal fastsetter sluttresultatet til 5-0 på straffe, og dermed fikk våre yngste gutter en solid smell mot langt mer voksne Arendal-spillere.

- For første gang i høst det er tydelig at vi er et G16-lag mot et G19-lag. Vi taper dueller, kommer ikke først på andreballer og vi sliter 1 mot 1 mot raskere og mer eksplosive spillere. Det er en uvant situasjon å stå i når vi ligger under såpass som vi gjør, og vi har alle et stort ansvar for å bli bedre i motgang. Det begynner på trening. Vi bretter opp ermene og jobber inn mot ny kamp om en uke, oppsummerer Lilletvedt.

Neste kamp er borte mot Trauma til tirsdag. 

Terminliste og tabell finnner du her.

 

Fakta:

Arendal – Start 5-0

G19 1. div. Avd. 1.

 

Annonse fra Eliteserien: