Ny utviklingsleder på plass

Tomi Markovski er klubbens nye utviklingsleder. Den 49-år gamle mannen fra Bærum med balkansk blod har signert under papirene som gjør han til klubbens nye leder av utviklingsavdelingen.

Annonse:

- Jeg er en fotballmann som har vært i mange ulike miljøer og hatt mange roller innenfor spillerutvikling opp gjennom årene. Jeg liker de fleste aspekter med fotball og er veldig opptatt av hele spillet, sier en engasjert Markovski.

Tomi kommer fra en stilling som utviklingsleder i Sandnes Ulf, en jobb han har hatt siden 2015. Før tiden i Sandnes har han jobbet som blant annet analyseansvarlig i Brann, og jobbet blant annet i Stabæk og Norges Toppidrettsgymnas (NTG).

Markovski gleder seg over å være på plass på Sørlandet og i Kristiansand – et sted han har kjennskap til fra før.

Godt kjennskap til Kristiansand


- For det første gleder jeg meg. Jeg studerte i Kristiansand for mange år siden og spilte for Donn i et år. Jeg har siden den gang alltid hatt et ønske om å komme tilbake. Den muligheten har jeg nå fått, smiler vår nye utviklingsleder.

- Jeg har fått en klar bestilling fra Terje (Marcussen) på at vi skal bli Norges beste klubb på spillerutvikling. Spillerutvikling i Norge har løftet seg veldig i det siste, og vi skal helt klart skal være flaggskipet på Sørlandet innen spillerutvikling, lover Tomi.

Kvalitet i treningsprosessen og det daglige med trenere som kan følge opp spillerne «24/7» vil bli en viktig del av utviklingsavdelingens arbeid. En annen ting er å skape gode samarbeidsmodeller og utvikle samarbeidene med klubber, krets og skoler.

- Det å ha en god dialog og relasjon er viktig for oss. Det å ha oversikt over de fremste talentene i regionen vil bli viktig for oss sammen med samarbeidsklubbene våre, sier Markovski.

Positivt inntrykk 


- Inntrykket jeg har fått til nå har vært veldig positivt. Jeg vet det jobbes hardt og godt i utviklingsavdelingen allerede. Det er mange unge spillere i A-lags-troppen og mange unge som har fått proffkontrakt, legger han til.

Tomi er fornøyd med trenerteamet som allerede er i utviklingsavdelingen, og kombinasjonen mellom unge og erfarne trenere. Han er også fornøyd med det unge trenerteamet til A-laget, og verdsetter deres tro på utvikling og måten de lar unge spillere få prøve seg.

Fornøyd med ansettelsen


Fungerende utviklingsleder, Per-Erik Andersen, var mannen som hadde ansvaret med å finne den rette kandidaten til å bli utviklingsavdelingens nye leder.

-  Jeg er helt sikker på at vi har truffet bra. Tomi er en mann som er veldig dyktig og som har lang erfaring fra utviklingsmiljøer, sier Per-Erik.

Per-Erik beskriver vår nye utviklingsleder som en som kjenner godt til NTF sin akademiklassifisering og en leder som er god til å kommunisere med både spillere og trenere.

- Han har god erfaring med å jobbe sammen med samarbeidsklubber, noe som er og blir veldig viktig for klubben fremover, avslutter Per-Erik

Alle oss i Start gleder oss veldig over ansettelsen, og ønsker Tomi hjertelig velkommen.

Annonse fra Obos-ligaen: