Cresswell-hattrick da Start gikk videre i cupen i Arendal

Cameron Cresswell (22) jubler foran Start-fansen etter hattricket sitt i 2. runde-kampen i NM mot Arendal Fotball på Norac stadion onsdag kveld. (Foto: Egil Olsen)

Annonse:

Cameron Cresswell ble den store helten da Start slo Arendal Fotball 3-2 i en dramatisk 2. rundekamp i NM på Norac stadion onsdag kveld. Briten scoret alle kristiansandernes mål i oppgjøret Start måtte spille med en mann færre i i en time. 

- Dette betyr vanvittig mye for meg. Jeg har ventet lenge på å score flere mål, som har vært savnet i mitt spill. Å i tillegg vinne en tøff kamp med 10 spillere så lenge, er fantastisk, sier den sympatiske briten.

Cameron Cresswell ga Start ledelsen i kampen noen sekunder før pause, da han ikke fikk fulltreff, men ballen likevel trillet inn i hjørnet. Da hadde de gule og svarte vært 10 mann i ett kvarter etter Henrik Robstads utvisning.

Arendal fikk en maksimal start på 2. omgang, da Kristian Eriksen utlignet to minutter ut i omgangen. Heldigvis for gjestene svarte Cresswell med sitt andre for dagen bare tre minutter senere. Og for et mål det var. Fra litt skrått hold limte han ballen opp i det lengste krysset.

- Jeg tenkte ikke, jeg bare skjøt. Jeg så det var en åpning, og heldigvis gikk ballen inn øverst i hjørnet, sier Cameron, som løp rett mot Start-fansen for å motta fortjent hyllest for kanonscoringen.

Det var imidlertid flere mål i denne klassikeren av en cupkamp. I det 76. minutt raget Preben Skeie fra Vennesla høyest og headet vakkert inn 2-2. 

Skulle det nå bli ekstraomganger på de slitne Start-spillerne som hadde løpt sokkene av seg? Nei, det ville ikke Cameron Cresswell ha noe av. Fire minutter før slutt puttet 22-åringen sitt tredje, og hattricket var et faktum.

- Når scoret du sist hattrick i en viktig kamp, Cameron?

- Da jeg var 17 år gammel mot Manchester United for Derbys under 18-årslag. Men dette var mitt første som profesjonell spiller. Dette var en stor kveld for meg, smiler Cameron Cresswell, som fikk med seg matchballen hjem til Kristiansand.

KAMPFAKTA:

2. runde NM

Arendal Fotball – Start 2-3 (0-1)

Norac stadion -1231 tilskuere

0-1: Cameron Cresswell (45)
1-1: Kristian Eriksen (47)
1-2: Cresswell (50)
2-2: Preben Skeie (76)
2-3: Cresswell (86)

Start: Mark Jensen, Peter Reinhardsen, Luc Mares, Henrik Robstad, Kristoffer Tønnessen, Basilio Ndong, Bjarni Mark Antonsson, Emir Derviskadic, Oskar Fallenius, Alagie Sanyang og Cameron Cresswell. 

Benyttede reserver: Eirik Schulze, Vegard Bergan og Sander Sjøkvist

Rødt kort: Henrik Robstad, Start 

Gult kort: Redon Pllana og Olav Hovstad, Arendal Fotball – Luc Mares, Start.

Annonse fra Obos-ligaen: