Rosenborg - Start 1-0

Rosenborg stakk av med poengene i en kamp der vi var nære å utlikne på slutten. Foto: NTB scanpix

Start jaktet sin første borteseier for året, og den første seieren på Lerkendal siden 2009. RBK jaktet medalje og stod med fire seiere og to uavgjort siden Åge Hareide tok over trenerjobben.

Mjøndalen tapte mot Mjolde tidligere på dagen, så uansett resultat ville Start ligger på kvalikplass etter kampen. RBK trengte en seier for å holde følge med Molde.

I Start-troppen var Jonas Deumeland tilbake etter skade, men han tok plass på benken. Eirik Wichne var tilbake på høyreback og Tønnessen ble benket etter at han hadde slitt med skulderen i uken.

Inn på laget kom også Mathias Bringaker, noe som betød at Bolanos tok plass mer sentralt i banen.

Lagoppstillinger

Starts lag (1-4-3-3:

Amund Wichne - Eirik Wichne (Tønnessen fra 71), Jesper Daland, Vegard Bergan, Henrik Robstad - Mohamed El Makrini, Eirik Schulze - Mathias Bringaker (Markovic fra 76), Christian Bolanos (Skaanes  fra 76), Kevin Kabran (Børufsen fra 64) - Martin Ramsland (Skålevik fra 64)

Innbyttere: Jonas Deumeland, Kristoffer Tønnessen, Joackim Jørgensen, Mikael Ugland, Erlend Segberg, Eman Markovic, Steffen Lie Skålevik, Espen Børufsen, Kasper Skaanes

RBKs lag (1-4-3-3):

Andre Hansen - Erlend Dahl Reitan, Tore Reginiussen, Hólmar Eyjólfsson, Pa Konate - Markus Henriksen, Anders Konradsen (Skjelbred fra 28), Kristoffer Zachariassen - Pål André Helland (Holse fra 46), Dino Islamovic, Emil Konradsen Ceide (Åsen fra 80)

Innbyttere: Faye Lund, Skjelbred, Holse, Wiedesheim-Paul,  Hovland, Tagseth, Åsen, Kamanzi og Adegbenro.

• Rødt kort: El Makrini (90)

5 min: Start med en god åpning på Lerkendal. Presser høyt og har kommet til et par innlegg i starten av kampen.

10 min: Jevnspilt til nå på Lerkendal, i friskt trøndersk høstvær.

12 min: God mulighet for Reginiussen når han får hodet på en corner. Heldigvis for oss sklir ballen av den glatte skallen hans i regnværet her.

14 min: Så får vi en god mulighet på andre siden. En corner ender til slutt hos Kabran i returrommet og han fyrer av, via et RBK-bein og ut til ny corner.

19 min: RBK farlige frempå på to cornere her. Først får E Wichne klarert til corner, men på corner nr to går ballen fra skrått hold i stolpen og ut, før den spretter frem og tilbake i feltet. Heldigvis får vi klarert til slutt.

20 min: Bola skaffer seg rom og slår et innlegg på bakre stolpe, men der er det ingen til å ta imot innlegget.

21 min: Helland prøver seg med et skudd fra langt hold på frispark, treffer bra og Wichne må ut i full strekk for å slå den til corner.

22 min: RBK er farlige på cornere med Hellands presise fot og flere robuste spillere i boksen.

24 min: Ramsland vinner ballen høyt i banen og får en god mulighet, men han mister kontroll når han prøver å dra seg forbi sistemann i RBK-forsvaret. Det kunne vi utnyttet bedre!

rbk start 2020 foto ntb. scanpix 4
Ramsland i fint driv. Kjempet godt i første omgang, men klarte ikke utnytte den gode kontringsmuligheten vi fikk midtveis i omgangen. Foto: Ole Martin Wold / NTB

25 min: Fint angrep der. Ender med  et innlegg fra Kabran til Bolanos på bakre stolpe, men avslutningen hans går i nettveggen.

36 min: Helland med knallhardt innlegg på bakre stolpe, og det går rett over Reginiussen.

37 min: Wichne spilles pent frem av Ramsland og kommer til en god innleggsposisjon. Innlegger går i en forsvarer og ut til corner. Den klarerer RBK.

42 min: Stor RBK-sjanse. Ceide går til dødlinjen og legger ballen ut 45 grader, der kommer Zachariassen men Kabran gjør en god jobb og klarerer til corner.

Pause: Målløst etter en omgang der vi lenge var bra med, men der hjemmelaget kom sterkere mot slutten og fikk et par fete sjanser. Ellers var det stort sett på cornere RBK har skapte muligheter. Vi har hatt et par gode kontringsmuligheter, men må vi ta bedre vare på dem i 2. omgang om det skal bli seier.

rbk start 2020 foto ntb. scanpix 6
Vegard Bergan i duell med Dino Islamovic. Foto: Ole Martin Wold / NTB

2. omgang i gang. Et bytte hos RBK. Holse kommer inn for Helland.

55 min: RBK trykker på i starten av omgangen, men vi har forsvart boksen bra til nå.

61 min: Stor mulighet for Holse etter at Ramsland mister ballen når vi er på vei fremover. Kommer tre mot to og slipper ballen til Holse, men skuddet er for puslete og Wichne redder greit.

63 min: Dobbeltbytte. Kabran og Ramsland går ut, inn kommer Børufsen og Skålevik.

66 min: 1-0. Innbytter Holse får et gjennomspill og setter ballen i mål via stolpen.

68 min: Ceide fyrer av fra langt hold og Wichne gjør en ok redning.

73 min: Vi får en god kontringsmulighet, men Bringaker er i offside når han stikkes igjennom av Skålevik.

75 min: Nytt dobbeltbytte: Bolanos og Bringaker går ut, inn kommer Markovic og Skaanes. Friske bein på topp nå, klarer de å skape noe?

84 min: Børufsen kommer til heading fra god posisjon, men Hansen redder den ganske greit.

85 min: Konate spilles igjennom like etterpå men avslutningen går like utenfor.

87 min: Markovic fyrer av på en retur etter en corner, men det harde skuddet går rett i fanget på keeper.

89 min: Åsen får ballen helt alene på 14-15 meter og han skyter i stolpen.

90 min: Rødt kort til El Makrini! Får sitt andre gule kort for en takling på Skjelbred.

90+2 min: Børufsen slår inn, Hansen glipper den og Bergan er nære på å sette den i mål!

Slutt: Det ender med 1-0. Vi klarte å skape noen småfarligheter på slutten, men alt i alt var det en meget fortjent seier til RBK som hadde initiativet det meste av kampen. Vi skal ha for at vi forsvarte oss bra, men det manglet litt offensivt til å klare å få med oss poeng.  Dermed er det fortsatt to poeng ned til Mjøndalen på nedrykksplass.

Neste oppgave er Sarpsborg 08 hjemme neste søndag.