Sandefjord - Start 2-2

Fire avslutninger i treverket og to dødballmål i mot. Det endte med 2-2 for andre kamp på rad. Foto: NTB scanpix

I andre runde av Eliteserien spilte Start borte mot Sandefjord Fotball på Sandefjord Arena. Amund Wichne hadde igjen fått tilliten til å beholde kapteinsbindet etter kampen mot Strømsgodset, nå som Martin Ramsland var ute med skade.

Begge lagene spilte mot hverandre i OBOS-ligaen i fjor, hvor begge kampene endte uavgjort. På grunn av Covid-19 og restriksjonene som fulgte med var det ikke tillat med bortesupportere på bortekampene, så dermed gikk kampen uten Start-supportere tilstede.

I likhet med Strømsgodset-kampen var det seks spillere som ikke var kampklare. Martin Ramsland og Henrik Gjesdal var ute i lengre tid, mens Andri Tryggvason, Isaac Twum, Adeleke Akinyemi og Espen Børufsen er i trening, men ikke helt kampklare. I tillegg til dette stod Afeez Aremu over kampen på grunn av et kutt i leggen.

Starts lag (1-4-4-2):

Amund Wichne – Eirik Wichne, Jesper Daland, Vegard Amundsen Bergan, Kristoffer Tønnessen – Joackim Jørgensen (Erlend Segberg, 74), Kevin Kabran, Eirik Schulze, Mathias Bringaker – Eman Markovic(Kasper Skaanes, 58), Steffen Lie Skålevik (Mikael Ugland, 84)

Innbyttere: Jonas Deumeland, Adnan Hadzic, Henrik Robstad, Sander Hansen Sjøkvist, Erlend Segberg, Mikael Ugland, Kasper Skaanes.

Sandefjord Fotballs lag (1-4-3-3):

Jacob Storevik – Lars Grorud, Sander Moen Foss, William Albin Kurtovic, Brice Wembangomo – Emil Palsson, Ruben Herraiz Alcaraz, Sander Risan Mørk (Jose Eduardo de Araujo fra 57)  – Erik Næsbak Brenden (Sivert Stenseth Gussiås fra 57), George Gibson (Kristoffer Normann Hansen), Vidar Ari Jonsson (Anton Sebastian Kralj fra 87)

Innbyttere: Jesper Granlund, Jose Eduardo de Araujo, Sivert Stenseth Gussiås, Kristoffer Normann Hansen, Lars Markmanrud, Anton Sebastian Kralj, Martin Andersen

FAKTA:

Sandefjord Fotball – Start 2-2 (1-2)

Sandefjord Arena

Tilskuertall: 200

Eliteserien, runde 2

Dommer: Mohammad Usman Aslam

Mål: 0-1 Bringaker (14), 1-1 Grorud (23), 1-2 Daland (44), 2-2 Rufo (54)

Gult kort: George Gibson (51), Mathias Bringaker (53), Steffen Lie Skålevik (56), Lars Grorud (64)

1 min: Det var grått i Sandefjord søndag ettermiddag og det vekslet mellom regn og oppholdsvær. Start møtte et tent Sandefjords lag som tok med seg tre poeng fra forrige serierunde, hvor de spilte borte mot Odd.

8 min: Etter åtte minutter kommer kampens første ordentlige sjanse! Tønnessen med strålende pasning til E. Wichne som tar med seg ballen inn i 16-meteren og slår et innlegg langs bakken. Avslutningen fra Lie Skålevik går i nettveggen.

14 min: 0-1 MÅL! Igjen setter Mathias Bringaker ballen i mål og dette er hans andre mål for i år. Schulze sender strøken passning til Kabran, som skur ballen innover og Bringaker header ballen i mål via tverrligger.

sandefjord start foto ntb scanpix 7
Bringaker jubler for 1-0-scoringen. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

16 min: Sandefjord kommer til sin første sjanse. George Gibson header ballen, men den går rett i hendene til A. Wichne.

23 min: 1-1. Sandefjord får et frispark fra cirka 30 meter. Lars Grorud stusser det innover skrudde frisparket i mål.

29 min: Stor sjanse! Vi spiller oss flott ut av forsvar og frem på høyresiden. Innlegget fra Bringaker klareres rett ut i returrommet hvor Schulze står alene og kliner til ballen som går via en Sandefjord-spiller og i stolpen.

30 min: Kabran blir felt av en Sandefjord-spiller og vil gjerne ha straffe. Dommer Usman Aslam mener det ikke er nok kontakt til at det blir straffe.

44 min: MÅÅÅL! 1-2. Onsdag spilte han sin første kamp i Eliteserien. I dag scorer han sitt første mål! Jesper Daland er på plass og setter ballen i mål etter at ballen spretter i tverrligger og ut i feltet. Scoringen ble feiret med slengkyss mot tribunen hvor Start-innbytterne satt.

Pause: Vi går til pause med 2-1-ledelse. I det første minuttene av omgangen gikk ballen mye frem og tilbake mellom lagene uten at noen av de greide å skape noen sjanser. Utover i omgangen tok vi mer og mer føringen og skapte flere muligheter. Sandefjord har vært farlige på en del dødballer, ellers har A. Wichne hatt ballen mer i beina enn i henda.

46 min: Bringaker får ballen fra forsvaret, løper oppover siden før han blir felt av en Sandefjord-spiller. Han holder seg til hodet, men kommer seg opp på beina.

54 min: 2-2 Sandefjord viser nok engang at de er farlige på dødballer. Rufo header ballen i mål etter nettopp et frispark.

67 min: Her var det mye som skjedde! Kabran tar frispark, ballen havnet inne i femmeteren uten at noen Start-spillere får avsluttet. Ballen lander så hos Daland som klinker til og ballen går i stolpen helt oppe i venstre kryss.

81 min: Bringaker får hodet på en corner, men han klarer ikke styre ballen på mål fra kort hold.

89: Nesten mål! Innlegg fra Kabran treffer Bringaker, men headingen stryker i tverrligger og går over. Fryktelig nære der.

Slutt: Det ender med 2-2 og dermed ny poengdeling. Vi var det førende laget i det meste av kampen og skapte flere farlige sjanser utenom målene, men to baklengs etter dødballer gjør at det kun blir ett poeng. Bringaker, Schulze og Daland hadde alle avslutninger i treverket.

Det positive er at Start igjen er det beste laget og leverer en god kamp, men igjen er det surt at det kun blir ett poeng.

Se bildesere fra kampen (alle foto NTB scanpix)