Start - Sarpsborg 3-2

Fantastisk viktig seier etter dramatisk kamp! Foto: Gunnar Langeland

Start lå på direkte nedrykksplass før kampen ettersom Mjøndalen vant sin kamp mot Strømsgodset dagen før. Dermed var presset virkelig på Start-guttene, som stod uten seier på de siste tre kampene.

Sarpsborg lå rimelig trygt midt på tabellen, ni poeng foran Start.

Vi hadde møtt Sarpsborg 08 18 ganger før dagens oppgjør, og på de 18 kampene hadde vi notert oss for fem seire, tre uavgjort og ti tap. Det vil si at sarpingene har hatt et ok tak på Start. Oppgjøret i Sarpsborg før i år endte med 1-0 til hjemmelaget, mens sist møte på Sparebanken Sør Arena endte med 1-0 til Start høsten 2018.

Joey Hardarson måtte klare seg uten en suspendert El Makrini, men kunne ønske Jonas Deumeland tilbake etter skade.

Lagoppstillinger

Starts lag (1-4-3-3:

Jonas Deumeland - Eirik Wichne, Jesper Daland, Vegard Bergan (Jørgensen fra 46), Kristoffer Tønnessen - Erlend Segberg, Eirik Schulze (Ugland fra 75), Kasper Skaanes (Ramsland fra 82)  - Eman Markovic, Christian Bolanos (Robstad fra 90), Kevin Kabran

Innbyttere: Amund Wichne, Henrik Robstad, Joackim Jørgensen, Mikael Ugland, Steffen Lie Skålevik, Espen Børufsen, Mathias Bringaker, Martin Ramsland

Sarpsborgs lag (1-3-4-3):

David Mitov-Nilsson - Magnar Ødegaard, Bjørn Inge Utvik, Mikael Dyrestam - Ole Jørgen Halvorsen, Nicolai Næss, Anton Saletros, Jordan Adeoti (Vetti fra 69) - Jonathan Lindseth, Guillermo Mollins (Ruud Tveter fra 3), Tobias Heintz.

• Dommer: Espen Eskås

• Mål: 0-1 Saletros (21), 1-1 Segberg (35), 1-2 (Halvorsen str. 45), 2-2 Segberg (47), 3-2 Kabran (87)

• Gule kort: Dyrestam,Ugland, Deumeland

1 min: Vi går rett i strupen på dem og får en ok sjanse når Tønnessen spilles fri på venstre, men innlegget går litt for langt inn og keeper får den unna.

5 min: Sarpsborg må bytte tidlig. Molins må ut med skade, inn kommer Ruud Tveter.

10 min: Sarpsborg bryter høyt i banen og kommer til et langskudd, men det går et godt stykke utenfor.

15 min: Etter en god start på kampen har Sarpsborg tatt mer over de siste minuttene. Vi er litt for sene opp i presset for øyeblikket og sliter med å få tak i ballen.

21 min: 0-1. Saletros setter inn ledermålet med et pent skudd fra 16 meter som lurer seg inn oppe i venstre kryss. Vi har vært fryktelig passive de siste minuttene og det utnytter Sarpsborg.

29 min: Bolanos får ballen på 16 meter og slår et innlegg på bakre stolpe mot Schulze, men han når ikke opp på ballen. Kabran plukker den opp og prøver et nytt innlegg. Blokkeres. Corneren klareres også.

34 min: MÅL!! 1-1. Erlend Segberg! Frispark i god innleggsposisjon. Bolanos løfter inn, men Sarpsborg får stusset den ut. Den plukkes opp av Daland som sender den inn i feltet og der står Segberg alene og kan bredside ballen i mål.

segberg scorer mot sarpbs
Segberg utlikner! Foto: Gunnar Langeland

44 min: Tønnessen stiger til værs på en corner og header like utenfor..

45 min: Igjen er vi nære på etter en corner, men istedet kontrer Sarpsborg og får straffespark!

45+1 min: 1-2. Halvorsen setter straffen sikkert i mål. Tungt å få den rett før pause etter at vi har vært mye bedre de siste ti minuttene.

Pause: Tøff avslutning på omgangen etter at vi hadde kommet oss tilbake i kampen. Sarpsborg var best frem til 1-1-målet kom, så hevet vi oss og trykket på for ledermålet. I stedet kontrer bortelaget og får straffen rett før pause.

46 min: Vi er i gang med andre omgang! Vi gjør ett bytte i pausen. Jørgensen kommer inn for Bergan.

46 min: Vi går rett i angrep. Skaanes drar seg fri utenfor 16 meter og fyrer av med venstrefoten, men keeper redder til corner.

47 min: 2-2!!!!! Først har Daland en stor sjanse som blir blokket, så slås det inn til Segberg som header inn sitt andre mål for dagen!

Start sarpsborg 2020 foto ntb scanpix 6
Erlend Segberg jubler etter 2-2 scoringen.Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

50 min: Et helt annet Start-lag her nå! Kabran drar seg fri og fyrer av men keeper slår til corner. På corneren redder keeper først headingen fra Daland, får returen blir blokkert!

51 min: Har skapt flere sjanser første fem minuttene av andre omgang enn vi gjorde i hele første. Det sier mye om både første og andre omgang..

57 min: Vi fortsetter å trykke på! Et innlegg fra Tønnessen klareres ut til Kabran og han fyrer av, men via en forsvarer og ut til corner.

59 min: Utrolig at ikke vi leder nå! Først går Bola i bakken og det ropes på straffe. Så spiller vi oss fint igjennom på venstre der Tønnessen går til linja og slår inn til Markovic som bare skal styre ballen i mål, men også den går via en forsvarer og like utenfor!

70 min: Sarpsborg-keeperen glipper et innlegg, men får hjelp av en forsvarer og får rensket unna. Vi fortsetter å styre kampen, men det massive trykket  fra starten av omgangen har roet seg noe.

71 min: Sarpsborg farlig frempå, men Heintz får ikke noe klem på avslutningen når han blir spilt igjennom.

75 min: Bytte. Schulze går ut, inn kommer Mikael Ugland.

78 min: Pent angrep ender med at ballen går til Tønnessen i returrommet. Han fyrer av, via en forsvarer og en meter utenfor.

79 min: Helt utrolig at ikke vi scorer, og det er Segberg igjen! En corner heades videre og Segberg får avslutte fra 3 meter, men skuddet går centimetere utenfor!

Var over tre år siden sist Segberg scoring før dagens kamp, nå var han nære ved å sette sin tredje for kvelden!

82 min: Bytte. Skaanes går ut, inn kommer Ramsland.

86 min: Straffe! Ramsland kommer først på ballen i duell med en  Sarpsborg-spiller og går i bakken, dommer dømmer straffe....

87 min: 3-2!!!!!!! Bolanos bommer på straffen , men på returen kommer Kevin Kabran og setter inn sitt første mål for sesongen!!!

Slutt: Vi holder unna og tar tre viktige poeng etter en sterk andre omgang! I første omgang slet vi til tider tungt, selv om vi ble bedre etter 1-1-scoringen. I andre omgang er vi veldig gode og  kjører over Sarpsborg mesteparten av omgangen. Dermed ble det til slutt en meget fortjent seier, og vi klatrer tilbake på kvalikplassen og kniper innpå lagene foran oss på tabellen.

Neste oppgave er Odd i Skien 22. november.