Start - Nest Sotra 0-0

Det endte målløst i Starts første kamp i Marbella. Afeez Aremu fikk sine første minutter på banen for Start i år. Foto: Rune Hægeland

Start innledet kampleiren på Marbella med kamp mot Nest Sotra fredag 1. mars. Kjetil Rekdal hadde en del spillere som måtte stå over kampen på grunn av skader, blant annet Damion Lowe (tråkket over mot Haungesund på lørdag) og Jesper Daland (skadet seg under G19-landskamp onsdag). Tobias Christensen og Mikael Ugland spilte også G19-landskamp onsdag og de får også fri idag. Gledelig er det at Afeez Aremu er tilbake i troppen etter å ha tilbragt første delen av 2019 med det nigerianske U20-landslaget, der han pådro seg en liten skade mot slutten av U20 Afrikamesterskapet.

Sander Sjøkvist får ny tillit på venstre vingback, mens Start 2-guttene Altin Ujkani og Johannes Eftevaag begge er på innbytterbenken.

Etter 1-1 mot Brann, 1-0 mot Jerv og 1-3 mot Haugesund blir dette altså Starts fjerde oppkjøringskamp.

Nest Sotra hadde hele seks kamper bak seg før møtet med Start, der 3-2-seieren mot Viking er det mest imponerende resultatet.

Starts lag (1-3-4-3):

Jonas Deumeland (Alexander Pedersen fra 46) – Espen Hammer Berger, Joackim Jørgensen, Henrik Robstad – Eirik Wichne, Erlend Segberg, Adnan Hadzic (Aremu fra 66), Sander Sjøkvist – Mathias Bringaker (Sigurdarson fra 66), Adeleke Akinyemi (Finnbogason fra 70), Kasper Skaanes.

Innbyttere: Alexander Pedersen, Afeez Aremu, Aron Sigurdarson, Isaac Twum, Kristjan Floki Finnbogason, Altin Ujkani, Johannes Eftevaag.

Start - Nest Sotra 0-0 (0-0)

• Treningskamp

• Marbella Football Center

10 min: Veldig rolig start på kampen. Begge lag triller mye ball i forsvaret, og det tas lite risiko foreløpig.

20 min: Fortsatt lite som har skjedd foran de to målene. Start har ballen mest, men uten at det har blitt noen målsjanser ut av det.

23 min: Fint spill av Start setter opp Wichne på kanten, men Nest-Sotra får ballen unna til corner.

38 min: Kampens største sjanse! Adeleke gjør et fint forarbeid på venstresiden. Slår ballen inn til Bringaker foran mål. Han spiller videre til Wichne, som på første berøring skyter forbi keeper, men i stolpen. Returen klareres ut til corner. Stor sjanse.

39 min:  Corneren blir også farlig! Akinyemi får fyrt av ett godt skudd, men keeper redder fint. Start med to store målsjanser på rappen nå!

44 min: Ny stor Start-mulighet. Skaanes driver oppover venstresiden og slår en pen pasning motsatt til Wichne. Han slår et hardt og lavt innlegg, som går via en Nest Sotra-forsvarer og spretter oppå tverrliggeren. Corneren blir det ingenting av.

Pause: Det var lenge ganske tamt i første omgang, men Start tok over mot slutten og produserte tre gode sjanser på kort tid. Start-keeper Deumeland har hatt veldig lite å gjøre.

2. omgang: Start gjør ett bytte i pausen. Pedersen kommer inn for Deumeland i målet.

46 min: Start går rett i angrep og Akinyemi er nære ved å sette ballen i mål når Bringaker slår inn like foran mål, men Nest Sotras keeper er modig ute og redder.

47 min: Bringaker vinner ballen og setter fart mot mål. Har med seg Skaanes og Akinyemi, men velger å gå på skudd. Det går utenfor målet. Ny stor sjanse.

50 min: Ganske utrolig at ikke Start har scoret et mål eller to nå. Igjen en gigantisk sjanse. Innlegg fra høyre fra Sjøkvist lander på hodet til Bringaker på bakre stolpe. Han blir dradd litt i trøya men kommer likevel til heading. Klarer ikke styre ballen mellom stengene. Roper på straffe, men dommer vinker spillet videre.

54 min: Så får Nest Sotra sin første sjanse i kampen. De spiller seg fint opp på høyrekanten og slår et hardt innlegg foran mål, for hardt for Nest-spilleren en meter fra mål som ikke rekker å få til en heading mot mål.

63 min: Igjen slår Sjøkvist et godt innoverskrudd innlegg, Akinyemi kommer til heading, men det dømmes offside.

66 min: Dobbeltbytte: Aremu og Sigurdarson kommer inn for Hadzic og Bringaker.

70 min: Finnbogason kommer inn for Akinyemi.

71 min: Begynner å bli mørkt i Marbella nå, og flomlysene er ikke så veldig kraftige, så det er ganske mørkt ute på banen nå. Etter mange sjanser i slutten av første omgang og starten av andre omgang, så har det nå roet seg ned igjen.

74 min: En Nest-spiller går ned i 16-meteren og roper på straffe, Start kontrer ved Sigurdarson, men han blir regelrett klippet ned bakfra av en Nest Sotra-spiller. Dommer har tydeligvis bestemt seg for at det ikke skal deles ut kort i dag, for det må være det klareste kortet på mange år.

84 min: Nest får en god mulighet, når de får spilt seg helt igjennom alene med Pedersen. Men avslutningen blir veldig svak.

88 min: Aremu vinner ballen og spiller Sigurdarson frem på venstrekanten. Han skjærer inn og skyter fra hjørnet av 16-meteren, men keeper får slått til corner.

Slutt: Ingen kamp som kommer til å gå inn i historiebøkene dette. Det ender målløst, selv om det var mer enn nok sjanser til at det skulle bli både ett og to mål. Start var tamme den første halvtimen, men skapte flere store sjanser de siste 15 minuttene før pause. I starten av andreomgang fortsatte Start å presse på, men uten å få uttelling. Siste del av kampen var jevnere, der begge lag hadde et par muligheter hver. Det positive er at det ikke ble noen skader, og at spillere som Aremu og Finnbogason fikk sine første minutter på banen for Start i vinter. Syv spillere fullførte også 90 minutter.

Rekdals oppsummering

Første halvtimen er svak, så har vi en god periode den neste halvtimen, før vi har en enda svakere periode siste del av kampen. Vi skaper en del sjanser i den perioden i midten, en del store også, men får ikke uttelling.

- Vi taper for mye dueller over hele banen. Det preger kampene, fordi vi da må forsvare oss mer enn vi trenger. Men vi møter et voksent lag som er bra organisert. Det blir mange kamper i OBOS-ligaen som blir som det her, det må vi være klar over, sier Rekdal.

Neste kamp for Start er mot Jerv, også den på Marbella, 4.mars.