Start - Inter Turku 2-0

Start tok en solid seier mot finsk motstand etter flotter scoringer av Bringaker og Sjøkvist.

Start fortsetter oppkjøringen til årets sesong i OBOS-ligaen med sin tredje kamp på én uke i Marbella.  Kjetil Rekdal stilte med to ganske så ulike lag i de to første kampene, som endte med 0-0 mot Nest Sotra og 1-0 mot Jerv.

Til kampen mot Inter Turku har Rekdal valgt å fordele spilletiden på hele troppen. Han har derfor tatt ut ett lag til første omgang og ett til andre omgang.

Jesper Daland, Espen Børufsen, Gudmundur Andri Tryggvason og Ibrahim Mensah er hjemme i Kristiansand på grunn av skader.

Rekdal gir Isaac Twum ny tillit i forsvarstreeren, sammen med Damion Lowe og Joackim Jørgensen. Bursdagsbarnet Adnan Hadzic får igjen rollen som venstre vingback, mens Segberg og Aremu utgjør midtbaneduoen i første omgang.

I andre omgang er det ventet at de to 17-åringene Kristian Strømland Lien og Johannes Eftevaag får spille.

Johannes Eftevaag, Espen Hammer Berger, Henrik Robstad

Mikael Ugland, Isaac Twum (Jørgen Myhre fra 84), Tobias Christensen, Sander Sjøkvist

Kristian Strømland Lien (Arian Gundersen fra 84), Kristjan Floki Finnbogason, Kasper Skaanes

I tillegg er Arian Gundersen, Jørgen Myhre og Alexander Pedersen med i troppen.

5 min: Inter Turku får frispark i veldig god posisjon, like utenfor 16-meteren. Skuddet går rett i muren.

10 min: Ganske tempofattig og rotete åpning på kampen. Begge lag triller mye ball i bakre rekker.

11 min: Inter Turku spiller seg i gjennom skyter i stolpen, men det var allerede blåst for frispark.

15 min: Stor Start-sjanse. Hadzic kommer fint frem på venstresiden og slår et presist innlegg til Akinyemi. Han treffer ikke ballen ordentlig når han skal avslutte, men ballen faller ned foran ham igjen. Får ikke noe ordentlig treff på skuddet da heller, og keeper redder.

20 min: Stor sjanse til Inter Turku! Kommer helt alene med Deumeland, men skuddet går utenfor mål.

31 min: God kontringsmulighet. Akinyemi setter fart i mellomrommet. Prøver å stikke gjennom Sigurdarson, men pasningen er for lang og den går inn

36 min: 1-0. Vakker scoring av Bringaker. Aremu vinner ballen og setter igang en kontring. Spiller ut til Sigurdarson på venstre, og han svinger enn et høyt innlegg bak i feltet. Der står Bringaker, og han ser at keeper står litt på halvdistanse. Header ballen i en høy bue, over keeper og i lengste hjørne. Strålende gjort av Bringaker.

38 min: Ny rask kontring fra Start. Akinyemi blir spilt helt alene i gjennom, men får en dårlig berøring og får ikke til noen god avslutning. Stor sjanse der.

43 min: Igjen kontrer Start og igjen er det Akinyemi som får en god sjanse. Men igjen får han ikke noe kraft i skuddet med venstrebeinet.

Pause: Etter en første halvtime der Start ikke skapte allverdens, så tok vi fullstending over og skapte også flere sjanser. Burde ledet med flere mål, men Bringakers vakre hodestøt er det eneste som skiller lagene så langt.

I pausen gjør Start ni bytter. Kun Twum, som flyttes opp på midtbanen, og Deumeland i mål, fortsetter fra laget som spilte første omgang. Fem tenåringer, inkludert 17-åringene Strømland Lien og Eftevaag, på banen nå.

47 min: Nære 2-0. Start spiller seg fint opp på venstresiden og slår inn i feltet. Der kommer Skaanes og skyter med innsiden mot nærmeste hjørne, men Inter Turkus kepper slår ballen til corner. Start har tatt initiativet i starten av omgangen.

51 min: Der er det 2-0! Et flott angrep der ballen spilles opp på Floki, som legger ballen tilbake, før ballen stikkes igjennom til Ugland på høyre kant. Han slår et fint innlegg på bakerste stolpe, og der står Sander Sjøkvist helt umarkert og setter ballen sikkert i mål.

60 min: Roet seg ned litt nå etter en hektisk åpning på andre omgang. Start har god kontroll, men er litt for upresise nå.

65 min: Inter Turku mer med nå. Start sliter med presisjonen og kampen preges av mange brudd.

70 min: Inter Turku spiller seg opp på venstrekanten og kommer til et bra innlegg. Kommer også først på ballen inne i feltet, men ballen styres bare utenfor mål.

72 min: Den høyreiste stopperen Klinkenberg klinker til fra 25-30 meter, og Deumeland strekker seg så lang han er, og det er ganske langt, for å redde.

73 min: Start for en kjempestor kontringsmulighet der Skaanes fosser frem. Spiller ut til Ugland, som prøver å slå ballen inn i feltet til Skaanes igjen. Men innlegget blir blokkert.

77 min: Inter Turku med frispark i farlig posisjon. Skuddet skrus over muren men Deumeland plukker det i fast grep. Enkelt for tyskeren.

84 min: Så gjør vi de siste to byttene. Arian Gundersen og Jørgen Myhre erstatter Twum og Strømland Lien.

89 min: Inter Turku spiller seg igjennom, Furuholm prøver seg på en frekk lobb, men den går utenfor.

Slutt: Det ender 2-0 etter at Start var gode det siste kvarteret av første omgang, og i starten av andre omgang. Siste halvtimen var ganske svak, og bar preg av mange bytter. Etter tre kamper på Marbella har Start fortsatt tilgode å slippe inn mål, det er imponerende. Inter Turku hadde dog et par gode sjanser, men Start var langt farligere i dagens kamp.