To seire på to uker mot Jerv

Det ble nok en 1-0-seier mot Jerv i årets andre kamp mellom lagene, i en kamp der Start stort sett hadde god kontroll.

Jerv og Start møtte hverandre til sesongens andre treningskamp, bare tolv dager etter at Start vant 1-0 mot Grimstad-klubben.

Rekdal gjorde som varslet store utskiftninger fra det laget som spilte mot Nest Sotra tre dager tidligere.

Kasper Skaanes og Adnan Hadzic er de eneste utespillerne som startet mot Nest Sotra som også er i startoppstillingen i dag. I tillegg skal Jonas Deumeland og Aleksander Pedersen også i denne kampen stå en omgang hver.

Inn på laget kommer blant annet 17 år gamle Johannes Eftevaag, som også spilte hele kampen mot Jerv for snaue to uker siden.

Damion Lowe er tilbake etter å ha stått sist kamp med skade, og Tobias Christensen og Mikael Ugland er begge med etter å ha stått over siste på grunn landskamp for G19.

Kristjan Floki Finnbogason starter som spiss.

For Jerv startet seks tidligere Start-spillere kampen.

Starts lag (1-3-4-3):

Jonas Deumeland (Alexander Pedersen) - Isaac Twum, Damion Lowe, Johannes Eftevaag - Mikael Ugland, Afeez Aremu (Segberg fra 77), Tobias Christensen, Adnan Hadzic - Kasper Skaanes (Gundersen fra 87), Kristjan Floki Finnbogason (Strømland Lien fra 77), Aron Sigurdarson.

Innbyttere: Alexander Pedersen, Henrik Robstad, Espen Hammer Berger, Joackim Jørgensen, Erlend Segberg, Arian Gundersen, Jørgen Myhre, Kristian Strømland Lien, Adeleke Akinyemi, Mathias Bringaker.

Jerv (1-3-5-2):

Benjamin Boujar - Espen Knudsen, Simon Larsen, Peter Reinhardsen (Hovstad fra 60) - Torje Wichne, Thomas Zernichow, Mathias Wichmann, Daniel Aase (Hoel Andersen fra 46), Kristoffer Tønnessen - Luke Ferreira (Suggelia fra 75), Markus Brændsrød​ (Håbestad fra 66)

8 min: Skaanes fosser frem på høyresiden, slår et lavt innlegg inn foran mål, men Jerv får klarert før Finnbogason får satt beinet på ballen.

10 min: Igjen kommer Skaanes seg fri på kanten, men igjen er innlegget ikke presist nok og Jerv får klarert.

11 min: Afeez Aremu kommer seg fra på 16 meter og skyter med venstrefoten. Boujar redder den greit nede i hjørnet.

13 min: Brendsrød spilles i gjennom og drar til fra skrått hold på halv volley. Ballen går like utenfor lengste stolpe.

22 min: Aremu drar seg pent fri og stikker igjennom Skaanes. Han kommer til avslutning fra bra posisjon, men Boujar får slått skuddet til corner. Bra sjanse.

23 min: Jerv flinke i frispillingen så langt. Spiller seg fint frem til en god mulighet, men Torje Wichne, Eiriks tvillingbror, får ikke til noen god avslutning fra 18 meter.

30 min: For andre gang på kort tid bygger Start opp et bra angrep som ender med et farlig innlegg fra Hadzic på venstresiden. Ingen Start-spillere har klart å komme først på leggene. Men gode tendenser den siste tiden.

31 min: Sigurdarson prøver seg med venstreslegga fra 20 meter, får bra treff, men Boujar redder.

33 min: Hadzic med strålende ball igjennom til Sigurdarson som går ned til dødlinjen. Slår ballen via en forsvarer og i stolpen bak en utspilt Boujar. Nære 1-0 der. Etter en god Jerv-periode har Start dominert kraftig de siste 10-minuttene.

37 min: 1-0! Kristjan Floki Finnbogason med en ordentlig goalgetter-scoring. Vi får frispark i god posisjon og Ugland prøver seg. Skyter i muren og ballen faller ned like bak muren. Der dukker Floki  opp og han styrer ballen enkelt og greit til side for keeper. Veldig fortjent ledelse.

Pause: En ganske underholdende omgang der Start var farligst i starten, før Jerv tok over initiativet, uten å skape de store sjansene. Siste halvdel av omgangen var Start det førende laget, og etter å ha kommet til flere ok muligheter fikk vi endelig uttelling da Floki styrte ballen i mål etter et frispark.

53 min: Første del av andre omgang veldig preget av mange frispark. Ingen av lagene har klart å ta noen initiativ i kampen etter hvilen.

56 min: Start vinner ballen høyt i banen og spiller seg til en god mulighet. Ballen spilles fra Finnbogason, til Christensen og videre til Skaanes. Han skjærer inn og skyter med venstrebeinet. Ikke hardt eller velplassert nok til å lure Jerv-keeper Boujar.

58 min: Start er farlig frempå på en corner, men Jerv vinner ballen og kontrer kjapt. Får en gyllen mulighet, men Twum varter opp med en viktig og god takling da Jerv så ut til å kunne spille seg alene med keeper.

64 min: En veldig sjansefattig omgang så langt.

71 min: Farlig frispark svinges inn fra Christensen, og den header Wickman nesten i eget mål, men Boujar får den, heldigvis for Jerv, rett på seg.

85 min: Start har god kontroll på kampen, men det skapes lite sjanser nå.

87 min: Så får Jerv en stor sjanse etter en corner som blir klarert ut i farlig område. Suggelia slår ballen inn igjen og Jervs Håbestad header utenfor fra kort hold. Det ble vinket for offside, så det ville uansett ikke blitt godkjent.

Slutt: Det ender 1-0 etter Finnbogasons scoring i første omgang. Start skapte mange sjanser i første omgang, og hadde stort sett god kontroll i andre omgang. De siste 45 minuttene var det lite finspill, og veldig mange frispark, noe som preget kampen. Dermed har vi slått Jerv to ganger i år.

Se høydepunktene fra kampen mot Jerv her (fra Amedia)

Neste oppgave er Inter Turku fredag 8. mars.