Start - Sandefjord 2-2

Start snudde 0-1 til 2-1, men seieren glapp fem minutter på overtid. (Foto: NTB Scanpix)

Lørdag ettermiddag var det klart for toppkamp i OBOS-ligaen mellom Start og Sandefjord. De gule og svarte står med to seirer og to tap på de fire første kampene mens dagens bortelag står med to seirer og to uavgjorte kamper.

Forrige sesong, da begge lagene spilte i Eliteserien, vant Sandefjord begge oppgjørene mot Start med 4-1.

Starts lag (1-4-2-3-1):

Jonas Deumeland - Eirik Wichne (Twum fra 74), Joackim Jørgensen, Damion Lowe, Henrik Robstad -  Erlend Segberg (K), Afeez Aremu - Kasper Skaanes (Hammer Berger fra 86), Tobias Christensen, Aron Sigurdarson - Mathias Bringaker (Finnbogason fra 90).

Innbyttere: Alexander Pedersen, Espen Hammer Berger, Isaac Twum, Adnan Hadzic, Sander Sjøkvist, Gudmundur Andri Tryggvason, Kristjan Floki Finnbogason.

Sandefjords lag:

Walter Viitala, Brice Wembangomo, Lars Grorud, Marius Høibråten, Anton Kralj, Tito, Enric Valles (Mladenovic fra 66), Håvard Storbæk (Svendsen fra 66), William Kurtovic, Vidar Ari Jonsson (Ofkir fra 84), Pontus Engblom.

Innbyttere:Jabob Storevik, Christer Reppesgård, Erik Mjelde, Tobias Svendsen, Mohamed Ofkir, Stefan Mladenovic, Sander Moen Foss.

Kampreferat og bilder under faktaboksen.

• Pause: 0-0

• Sparebanken Sør Arena

• OBOS-ligaen, 5. runde

• Dommer: Sivert Øksnes Amland, Fana Fotball

• Mål: 0-1 Lowe (49, selvmål), 1-1 Bringaker (53), 2-1 Sigurdarson (60), 2-2 Høibråten (90)

• Gult kort: Robstad (33), Christensen (36), Sigurdarson (48), Segberg (86), Start. Jonsson (68), Sandefjord.

• Rødt kort: Ingen.

• Solgte billetter: 4.566

Sandefjord sparker igang kampen.

5. min: Sandefjord, som har hatt et visst initiavtiv i starten av denne kampen, kommer seg til en mulighet ved Kurtovic, men Deumeland er på plass og avverger.

7. min: Start med et par innlegg i boksen de siste par minuttene, men uten resultat.

9. min: Christensen slår et frispark ved midtsirkelen inn i 16-meteren. Ballen ender til slutt hos Robstad som skyter over.

18. min: Wichne med corner for Start. Enderhos Bringaker, som vslutter til side for mål.

21. min: Skummelt for Start når Robstad slår inn tidlig til Sigurdarson som avslutter over mål.

25. min: Sandefjord med frispark i god innleggsposisjon som blir småskummel, men Deumeland får bokset og en Start-forsvarer får klarert ballen.

31. min: Christensen avslutter fa 17 meter, men forsøket går til side for mål.

32. min: Nære for Sandefjord. Det som ser ut som et innlegg fra venstre fra Valles  ender i tverrliggeren

33. min: Robstad får kampens første gule kort for å rive ned en Sandefjord-spiller.

36. min: Christensen med en takling som ender med gult kort og frispark til Sandefjord midt på banen.

43. min: Christensen avslutter fra 18-20 meter, men Sandefjord-keeper Vitala får avverget.

45. min: Minimum et minutt tillegg.

45. min: En Sandefjord-spiller får en dytt og det ropes på straffe, men dommer Amland vinker spillet videre.

PAUSE

Lagene går til pause på stillingen 0-0 etter en ganske jevnspilt første omgang.

2. omgang

46. min: 2. omgang er igang, og begge lag stiller uforandret fra den første omgangen.

48. min: Aron Sigurdarson får gult kort etter å ha felt en Sandefjord-spiller.

49. min: 0-1 Sandefjord tar ledelsen etter at Damion Lowe er uheldig og setter ballen i eget mål.

53. min: 1-1 Bringaker spilles fri av Christensen og gjør ingen feil når han kommer alene med keeper. Sesongen første mål for rogalendingen.

Start sandefjord Foto Tor Erik Schrøder NTB scanpix12
1-1 ved Mathias Bringaker. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

59. min: Engblom er gjennom for Sandefjord, men skuddet går over mål.

60. min: 2-1 og Start har snudd kampen! Segberg slår et frispark og Lowe vinner en duell på rundt 16 meter og får gitt til Sigurdarson som pirker ballen i mål fra skrått hold.

Start sandefjord Foto Tor Erik Schrøder NTB scanpix9
Aron Sigurdarson jubler etter å ha satt inn 2-1-scoringen. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

66. min: Dobbeltbytte for Sandefjord: Mladenovic kommer inn for Valles og Svendsen kommer inn for Storbæk.

74. min: Bytte Start: Wichne ut - Twum inn.

77. min: Start med frispark i god innleggsposisjon. Christensen slår inn, men ballen går ut til utspill fra mål.

82. min: Christensen slår inn til Robstad som forsøker å heade ballen i mål fra skrått hold, men dessverre går ballen til side for mål.

84. min: Bytte Sandefjord: Jonsson ut - Ofkir inn.

86. min: Kjempesjanse for Svendsen og Sandefjord, men skuddet fra åtte meter går over.

86. min: Bytte Start: Skaanes ut - Hammer Berger inn.

86. min: Gult kort til Segberg for en felling på en Sandefjord-spiller.

89. min: Sigurdarson farlig frempå, men Sandefjords keeper får klarert.

90. min: Det legges til minimum seks minutter. Har blant annet vært noen stopp i spillet på grunn av skader.

90 + 2 min: Bytte Start: Bringaker ut - Floki Finnbogason.

90 + 2 min: Bringaker kåres til dagens starter.

90 + 4 min: Sandefjord jakter utligningen og er nære ved å få den, men Deumeland får gitt til corner.

90 + 5 min: 2-2. På corneren utligner Høibråten for Sandefjord.

Slutt!

Dermed ender kampen uavgjort 2-2. En kamp der Start hadde initiavet store deler av første omgang, men uten å klare å score mål. I andre omgang scoret Sandefjord litt ut av ingenting da Lowe satte ballen i eget mål, men Start slo mesterlig tilbake og snudde kampen. Mot slutten presset Sandefjord desperat på for utlikning, og fem minutter på overtid kom utlikningen etter en corner. Veldig tung avslutning på kampen.

Neste kamp for Start er borte mot Fram Larvik i første runde i cupen.

Søndag seriekamp for Start er hjemme mot Strømmen søndag 5. mai kl. 18.00.