Notodden - Start 0-2

To mål av Martin Ramsland sikret en kontrollert 2-0-seier i siste serierunde.(Foto: NTB scanpix).

Lørdag ettermiddag var det klart for siste serierunde i OBOS-ligaen, der vi møter Notodden på bortebane.

Hjemmelaget ligger før kampen på nedrykkskvalifiseringsplass, og er avhengig av å vinne, samt at Strømmen ikke vinner mot Sandnes Ulf, for å klatre opp på sikker plass.

Vi har allerede sikret oss tredjeplassen og har kun æren og selvtilliten å spille for.

Joey Hardarson & co ser på kampen som de første forberedelsene til kvalikkampen som venter om tre uker.

Damion Lowe, som har slitt med en skade i hofta over lengre tid, har fått fri, mens Aron Sigurdarson måtte kaste inn håndkleet dagen før kamp og heller ikke er med i troppen.

Joey gjør noen endringer på laget, blant annet får Adnan Hadzic spille fra start for første gang siden i vår. Hadzic pådro seg en skulderskade i sist oppgjør mot Notodden i juni, og var ute i flere måneder.

Notodden vant overraskende med 0-3 i oppgjøret på Sparebanken Sør Arena i vår, så vi har med andre ord litt i revansjere i dag.

Starts lag (1-4-2-3-1):

Jonas Deumeland - Eirik Wichne (Sjøkvist fra 36), Espen Berger, Joackim Jørgensen (Ugland fra 46), Henrik Robstad - Isaac Twum, Adnan Hadzic - Kevin Kabran, Eman Markovic, Kasper Skaanes - Martin Ramsland (Bringaker fra 75)

Innbyttere: Alexander Pedersen, Johannes Eftevaag, Sander Sjøkvist, Erlend Segberg, Mikael Ugland, Mathias Bringaker

Espen Vasby - Evan Parkstad Johansen, Steffen Jenssen, Michael Ledger, Morten Renå Olsen - Henrik Gustavsen
Gaston Salasiwa, Alfred Sankoh (Tøsse fra 46), Martin Holmen, André Bakke (Brekke fra 61), Marco Tagbajumi (Midtgarden fra 74)

Innbyttere: Bror Ness Grotterud, Martin Strange, Espen Mogen Hagen, Kjetil Holand Tosse, Martin Brekke, Erik Midtgarden, Sebastian Hansen.

Kampsammendrag under faktaboksen.

• Pause: 0-1

• OBOS-ligaen, runde 30

• Idrettsparken Notodden

• Dommer: Eivind Bodding

• Mål: 0-1 Ramsland (27), 0-2 Ramsland (58)

• Gult kort: Adnan Hadzic

• Solgte billetter: 476

Kampen spilles på en ganske sleip kunstgressmatte. Banen var dekket av snø i går, men er grønn nå. Notodden har saltet banen for å unngå is.

5 min: Jevnspilt start på kampen. Spillet bølger frem og tilbake.

8 min: Kampens første corner svinges inn på første stolpe av Adnan Hadzic, der kommer Robstad først på ballen men den går utenfor.

13 min: Pent angrep ender med at Wichne slår inn til Kabran som får til en ok avslutning, men Notodden-keeperen gjør en god redning.  Vi styrer kampen fullstendig nå.

16 min: Wichne slår et hardt innlegg som går via en forsvarer og høyt opp i lufta. Keeper slår ballen ut til corner i duell med Ramsland.

17 min: Pent innøvd cornertrekk som ender med at Kabran får ballen på 25 meter. Han curler et presist innlegg på bakerste stolpe der Berger står helt alene. Prøver å styre ballen i mål på akrobatisk vis, men treffer ikke ordentlig. Der burde det nok stått 0-1.

27 min: 0-1! Martin Ramsland er på alerten da Olsen spiller en grusom pasning hjemover. Plukker ballen og setter den kaldt forbi keeper! Mål nr. 8 for Ramsland, i hans kamp nr. 12 for Start.

Notodden start foto NTB scanpix 7
Ramsland jubler for 0-1-scoringen. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix

32 min: Vi fortsetter å styre kampen og spille oss til farligheter. Denne gang fyrer Kabran av, via en forsvarer og ut til corner.

34 min: Dårlige nyheter. Wichne har fått seg en smell og må gi seg. Er nok glad det er noen uker til neste kamp. Skaanes går ned på backen frem til vi får klar en innbytter.

36 min: Bytte: Wichne går ut, inn kommer Sander Sjøkvist. Unggutten har tidligere vikariert på venstreback, nå tar han plass på høyre backen.

42 min: Innlegg fra Robstad lander på hodet til Ramsland, han får til en ok heading men ballen går like utenfor.

Pause: En omgang der vi stort sett har hatt veldig god kontroll og også kommet til en del ok muligheter. Ledermålet kommer etter en grusom feilpasning fra hjemmelaget, Ramsland er sikker alene med keeper. Hjemmelaget har vært frempå et par ganger, men Deumeland har hatt en rolig dag på jobben så langt.

Klart for andre omgang. Vi gjør et bytte i pausen. Mikael Ugland kommer inn for Joackim Jørgensen. Ugland tar plass på midtbanen, mens Robstad går inn som midtstopper og Hadzic tar plass på venstre back.

51 min: Bra skuddforsøk fra Solheim Holmen fra 20 meter, men ballen går utenfor målet. Hjemmelaget mer offensivt til verks i starten av omgangen. De må som nevnt vinne for å ha mulighet til sikker plass.

57 min: 0-2! Martin Ramsland dobler ledelsen på vakkert vis. Spissen tar ned et langt gjennomspill med en silkemyk touch, før han setter ballen kontrollert forbi keeper.

Notodden start foto NTB scanpix 9
Martin Ramsland etter 0-2-målet.Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix

72 min: Kampen roet seg kraftig ned etter at Ramsland satte inn vårt andre mål. Hjemmelaget ser ut til å ha gitt opp, mens vi er ganske fornøyde med å holde på ballen.

75 min: Martin Ramsland går av banen og blir erstattet av Bringaker. Ramsland sa han ønsket å hjelpe sin tidligere klubb Strømmen til sikker plass, og med to scoringer så ser det ut som han har klart det. Med 12 scoringer er det hans nest beste sesong scoringsmessig på toppnivå. Scoret 13 mål på 29 seriekamper for Strømmen i 2015. Nå har han 12 mål på 20 kamper for Start og Sogndal i år.

89 min: Notodden prøver på en sluttspurt og har fått et par cornere og situasjoner foran Start mål, men uten at det har blitt klare målsjanser av det.

Slutt: En fin avslutning på OBOS-liga-sesongen i en kamp der hjemmelaget i utgangspunktet hadde langt mer å spille for enn Start. Martin Ramsland ble den store forskjellen på lagene med sine to scoringer.

Dermed ender vi med 62 poeng, noe som er tre poeng for lite med tanke på direkte opprykk.

Så er det bare å lade opp til kvalifiseringskampen i slutten av måneden.