Start - KFUM Oslo 0-0

Start måtte ta til takke med uavgjort i en skuffende kamp på Sparebanken Sør Arena søndag kveld. (Foto: Tor Erik Schrøder, NTB Scanpix)

Søndag kveld var det klart for toppoppgjør på Sparebanken Sør Arena da Start tok imot nyopprykkede KFUM Oslo, et lag som før dagens kamp ligger på en 4. plass, 14 poeng bak Start på 3. plass.

Oslo-klubben kommer til denne kampen med 1-2-2-form på de fem siste kampene mens Start står med 3-1-1-form i samme periode.

Start fikk en god inngang på landslagspausen med 7-1-seier mot Jerv i Grimstad sist.

Da Start og KFUM møttes i Oslo i april i år, vant Start 2-1 etter scoringer av Aron Sigurdarson og Kasper Skaanes mens Moses Mawa scoret KFUMs mål.

Til denne kampen er Erlend Segberg suspendert, og han erstattes av Afeez Aremu, som er tilbake etter suspensjon.

Starts lag (1-4-2-3-1):

Jonas Deumeland - Eirik Wichne, Damion Lowe, Joackim Jørgensen, Henrik Robstad - Afeez Aremu, Isaac Twum - Kasper Skaanes, Kevin Kabran (Markovic fra 78), Aron Sigurdarson - Martin Ramsland (Bringaker fra 68).

Innbyttere: Alexander Pedersen, Espen Hammer Berger, Sander Sjøkvist, Eman Markovic, Mikael Ugland, Adnan Hadzic, Mathias Bringaker.

• Pause: 0-0

• OBOS-ligaen, runde 27

• Sparebanken Sør Arena

• Dommer: Marius Hansen Grøtta, Malmefjorden IL

• Mål: Ingen.

• Gult kort: Afeez Aremu (31), Eirik Wichne (83), Isaac Twum (84), Start.

• Rødt kort: Ingen.

• Solgte billetter: 4.972

Kampen er igang.

2. min: Frispark til KFUM i god innleggsposisjon. Start får omsider avverget situasjonen og kommer på en kontring som ender med kampens første corner. Den blir det ikke noe ut av.

10. min: Åpen kamp de første ti minuttene. Start har hatt et par halvsjanser, mens KFUM hadde et skummelt frispark helt i starten.

11. min: KFUM spiller seg pent inn i 16-meteren. Etter litt frem og tilbake får de avsluttet relativt upresset fra 16 meter. Skuddet går utenfor.

19. min: Start er farlige frempå på corner. Ballen klareres først, men Twums andre innlegg blir farlig. Ramsland prøver å flikke ballen inn i mål fra skrått hold, men keeper får etterhvert ryddet unna.

27. min: Skremmeskudd fra KFUM. Et innlegg klareres ut i feltet og det dras til på hel volley. Skuddet går i Deumeland og i stolpen og ut.

30. min: KFUM med frisprk i god innleggsposisjon. Ballen slås inn i feltet, men blir headet over.

31. min: Gult kort til Starts Afeez Aremu for å ha felt en KFUM-spiller på 30-35 meter. Frisparket ender i klypene til Deumeland.

40. min: KFUM med en god mulighet, men Deumeland får fanget ballen.

41. min: Start med frispark i god innleggsposisjon. Samtdig har Damion Lowe fått seg en smell og får behandling på sidelinjen mens frisparket går i nettveggen.

45. min: Minimum to minutter tillegg.

PAUSE.

Lagene går i garderoben på stillingen 0-0. Start har spilt bedre omganger enn dette i år og må opp med presisjonen i andre omgang. KFUM har skapt de største sjansene i denne omgangen.

2. omgang:

46. min: Start sparker igang den andre omgangen. Ingen bytter på noen av lagene i pausen.

46 min: Ramsland tar ned ballen i feltet og går i bakken. Roper på straffe men dommer vinker videre.

47. min: KFUM holder på å rote det til i eget forsvar, men keeper Skjærstein for klarert til corner. Det ender med en ny corner som blir klarert i første omgang.

49. min: NÆRE 1-0. Ny corner som ender med at ballen lander på fem meter. Kula spretter frem og tilbake men vi får ikke satt den i mål. Til slutt blåses det frispark til KFUM.

56. min: Sigurdarson tar med seg ballen fremover og slår til Wichne på bakre stolpe. Han får ta ned ballen og prøver å slå ballen inn foran mål, men det blokkeres til corner.

60. min: KFUM med en god mulighet. Deumeland velger å bokse en corner og ballen lander rett i beina på en KFUM-spiller. Han skyter inn foran mål, men etter litt klabb og babb får vi rensket unna.

61. min: Speaker melder om 4.972 solgte billetter til dagens kamp, men så mange er det nok ikke tilstede.

67 min: Robstad og Kabran kombinerer fint på venstre. Kabran slår inn og Skaanes kommer til en god mulighet med hodet, men får ikke noe trykk på headingen.

68. min: Bytte Start: Ramsland ut - Bringaker inn.

77. min: Dobbeltbytte KFUM: Agouda og Brix ut, Tavakoli og Moula inn.

78. min: Bytte Start: Kabran ut - Markovic inn.

79. min: Stor mulighet! Skaanes går lenge med ballen og prøver en avslutning fra 14-15 meter mot lengste hjørne, men keeper får parert skuddet med beina.

82. min: KFUM med frispark i veldig farlig situasjon. Rasch prøver seg, men Deumeland gjør en god redning!

Gult kort til Wichne og Twum i denne situasjonen.

84. min: Bytte KFUM: Tore Sørås ut - Sebastian Jarl inn.

90. min: Minimum tre minutter tillegg.

90. min: Corner til KFUM. Ender til slutt med utspill fra keeper. Det ble også det siste som skjedde i kampen.

Damion Lowe ble kåret til dagens starter.

SLUTT

Start fikk det ikke helt til å stemme, og må ta til takke med et poeng. Samtidig slår Sandefjord Notodden 3-0, noe som betyr at Start nå har tre poeng opp til direkte opprykk med tre kamper igjen å spille.

Førstkommende lørdag møter Start Ålesund på Color Line stadion, med avspark klokken 18:30.

Sesongens siste hjemmekamp er mot Ullensaker/Kisa lørdag 2. november klokken 16:00. Til denne kampen er det gratis inngang.