Start - Kongsvinger 3-1

Start med sin femte strake seier i OBOS-ligaen. (Foto: NTB Scanpix).

Søndag ettermiddag tok Start imot Kongsvinger til den 16. serierunden i årets OBOS-liga. Start kommer til denne kampen med fire strake seirer mens Kongsvinger kommer fra fire tap på de fem siste kampene.

Da disse to lagene møttes på Gjemselund 15. juni, vant Kongsvinger 4-2. Forrige gang lagne møttes i Kristiansand var i juli 2017, og den gang vant Start 2-1.

Før dagens kamp er Start nummer tre på tabellen med 31 poeng, to poeng bak Sandefjord på direkte opprykk, mens Kongsvinger er nummer seks med 24 poeng.

Til dagens kamp er Damion Lowe ute med karantene mens Joackim Jørgensen er tilbake etter at han stod over forrige kamp med en skade. I tillegg står Tobias Christensen over dagens kamp med en skade mens Kevin Kabran er tilbake fra låneoppholdet i Sverige og går rett inn på laget.

Martin Ramsland, som ble spilleklar for Start da overgangsvinduet åpnet 1. august, starter dagens oppgjør på benken og kan få sin debut.

Starts lag (1-4-2-3-1):

Jonas Deumeland - Eirik Wichne, Joackim Jørgensen, Espen Hammer Berger, Henrik Robstad - Isaac Twum, Afeez Aremu (Segberg fra 78) - Kasper Skaanes, Kevin Kabran, Aron Sigurdarson - Mathias Bringaker (Ramsland fra 46).

Innbyttere: Alexander Pedersen, Johannes Eftevaag, Erlend Segberg, Martin Ramsland, Mikael Ugland, Sander Sjøkvist.

Kongsvinger (4-4-2):

Ali Ahamada - Fredrik Pålerud, Edvard Skagestad, Ville Jalasto, Iman Mafi (Lundal fra 33) - Landy N'Guemo, Harald Holter (Marklund fra 71), Gang Dongwan, Marlon Mateus Da Silva (Langrekken fra 77) - Adem Güven, Markus Aanesland.

Benken: Stian Bolstad, Martin Vinjor, Martin Lundal, Gyuhwan Lee, Ludvig Langrekken, Simon Marklund og Mathias Gjerstrøm.

• Pause: 1-0

• Sparebanken Sør Arena

• OBOS-ligaen, 16. runde

• Dommer: Mohammad Usman Aslam, Lier IL.

• Mål: 1-0 Aron Sigurdarson (41), 2-0 Aron Sigurdarson (66), 3-0 Kasper Skaanes (69), 3-1 Markus Aanesland (80)

• Gult kort: Eirik Wichne (33), Joackim Jørgensen (44), Kevin Kabran (72), Start, Martin Lundal (38), Adem Güven (58), Edvard Skagestad (89), Ali Ahamada (90), Kongsvinger.

• Rødt kort: Ingen.

• Solgte billetter: 5.132

Slik var kampen:

1. min: Start sparker igang dagens kamp, og går rett i angrep og kommer til to store sjanser i løpet av det første minuttet. Sigurdarson og Kabran kombinerer fint og serverer Robstad som fyrer av fra hjørnet av femmetteren. Skuddet blir blokkert. Like etter slår Sigurdarson inn til Bringaker som flikker ballen mot mål, men like over. Frisk start!

5. min: Kabran er millimetere unna å score i Start-comebacket! Blir spilt igjennom av Sigurdarson og bredsider ballen mot lengste hjørne, men ballen går like utenfor.

6. min: Güven får en stor sjanse når Berger lar et hardt innlegg passere i feltet. Spissen setter ballen over fra kort hold.

19 min: Langt roligere utpå matta nå etter en veldig hektisk åpning. Kongsvinger mer med i kampen, og var nære på etter en corner nå.

22. min: Aron Sigurdarson forsøker seg fra 20 meter, men skuddet får over mål.

30. min: Kongsvingers Iman Mafi sitter nede etter å ha fått seg en smell og får tilsyn. Spillerne benytter muligheten til en drikkepause og en liten timeout på sidelinjen.

33. min: Bytte Kongsvinger: Iman Mafi - Martin Lundal inn.

33. min: Gult kort til Eirik Wichne etter å ha vært for tøff mot en KIL-spiller.

38. min: Gult kort til innbytter Martin Lundal.

41. min: 1-0. Aron Sigurdarson sender Start i ledelsen. Ser ut som han skal slå innlegg, og det tror nok også Kongsvinger-keeper Ahamada som tar noen steg ut av målet. Men i stedet drar han til mot mål og ballen fyker inn! Fantastisk gjort av islendingen!

44. min: Gult kort til Joackim Jørgensen etter å ha felt en KIL-spiller midt på egen banehalvdel.

45. min: Minimum tre minutter tillegg.

PAUSE:

Start leder 1-0 til pause.

2. omgang:

46. min: 2. omgang er igang.

46. min: Bytte Start: Mathias Bringaker ut - Martin Ramsland inn.

52. min: Start har åpnet omgangen bra og vinner ballen høyt i banen.

59. min: Gult kort til Adem Güven, som er for hard mot Henrik Robstad.

62 min: Kampbildet endret seg litt nå. Kongsvinger har ballen mest mens Start ligger ganske dypt og sliter litt med å få tak i ballen

66. min: 2-0 til Start! Keeper står langt ute og Aron Sigurdarson setter ballen i mål fra rundt 40 meter. Islendingens andre mål i dagens kamp og nummer 10 så langt denne sesongen

69. min: 3-0 til Start! Strålende angrep der Sigurdarson trer igjennom Kabran, han slår inn foran mål. Ballen går forbi Ramsland, men Skaanes kan bare spasere ballen i mål!

70. min: Lundal er nære ved å redusere for Kongsvinger, men forsøket går til side for mål.

71. min: Bytte Kongsvinger: Holter ut - Marklund inn

72. min: Gult kort til Kevin Kabran.

77. min: Bytte Kingsvinger: Marlon Mateus Da Silva ut - Langrekken inn.

78. min: Bytte Start Aremu ut - Segberg inn.

80. min: 3-1 Markus Aanesland kommer alene med Deumeland og reduserer for Kongsvinger.

85. min: Twum har satt seg etter å ha fått en smell, men ser ut til å komme seg på beina igjen.

89. min: Start får frispart like utenfor 16 meteren. Gult kort til Kongsvingers Edvard Skagestad. Sigurdarson skyter, men ender med corner.

90. min: Minimum fire minutter tillegg.

90. min: Martin Ramsland er nære ved å krone debuten sin med en scoring, men forsøket hans går like utenfor målet.

SLUTT!

Start slår Kongsvinger 3-1 og tar sin femte strake seier i OBOS-ligaen. Det fører laget opp på en foreløpig 2. plass på tabellen, men blir trolig passert av Sandefjord, som spiller hjemme mot bunnlaget Tromsdalen i kveld

Dagens Starter ble tomålsscorer Aron Sigurdarson.

Neste kamp for Start spilles borte mot Sandefjord førstkommende fredag, 9. august, klokken 19:00.

Neste hjemmekamp er mot Tromsdalen søndag 18. august klokken 18:00.