HamKam - Start 4-0

En helsvart dag på Hamar. FOTO: NTB scanpix

Start tok turen til Hamar med 12 kamper uten tap. Kampen om den andre direkte opprykksplassen er fremdeles utrolig jevn, der Start og Sandefjord har like mange poeng, men Start har to plussmål ekstra.

Start må klare seg uten Damion Lowe og Isaac Twum som er suspendert, mens Sander Sjøkvist også måtte kaste inn håndleet på grunn av en lårskade. Fra før er Adeleke Akinyemi, Espen Børufsen og Jesper Daland langtidsskadet, mens Adnan Hadzic fortsatt ikke er helt klar.

Like før avspark måtte også Jonas Deumeland gi seg på grunn av smerter i ryggen, og dermed får Alexander Pedersen sjansen i målet.

Starts lag (1-4-2-3-1): Jonas Deumeland - Eirik Wichne, Espen Hammer Berger, Joackim Jørgensen (Ugland fra 74), Kristoffer Tønnessen (Robstad fra 10) - Afeez Aremu, Erlend Segberg (Bringaker fra 63) - Kasper Skaanes, Kevin Kabran, Aron Sigurdarson - Martin Ramsland.

Innbyttere: Mikael Ugland, Johannes Eftevaag, Henrik Robstad, Mathias Bringaker og Eman Markovic.

HamKam (1-4-4-1-1)

Lukasz Jarosinski -Lars-Gunnar Johnsen, Ruben Alegre, Steffen Pedersen, Jo Nymo Matland - Markus Solbakken, Jonas Enkerud (Midtskogen fra 70), Emil Sildnes (Mendy fra 82), Kristian Lønstad Onsrud -Simen Bolkan Nordli - Abu Ibrahim

Innbyttere: Andreas Hippe Fagereng, Hans Norbye, Davod Arzani, Ole Erik Midtskogen, Luca Taouss Sveen, Jarmund Øyen Kvernstuen, Jean Allasane Mendy

2 min: Kabran og Sigurdarson har begge testet skuddfoten så langt, uten at det har skapt store problemer for HamKams keeper.

3 min: Fine kombinasjoner på høyresiden ender med et farlig innlegg fra Skaanes. Ballen går forbi Starts spillere i boksen og gjennom hele feltet. God åpning fra våre gutter.

6 min: Kristoffer Tønnessen sliter med en skade etter en duell inne i HamKam-feltet der unge Tønnessen fikk HamKams keeper oppå seg.

10 min: Så må Tønnessen gi seg. Inn kommer Henrik Robstad.

19 min: 1-0. Ham Kam tar ledelsen. Sildnes er sist på ballen etter et hardt innlegg, Start-spillerne signaliserer for hands, men målet godkjennes.

22 min: God skuddmulighet for Kabran etter at Ramsland header ned et langt oppspill. Får ikke skikkelig treff og ballen går utenfor mål.

26 min: Start har tatt over initiativet etter målet, og kommet til et par farlige innleggsmuligheter, men uten å komme til gode avslutninger foreløpig.

29 min: Gigantsjanse der. Skaanes gjør alt perfekt, bortsett fra å sette ballen i mål. Tar vakkert ned et gjennomspill fra Sigurdarson, og tar med ballen alene med keeper. Skuddet går utenfor mål.

38 min: 2-0. Nymo Matland banker til på frispark fra veldig skrått hold, og Pedersen klarer ikke få henden på ballen.

39 min: Frispark fra god posisjon. Sigurdarson prøver seg, men skuddet går over mål.

Pause: Hjemmelaget leder 2-0. Etter en god start på kampen var det lite som gikk vår vei. Ham Kam har scoret på sine muligheter, mens vi misbrukte en stor mulighet da Skaanes var alene med keeper. Må opp noen hakk i andre omgang om ikke rekken uten tap skal ryke i dag.

49 min: Start presser høyt i banen og da åpner det seg muligheter på kontringer. HamKam får en ok mulighet med Sildnes etter en kontring, men skuddet går over mål.

52 min: Stor mulighet! Kabran drar seg inn i feltet og får to forsøk til å skyte. Skudd nummer to går gjennom feltet og Sigurdarson er centimetere fra å få en tå på ballen. Ballen går ut til corner og på skyter Skaanes i hånda på en HamKam-spiller. Dommer vinker spillet videre.

55 min: Bra innlegg fra Wichne inn bak forsvaret, men Ramsland og de andre i boksen når akkurat ikke frem.

58 min: Enorm mulighet for Ramsland. Skaanes snapper ballen når HamKam prøver å spille seg ut, og spiller Ramsland helt alene med keeper. Får nesten for god tid, og keeper kommer ut og redder skuddet.

ham kam borte NTB scanpix 8
Martin Ramsland greier ikke å overliste hjemmelagets målvakt Lukasz Jarosinski.Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

59 min: God sjanse for Abu like etterpå. Han kommer på bakre stolpe og prøver seg på en volley, og han treffer i nettveggen.

61 min: 3-0. Så får Alegre gå opp alene på bakre stolpe på et frispark og han header ballen ned i nærmeste hjørne. Etter et par måneder med veldig solid defensivt spill har Start-laget vært langt mer gavmilde i dag.

65 min: Robstad rager høyets på en corner, men klarer ikke styre headingen fra kort hold på mål.

70 min: Abu med god mulighet for HamKam, men Berger får satt inn en sugende takling før han får kommer til avslutning.

73 min: Sigurdarson får ballen på bakerste stolpe, tar ned ballen og skyter, men ballen blokkeres. Like etter kommer han også til en god mulighet på hodet, men igjen hindres islendingen i å score.

74 min: En skadet Joackim Jørgensen erstattes av Mikael Ugland.

78 min: 4-0... Godt slått frispark fra Matland og Skaanes er uheldig som setter ballen i eget mål.

Slutt: Det ender med et stygt tap på Hamar på en dag der alt som kunne gå galt gikk galt. Det begynte med skadene på Deumeland og Tønnessen, en kontroversiell 1-0-scoring, og fortsatte i samme spor. Etter at HamKam gikk opp i 3-0 i andre omgang hadde vi lite å svare med. Denne kampen bør glemmes så fort som mulig.

Det positive er at Sandefjord kun tok ett poeng mot KFUM, og at avstanden opp til 2.plassen kun ett poeng.

Neste kamp er hjemmekampen mot Sandnes Ulf førstkommende lørdag.