Start - Notodden 0-3

Det ble en blytung ettermiddag for Start på hjemmebane. Foto: NTB scanpix

Lørdag ettermiddag tok Start imot Notodden til siste hjemmekamp før sommerpausen. Start kommer fra 2-4-tap mot Kongsvinger, mens Notodden stod med kun fire poeng.

På Starts lag er det gjort et par endringer fra 4-2-tapet mot Kongsvinger 15.juni. Inn har Afeez Aremu kommet tilbake fra karantene og tatt plassen til Adnan Hadzic, og i tillegg er Henrik Robstad tilbake for fullt og erstattet Isaac Twum som ikke er med i troppen grunnet sykdom.

Starts lag:

Jonas Deumeland – Eirik Wichne, Joackim Jørgensen, Espen Hammer Berger, Henrik Robstad (Adnan Hadzic fra 57 – Sander Sjøkvist fra 79) – Afeez Aremu, Erlend Segberg – Kasper Skaanes (Floki Finnbogason fra 56), Tobias Christensen, Aron Sigurdarson – Mathias Bringaker

Innbyttere:

Alexander Pedersen, Adnan Hadzic, Mikael Ugland, Sander Sjøkvist, Floki Finnbogason, Johannes Eftevaag.

Notoddens lag:

Espen Vasby – Even Parkstad (Joshua Robson fra 70), Steffen Jenssen, Henrik Gustavsen, Morten Renå Olsen – Kjetil Tøsse, Morten Soleim Holmen, Gaston Salasiwa – Martin Brekke, Abubakar Ibrahim (Martin Strange fra 90), André Bakke (Erlend Hustad fra 76)

Innbyttere:

Nils Johansson, Martin Strange, Erik Midtgarden, Espen Hagen, Joshua Robson, Sebastian Hansen, Erlend Hustad

Notodden sparker i gang dagens kamp.

2 min: Start får dagens første hjørnespark. Notoddens sisteskanse, Espen Vasby, ute og plukker den greit.

8 min: Start triller mye ball i åpningsminuttene og prøver å finne åpninger i Notodden-forsvaret. Har hatt tre hjørnespark på kort tid som har vært ufarlige enn så lenge.

9 min: Tobias Christensen slår inn et hardt frispark i retning Bringaker som ikke kommer til en ordentlig avslutning. Ender med utspark for Notodden.

16 min: Erlend Segberg finner Tobias Christensen i mellomrommet. Unggutten triller ballen videre utpå kanten til Eirik Wichne som kommer til et innlegg som det ikke blir noe scoring ut av.

18 min: Notodden får sitt første hjørnespark i kampen.

20 min: Bortelaget farlige frempå når André Bakken slår et innlegg som tidligere Start-spiller, Abubakar Ibrahim, header på mål, men fantastisk redning av Jonas Deumeland som slår den ut til et hjørnespark.

21 min: Notodden går opp i ledelsen… Kjetil Tøsse får avansere med ballen før han klinker den ned i venstre hjørne. 0-1.

25 min:  Notodden dobler ledelsen… Ibrahim med ballen innenfor 16-meteren til Start, spiller den videre til Gaston Salasiwa som skyter på Deumeland som gir retur, og på returen er Martin Brekke på plass og dobler ledelsen for de blåkledde. 0-2.

32 min: Mathias Bringaker får kampens første gule kort når han feller Martin Brekke.

35 min: Det blir slått langt opp mot Kasper Skaanes som plukker ned ballen til Tobias Christensen som skyter fra 20 meter rett i klypene til Espen Vasby.

40 min: Start med flott spill langs høyrekanten som ender med et innlegg fra Wichne som blir akkurat for høyt til at noen kan få hodet på den.

43 min: Tobias Christensen slår inn et frispark på panna til Henrik Robstad som ikke klarer å styre headingen på mål.

44 min:  Joackim Jørgensen slår en fantastisk langpasning fra egen banehalvdel og opp til Eirik Wichne som slår inn langs bakken til Kasper Skaanes som ikke klarer å stokke beina sine og få til en ordentlig avslutning.

Pause

Start notodden ntb scanpix
Starts Tobias Christensen etter at Notodden gikk opp til 2-0. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

2.omgang

48 min: Start har en stor jobb foran seg i denne andreomgangen og åpner friskt. Trekantspill innenfor 16-meteren til Notodden ender med omgangens første hjørnespark som det ikke blir noen farligheter ut av.

51 min: Notodden kommer til et farlig innlegg, som ender med at headingen går over mål.

54 min: Et Start-hjørnespark heades ut i returrommet og Skaanes drar til på volley. Får ok treff, men ballen går rett på keeper.

56 min: Bytte Start: Kasper Skaanes ut – Floki Finnbogason inn

57 min: Bytte Start: Henrik Robstad må ut med skade – Adnan Hadzic inn

59 min: Abubakar Ibrahim får kampens andre gule kort når han stempler Hammer Berger på leggen.

61 min: Sigurdarson spilles pent igjennom av Aremu, men skuddet hans fra litt skrått hold går over mål.

63 min: Even Parkstad Johansen får Notoddens andre gule kort for dagen, og det påfølgende frisparket blir helt ufarlig.

68 min: Start fortsetter å trykke på og kommer til nok et innlegg. Denne gangen går det via en Notodden-spiller og ut til corner. Corneren ender til slutt opp hos Segberg, som setter ballen i mål, men avvinkes for offside.

70 min: Bytte Notodden: Even Johansen ut – Joshua Robson inn

76 min: Bytte Notodden: André Bakke ut – Erlend Hustad inn

79 min: Bytte for Start: Adnan Hadzic må ut med skade – Sander Sjøkvist inn

79 min: Enorm mulighet for Bringaker. Wichne slår et presist innlegg på hodet hans, men han klarer ikke styre headingen fra fem meter på mål. Notodden går i angrep like etterpå og kommer til en avslutning fra skrått hold som Deumeland må dytte ut til corner.

81 min: Nok et presist innlegg fra Wichne, og denne gangen er det Sigurdarson som header fra fem meter, men ballen går over. Han mener han ble dratt i trøya der, men dommer er ikke enig. Begynner å haste nå!

83 min: Enorm kontringsmulighet for bortelaget etter at Start har sendt alle mann i angrep. Kommer nesten alene med Deumeland, men skyter like utenfor målet.

89 min: En meget skuffende og blytungt kveld for alle i gult og svart. Notodden legger på til 0-3 på en kontring. Nå ser det kjørt ut.

90 min: Minimum fem minutter tillegg.

Slutt: Dette ble en svært tung kveld i Kristiansand for alle som har et hjerte for IK Start. Nå må man bare bruke uken på å komme seg etter dette sjokktapet, og komme sterkt tilbake i bortekampen neste helg mot Tromsdalen.

Start 0-3 Notodden (0-2)