Sogndal – Start 0-1

Vi tar en sterk og viktig seier i Sogndal. Foto: NTB scanpix

Start reiser til Sogndal etter en flott 4-1-seier mot HamKam i sist kamp. Kampen mot Sogndal er den utsatte kampen fra serierunde ni, som ble utsatt fordi begge lag hadde to spillere med i U20 VM.

Til kampen mot Sogndal stiller Joey Hardarson med den samme troppen som slo HamKam i helga. Martin Ramsland har sluttet seg til Start, fra Sogndal, men er ikke spilleklar mot gamleklubben.

I tillegg er Espen Børufsen, Adeleke og Jesper Daland langttidsskadet, mens Adnan Hadzic fortsatt er ute med sin skulderskade.

Mikael Ugland er tilbake fra G19 EM med Norge, men han blir ikke med til Sogndal.

Joey Hardarson har valgt å starte med samme lag som spilte mot HamKam.

Starts lag (1-4-2-3-1): Jonas Deumeland - Eirik Wichne, Joackim Jørgensen, Damion Lowe, Henrik Robstad - Erlend Segberg (Twum fra 72), Afeez Aremu - Kasper Skaanes, Tobias Christensen (Berger fra 90), Aron Sigurdarson - Mathias Bringaker (Finnbogason fra 77).

Innbyttere: Alexander Pedersen, Espen Hammer Berger, Isaac Twum, Sander Sjøkvist, Kristjan Floki Finnbogason.

Sogndals lag (4-5-1): Mathias Dyngeland – Tomas Totland, Ulrik Fredriksen, Per Magnus Steiring, Eivind Helgesen (Mannsverk fra 74) – Sixten Dalen Jensen, Eirik Birkelund, Eirik Schulze, Steffen Ernemann (Adams fra 66), Ole Amund Sveen – Sigurd Haugen.

Innbyttere: Håvard Hetle, Jonas Tillung Fredriksen, Eirik Lereng, Ole Martin Rindarøy, Sivert Heggheim Mannsverk, Joachim Soltvedt, Akor Adams

• Mål Start: Selvmål (58)

• Gule kort: Gult kort: Sixten Jensen og Ulrik Fredriksen, Sogndal. Erlend Segberg og Aron Sigurdarson, Start.

• Tilskuere: 1830

1 min: Da er vi igang i Sogndal. Sola steiker over Fosshaugane. Vi får håpe det også blir spill som varmer.

2 min: Vi kommer best i gang og får en corner. Kommer også til en avslutning, men den går rett i klypene på Dyngeland.

12 min: En Sogndal-spiller blir liggende nede etter en hodeduell med Henrik Robstad. Hjemmelaget får frispark og alle spillerne benytter pausen til å ta seg noe å drikke. Få sjanser så langt.

18 min: Kjempemulighet på en kontring, Skaanes driver opp og spiller til Sigurdarson. Han prøver å dra seg fri, men Sogndal demmer opp. Ballen ender til slutt ute hos Segberg som skyter fra 30 meter. Får bra treff, men keeper Dyngeland slår den unna.

21 min: Har blitt med livlig nå. Sogndal har fått veldig mange cornere de siste fem minuttene, men vi har ryddet greit unna foreløpig.

25 min: Deumeland blir liggende nede etter å ha fått to Sogndal-spillere i fanget når han skal plukke ned et høyt innlegg. Deumeland får hjelp, mens alle andre, inkludert dommeren, løper ut for å drikke vann!

30 min: Vi triller mye ball nå, Sogndal har parkert bussen. Plutselig får Sigurdarson ballen på bakre stolpe, får tatt ned ballen men får ikke puttet ballen i mål. Like etter slår Wichne et fint innlegg fra høyre, og Steiring styrer ballen mot eget mål. Keeper har kontroll.

38 min: Aremu vinner ballen på 16 meter, drar seg fri og fyrer av med venstrefoten. Treffer bra, og Dyngeland må ut i full strekk for å hindre scoring.

43 min: Vi tar en kort corner, og det ender med et skudd fra 25 meter fra Sigurdarson. Skuddet er hardt, men det går i nettveggen.

Pause: Vi har vært det førende laget i mesteparten av omgangen, mens Sogndal har fått en håndfull cornere. Sigurdarson med den største sjansen da han bommet på ballen fra fem meter.

Sogndal start borte NTB. scanpix 5
Afeez Aremu skyter fra ca 15 meter, Sogndals keeper Mathias Dyngeland redder.Foto: Christian Blom / NTB scanpix

46 min: Bringaker får en ok mulighet tidlig i andre omgang, men han får ikke noe dreis på avslutningen fra 6-7 meter etter et innlegg fra venstresiden.

50 min: Så får Sogndal en kjempesjanse på en kontring. En lang ball i bakrom finner Sigurd Haugen, men han skyter like utenfor alene med Deumeland.

51 min: Frekk chipp av Sigurdarson, som mottar ballen feilvendt i 16-meteren og lobber den over keeper, men den går i tverrligger. Vi holder oppe presset og Wichne får en god skuddmulighet, men skuddet blokkeres.

58 min: Svak periode av oss nå. Gir bort ballen lett og pådrar oss unødvendige frispark. Et av frisparkene var nære å gå inn, men Deumeland gjør en fantastisk redning.

59 min: MÅÅÅÅÅÅÅÅL! 0-1. Eirik Wichne slår et nytt strålende innlegg, og Steiring klarer ikke klarere ballen ut, header den i stedet i eget mål! Innleggene fra Wichne har vært av Svein Kloster-kvalitet i dag!

Sogndal start borte NTB. scanpix 14
Start feirer målet. Foto: Christian Blom / NTB scanpix

64 min: Nære 0-2 der. Vi kommer frem på høyresiden igjen, ballen ender til slutt hos Sigurdarson som fyrer av med venstrefoten, via en Sogndal-spiller og like utenfor.

66 min: Aaaah. Der er vi centimetere unn 0-2 etter et strålende angrep. Spiller oss pent inn i feltet og serverer Segberg på 10-11 meter. Han setter bredsiden til, men ballen stryker utsiden av stolpen!

67 min: Så er Sogndal frempå med et fint angrep som ender med et skudd fra skrått hold fra Soltvedt, men Deumeland er fint nede og redder.

82 min: Igjen er vi nære å øke ledelsen. Sirkus Sigurdarson danser seg gjennom Sogndal-forsvaret og skyter like utenfor målet. Så er Haugen på farten like etterpå, men Deumeland redder avslutningen hans.

85 min: Nytt praktangrep på høyresiden der Wichne, Christensen og Skaanes kombinerer pent. Wichne skjærer inn i feltet og slår hardt og lavt, men ingen Start-spillere kommer på innlegget.

90 min: Vi går inn i overtiden. Det er lagt til fem minutter!

Slutt: Vi vinner en meget viktig og veldig fortjent seier mot Sogndal, og noterer oss dermed for vår tredje seier på rad. Med den seieren klatrer vi opp til tredjeplass på tabellen, fem poeng bak Sandefjord på andreplass.

Neste oppgave er søndagens bortekamp mot Ullensaker Kisa.