Start - Nest-Sotra 2-0

Kasper Skaanes og Aron Sigurdarson sørget for seier mot Nest-Sotra. (Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix)

Etter en noe skuffende 0-0-kamp borte mot Strømmen søndag ettermiddag var det klart for ny kamp allerede onsdag kveld da Nest-Sotra tok turen til Kristiansand og Sparebanken Sør Arena.

Start har før dagens kamp spilt elleve kamper på rad uten å tape (8-3-0-form). Nest-Sotra står på sin side med tre seirer, en uavgjort og et tap på de fem siste kampene.

Før onsdagens kamp ligger Start på 2. plass og direkte opprykksplass med 46 poeng, a poeng med Sandefjord på kvalik, men med bedre målforskjell. Nest-Sotra ligger på en 8. plass med 32 poeng.

Da lagene møttes på Sotra tidligere i år vant Start 1-0 etter scoring av Mathias Bringaker.

Dagens dommer er Harald Røvig Sletner fra Rustad IL. Som assistentdommere har han med seg Steffen Tendvall Abrahamsen fra Randesund og Bjørnar Drtina Bjørnstad fra Gimletroll. 4. dommer er Jørgen Haga fra Ekholt BK.

Start (1-4-2-3-1):

Jonas Deumeland - Eirik Wichne, Damion Lowe, Joackim Jørgensen, Kristoffer Tønnessen - Afeez Aremu, Isaac Twum (Segberg fra 82) - Kasper Skaanes, Kevin Kabran (Ugland fra 89), Aron Sigurdarson - Mathias Bringaker (Ramsland fra 70)

Innbyttere: Alexander Pedersen, Espen Hammer Berger, Henrik Robstad, Sander Sjøkvist, Erlend Segberg, Mikael Ugland, Martin Ramsland.

Nest-Sotra (1-3-5-2):

Renze Fij - Daniel Arrocha, Izuchukwu Anthony, Elmin Nurkic - Bjarte Haugsdal, Peter Nergaard (Larsen fra 70), Jonas Hestetun (Petersson fra 70), Mads Berg Sande, Kristoffer Stephensen - Jo Sondre Aas, Tobias Hammer Svendsen (Økland fra 70).

Innbyttere: Emil Harloff, Erlend Larsen, Thor Kristian Økland, Mats Petersson.

• Pause: 2-0

• Sparebanken Sør Arena

• OBOS-ligaen, runde 23

• Dommer: Harald Røvig Sletner, Rustad IL,

• Mål: 1-0 Kasper Skaanes (11), 2-0 Aron Sigurdarson (32)

• Gult kort: Isaac Twum (67), Damion Lowe (69), Start. Peter Nergaard (70), Erlend Larsen (90) Nest-Sotra

• Rødt kort: Ingen.

• Solgte billetter: 4.608

Start sparker igang dagens kamp.

7. min: Kampens første antydning til mulighet. Tønnessen med et fint innlegg, men Sotra-forsvaret får headet ut. Twum kommer i returrommet og skyter på halvspretten, langt over.

11. min: 1-0 Kasper Skaanes sender Start i ledelsen. Bergenseren får ballen på en kontring, drar seg forbi en forsvarsspiller og setter den kontrollert i hjørnet med venstrebeinet!

Start Nest Sotra Skaanes

15. min: Skaanes prøver seg på volley etter et innkast. Får bra treff, men skuddet går rett i klypene på keeper.

18. min: Twum forsøker seg fra 25-30 meter. Ender med en corner som blir ufarlig.

24. min: Nest-Sotra farlig frempå, men en Start-spiller får klarert til corner, som blir ufarlig.

32. min: 2-0 Aron Sigurdarson dobler ledelsen for Start! Et innlegg fra høyre havner i beina på islendingen, som setter inn sitt 12. mål for sesongen.

Start Nest Sotra jubel 2
Aron Sigurdarson setter inn 2-0.Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

43. min: Sigurdarson forsøker seg fra rundt 20-22 meter, men avslutnignen går over mål.

45. min: Nesten 3-0. Etter 10-15 trekk i laget spiller Aron ut til Kevin på kanten, han slår direkte inn til Aron igjen som skyter på utsiden av nærmeste stolpe. Kampens flotteste angrep.

Pause.

Start går til pause med en 2-0-ledelse.

2. omgang

Nest-Sotra sparker igang 2. omgang. Ingen bytter på noen av lagene.

46. min: Eirik Wichne skyter fra 20 meter, men forsøket går like til side for mål.

50. min: Kevin Kabran forsøker seg, men må nøye seg med en corner. Etter litt klabb og babb i feltet ender ballen hos keeper.

64. min: Bjarte Haugsdal kommer seg til en mulighet for bortelaget, men headingen går over mål.

67. min: Isaac Twum feller en Nest-Sotra-spiller og får kampens første gule kort.

69. min: Gult kort til Damion Lowe, som dermed må stå over søndagens bortekamp mot HamKam med karantene.

70. min: Bytte Start: Bringaker ut - Ramsland inn.

70. min: Gult kort til Nest-Sotras Peter Nergaard

70. min: Bytte Nest-Sotra: Nergaard ut - Larsen inn.

70. min: Bytte Nest-Sotra: Svendsen ut - Økland inn.

72. min: Gigantisk mulighet til Skaanes som får ta ned ballen på 10-11 meter, men skuddet går over mål.

75. min: Pene kombinasjoner mellom Skaanes og Ramsland, ender med at Skaanes får en mulighet fra skrått hold. Prøver å chippe keeper, men han får en hånd på ballen.

82. min: Bytte Start: Twum ut - Segberg inn.

89. min: Bytte Start: Kabran ut - Ugland inn.

90. min: Ugland drar seg innover i feltet og fyrer løs fra rundt 16 meter. Skuddet går like utenfor

90. min: Minimum 4 minutter tillegg.

90. min: Gult kort til Nest Sotras Erlend Larsen. Frispark til Start i god posisjon. Ugland skyter, men også denne gangen til side for mål.

Kampen er over og Start vinner 2-0. Begge scoringene kom før pause mens Start kontrollerte i 2. omgang.

Dermed har Start spilt 12 kamper på rad uten å tape (9 seirer og 3 uavgjort)

Dagens starter ble Kasper Skaanes.

Også Sandefjord slår Strømmen 2-0 i kveld, noe som betyr at Start beholder 2. plassen på tabellen med på to plussmål mer enn laget fra Vestfold.

Neste kamp for Start er borte mot HamKam førstkommende søndag klokken 15:00.

Neste hjemmekamp er mot Sandnes Ulf lørdag 28. september klokken 15:30