Sandnes Ulf - Start 2-0

To raske mål fra hjemmelaget avgjorde en ellers jevn og sjansefattig kamp. Foto: NTB scanpix

I strålende sol og på en grønn gressmatte møttes Start og Sandnes Ulf 2. påskedag.

Start stod med to tap, to uavgjort og en seier på sine fem siste kamper på bortebane mot Sandnes Ulf før kampen.

Før kampen stod Start med seks poeng etter tre kampen, mens Sandnes Ulf hadde tre poeng etter tre uavgjort på sine tre første kamper.

Start hadde fått tilbake Joackim Jørgensen etter skade, mens Eirik Wichne og Afeez Aremu begge var friske etter å ha slitt med sykdom.

Hjemmelaget har tidligere Start-stopper Tapio Heikillä i stallen.

Starts lag (1-4-2-3-1)

Jonas Deumeland - Eirik Wichne, Joackim Jørgensen (Hammer Berger fra 85), Damion Lowe, Henrik Robstad (Hadzic fra 80) -  Erlend Segberg (K), Isaac Twum (Finnbogason fra 69) - Kasper Skaanes, Tobias Christensen, Aron Sigurdarson - Mathias Bringaker.

Innbyttere: Alexander Pedersen, Espen Hammer Berger, Afeez Aremu, Adnan Hadzic, Sander Sjøkvist, Gudmundur Andri Tryggvason, Kristjan Floki Finnbogason.

Sandnes Ulf lag (1-4-4-2):

Pål Vestly Heigre - Axel Kryger, Akinshola Akinyemi, Jasmin Bogdanovic, Ingvald Halgunset -  Johannes Laaksonen, Simon Colina (Berntsen fra 90), Vegard Erlien, Kachi (Kleppa fra 85) - Kent Håvard Eriksen, Sanel Kapidzic (Vallotto fra 89)

Innbyttere: Sahlgren, Heikkilä, Berntsen, Kleppa, Vallotto

5 min: Veldig forsiktig åpning på kampen. Start har begynt å trille litt ball, og Sandnes Ulf presser ikke veldig høyt.

9 min: Start kontrer fint etter at Ulf hadde kampens første corner. Det ender med et innlegg på bakre stolpe som heades inn foran mål, men Ulf får klarert.

14 min: Rolig start på kampen her i Sandnes. Vi har ballen mest, men ingen av lagene har skapt noen sjanser ennå.

15 min: Begge lag med en halvsjanse hver. Først får Sandnes Ulf avsluttet etter et frispark, men headingen går rett i fanget på Deumeland. Så kommer Wichne fint frem på høyresiden og slår et fint innlegg til Bringaker, men han header over mål.

18 min: Ulf med en farlig ball i bakrom, men Jørgensen og Lowe får ryddet opp.

23 min: Tobias Christensen drar til fra 25 meter og skuddet har god retning. Men Vestly Heigre får slått ballen til corner. Den slås inn av Christensen, men Ulf får klarert.

39 min: Ulf får en god skuddmulighet etter en feilpasning av Christensen, men skuddet blokkeres. En noe humpete bane bidrar til at tempoet er relativt lavt her. Spillerne bruker ofte en ekstra berøring på å kontrollere ballen.

45 min: Bringaker får en god mulighet etter et frispark fra Christensen. Får ballen bakfra og klarer ikke få til noen ordentlig avslutning fra 7-8 meter. Det var også det siste som skjedde i første omgang.

Pause: Det har vært få muligheter foran målene, men vi har hatt ballen mest og hatt et slags initiativ. Foreløpig har  presisjonen på siste tredjedel vært for svak.

Bildeserie fra kampen. Alle foto: NTB scanpix (kamprefaratet fortsetter under)

49 min: Stor mulighet til Segberg! Christensen chipper han fint igjennom, men Segberg setter ballen over fra 8-9 meter. Kampens største sjanse!

53 min: God mulighet for Ulf! En lang ball i bakrom ender hos Kachi, men han får ikke noe kraft på skuddet og Deumeland redder greit.

55 min: Sigurdarson skjærer inn og prøver et skudd. Ballen går via en forsvarer og ut til corner. Corneren skrus innover, men lander oppå tverrligger og går bak mål.

57 min: Segberg vender fint over til Wichne, han slår ballen inn foran mål og Skaanes kommer til en avslutning. Den blokkeres ut til corner. Corneren ender i ingenting.

61 min: 1-0. Ulf går opp i ledelsen. De kommer seg fri på venstresiden og slår inn i feltet. Der står Kachi helt alene på fem meter og header ballen i mål.

67 min: 2-0. Så går hjemmelaget opp i 2-0. Et frispark heades i mål av Kent Håvard Eriksen. Markeringen i Starts forsvar alt annet enn imponerende de siste minuttene. Nå må det en ordentlig sluttspurt til for å snu kampen.

84 min: Sigurdarson prøver seg på en volley etter et innlegg fra Wichne. Treffer ikke godt nok og skuddet går utenfor.

90 min: Start har ikke klart å sette noe trykk på hjemmelaget etter at de gikk opp til 2-0.

Slutt: Det ender med et skuffende tap i Sandnes. Start så lenge ut til å ha ok kontroll på kampen, men dårlig presisjon og balltempo gjorde at det ikke ble skapt store sjanser. To kjappe mål der Start sviktet i markeringen i egen 16-meter avgjorde kampen, og etter det hadde Sandnes god kontroll. Dermed står vi med seks poeng på fire kamper så langt.

Nå er det bare å rette fokus mot lørdagens kamp mot Sandefjord på Sparebanken Sør Arena!

Sandnes Ulf - Start 2-0 (0-0)