Start - Raufoss 2-1

Det ble årets første hjemmeseier på Palmesøndag. FOTO: NTB scanpix/Tor Erik Schrøder

Både Start og Raufoss stod med tre poeng etter de to første rundene av OBOS-ligaen. Kampen på Palmesøndag ble spilt i strålende sol.

Start har slitt med sykdom i spillertroppen i uken før kamp, men heldigvis var det flere spillere som meldte seg friske dagen før kampen.

Joackim Jørgensen, Espen Børufsen, Jesper Daland og Adeleke Akinyemi er alle uaktuelle på grunn av skader.

Joey Hardarson har tatt over som hovedtrener og noterte seg for seier i sin første kamp mot KFUM. Før møtet med Raufoss har han testet en 4-2-3-1-formasjon på trening, så det var knyttet litt spenning til hvilken formasjon han valgte til kampen.

Starts lag (1-4-2-3-1)

Jonas Deumeland - Isaac Twum, Espen Hammer Berger, Damion Lowe, Henrik Robstad -  Erlend Segberg (K), Adnan Hadzic - Kasper Skaanes, Tobias Christensen (Aremu fra 90), Aron Sigurdarson (Sjøkvist fra 80) - Kristjan Floki Finnbogason (Bringaker fra 59).

Innbyttere: Alexander Pedersen, Johannes Eftevaag, Afeez Aremu, Sander Sjøkvist, Gudmundur Andri Tryggvason, Kristian Lien, Mathias Bringaker.

Raufoss lag (1-4-3-3):

Ole Kristian Lauvli - Snorre Strand Nilsen, Salomon Owusu, Parfait Bizoza, Stian Simenstad - Ryan Doghman, Mikkel Maigaard, Emile Dadjo, Matias Moldskred (Heiberg fra 89), Oskar Løken - Anton Henningsson

Innbyttere:

Rino Lund Johnsen, Simen Giæver, Martin Heiberg, Kristoffer Nessø, Gard Simenstad, Ikhsan Fandi.

Start - Raufoss 2-1 (0-0)

• Sparebanken Sør Arena

• OBOS-ligaen 3. runde 2019

• Dommer: Christian Moen

• Tilskuere: 5218

• Mål Start: Sigurdarson (71), Skaanes (74)

• Mål Raufoss: Snorre Strand Nilsen (86)

• Gule kort: Start: Hadzic (39), Robstad (58), Christensen (90). Raufoss: Owusu (62), Strand Nilsen (90)

5. min: Raufoss med kampens første halvsjanse etter en corner, men ballen stusses langt over Deumelands mål.

18 min: Start det førende laget, men få sjanser det første drøye kvarteret av kampen.

21 min: Gigantisk Start-sjanse når Christensen plutselig kommer alene med keeper. Får til en ok avslutning, men keeper gjør en god redning.

27 min: Segberg slår en fin gjennombruddspasning mot Skaanes, men han klarer ikke ta ned ballen i kamp med en Raufoss forsvarer.

28 min: Twum spiller Skaanes fri på høyrekanten, han slår inn tidlig mot Floki, men Raufoss får klarert til corner.

30 min: Lowe prøver seg fra 30 meter, til stor jubel fra publikum. Keeper har imidlertid god kontroll på skuddet.

31 min: Stor mulighet når Christensen, Floki og Sigurdarson kommer alene med tre Raufoss-forsvarere. Tobias slipper ballen ut til Sigurdarson, men Raufoss-forsvareren får inn en strålende takling i siste liten.

32 min: Christensen dribler seg fint ned til dødlinja, slår inn mot første stolpe, men Floki kommer ikke til noen ordentlig avslutning.

35 min: Ny stor Start-sjanse. Ruller fint opp på høyresiden, og Twum slår et godt innlegg på bakre stolpe. Robstad slenger seg frem, men får ikke avsluttet på mål.

38 min: Ny kjempesjanse til Start. Lowe slår inn denne gangen, men Floki styrer ballen over fra fem meter.

42 min: Raufoss kommer farlig frem på en kontring etter at Start pådrar seg et farlig brudd sentralt på midten. Hadzic forstyrrer nok til at Raufoss-spissen ikke får til noen god avslutning.

Pause: Start brukte litt tid på å komme ordentlig i gang, men etter 20 minutter og frem til et par minutter før pause var hjemmelaget dominerende. Spiller seg også frem til to-tre store muligheter, men ballen ville ikke i mål. Raufoss ikke helt ufarlig på kontringer, men Deumeland har hatt relativt lite å gjøre i første omgang.

51 min: Sigurdarson slår inn til Skaanes, han får hodet på ballen, men får ingen kraft på headingen.

54 min: En forferdelig klarering havner i beina på en Raufoss spiller like utenfor 16-meteren. Han skyter et par meter til side for mål.

61 min: Start har hatt flere store muligheter til å spille seg helt igjennom Raufoss-forsvaret, men til nå har den siste pasningen vært for upresis.

62 min: Twum slår et godt innlegg til Bringaker, men innbytteren treffer ikke riktig på headingen. En god sjanse.

64 min: Nytt godt innlegg fra Twum, men igjen er det en svak avslutning med hodet, denne gang fra Sigurdarson.

67 min: Start får ikke klarert ordentlig etter en corner. Til slutt drar en Raufoss-spiller til på volley fra 16 meter og Deumeland varter opp med en strålende redning for å holde ballen unna nettet.

69 min: Straffe til Raufoss! En merkelig situasjon. Deumeland fanger ballen og løper ut for å sette igang. Så faller en Raufoss-spiller og det dømmes straffe. Dommer mener Lowe dyttet Raufoss-spilleren i det han løp forbi.

70 min: Deumeland REDDER straffen!

start raufoss Foto NTB scanpics TES10
Jonas Deumeland redder straffe. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

71 min: MÅL! Lowe vil gjøre det godt igjen og han vinner to hodedueller og sender Mathias Bringaker igjennom. Han kriger med seg ballen og serverer Sigurdarson på blankt mål. Raufoss ville ha frispark i duellen med Bringaker, men dommer blåser ikke.

74 min: 2-0!! En praktscoring! Tobias Christensen med en aldeles nydelig volleypasning i bakrom til Skaanes. Han finter bort en forsvarer og plasserer ballen kaldt i lengste hjørne. Flott scoring!

start raufoss Foto NTB scanpics TES11
Kasper Skaanes setter inn 2-0. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

78 min: Start spille med selvtillit nå. Ruller opp på høyre siden og Twum slår et nytt godt innlegg. Ballen ender hos Robstad på bakre stolpe, men han skyter et godt stykke over mål.

83 min: Segberg vinner ballen og spiller Skaanes fint igjennom. Han slår inn til Bringaker, men skuddet hans blir blokkert ut til corner. På corneren er Robstad nære ved å heade ballen i mål, men keeper en hånd på ballen.

86 min: 2-1. Så scorer Raufoss ut av ingenting. Snorre Strand Nilsen skyter fra skrått hold, og ballen går via en Start-spiller og setter Deumeland ut av spill.

Slutt: Det ble litt spenning på slutten men Start vinner til slutt veldig fortjent ut ifra spill og sjanser. Vi burde tatt ledelsen i vår gode periode i første omgang, men var heldige og gode som ikke havnet under da Raufoss fikk straffe. To raske mål så ut til å avgjøre kampen, men Raufoss sin redusering ut av ingenting skapte spenning.