Start - Lillestrøm 2-1

Start vant 2-1 mot Lillestrøm, og sikret seg et godt utgangspunkt før returmøtet på Åråsen onsdag. (Foto: Tor Erik Schrøder / NTB Scanpix)

Lørdag kveld var det duket for playoff til Eliteserien på Sparebanken Sør Arena, der Start tok imot Lillestrøm til kamp. Dette var den første av to kamper, der returkampen spilles på Åråsen 11.desember, for å avgjøre hvem som skal spille i Eliteserien neste sesong, og hvem som må ta den tunge turen ned til Obos-ligaen.

På hjemmelagets startellever var det ikke gjort en eneste endring fra 1-0-seieren mot KFUM Oslo.

Starts lag:

Jonas Deumeland, Eirik Wichne, Joackim Jørgensen, Damion Lowe, Henrik Robstad – Afeez Aremu, Erlend Segberg – Kasper Skaanes (Kevin Kabran fra 78’), Eman Markovic, Aron Sigurdarson (Adnan Hadzic fra 90+3’) – Martin Ramsland (Mathias Bringaker fra 87’)

Innbyttere:

Alexander Pedersen, Espen Hammer Berger, Isaac Twum, Kevin Kabran, Adnan Hadzic, Kristian Strømland Lien, Mathias Bringaker

Lillestrøms lag:

Marko Maric – Simen Rafn, Tobias Salquist, Joonas Tamm (Sheriff Sinyan fra 88’), Simen Kind Mikalsen – Daniel Pedersen, Fredrik Krogstad, Ifeanyi Mathew, Daniel Gustafsson (Aleksander Melgalvis 79’), Kristoffer Ødemarksbakken (Erik Brenden fra 74’) – Thomas Lehne Olsen

Innbyttere:

Mads Christiansen, Mats Haakenstad, Frode Kippe, Erik Brenden, Sheriff Sinyan, Aleksander Megalvis, Arnor Smarason

IK Start sparker i gang dagens kamp.

4’ Hjemmelaget angriper med Aron Sigurdarson langs venstrekanten, og islendingen kommer til et innlegg, men den blir sklidd ut til hjørnespark av Tobias Salquist før Ramsland klarer å komme til en avslutning.

7’ Start har åpnet kampen best og setter Lillestrøm under trykk. Kampens andre hjørnespark går til de gulkledde fra Kristiansand etter flott spill.

10’ Flott mulighet for Start! Ramsland er smart og tar et raskt innkast. Lillestrøm-forsvaret henger ikke med, og plutselig for Skaanes mye rom på høyrekanten. Tar med seg ballen og spiller inn til Ramsland, men avslutningen blir blokkert.

14’ Lillestrøm farlige frempå, når det åpner seg rom og de kommer med flere spillere. Segberg heldigvis på plass og forhindrer at Lehne Olsen får stå alene med Deumeland å avslutte. Ender med hjørnespark til Lillestrøm.

25’ Lite som skjer nå. Lillestrøm tatt litt mer over kampen, men ingen sjanser som har blitt skapt de siste minuttene.

28’ Daniel Gustafsson sender bortelaget i ledelsen… Fin kontring av Lillestrøm som ender med at han finter seg forbi Deumeland og setter inn 0-1-scoringen.

31’ Martin Ramsland blir spilt gjennom, men Maric i Lillestrøm-buret er god en mot en og får avverget en potensiell utlikning.

41’ Start har mye ball nå, og Lillestrøm ligger bakpå med mange spillere. Klarer ikke å finne de riktige rommene enn så lenge.

Pause:

Dommer blåser lagene inn til pause. Start kom godt i gang, men etter scoringen til Lillestrøm har det vært en omgang der man ikke har klart å finne flyten i spillet.

2.omgang

46’ Andreomgang er i gang. Ingen endringer er blitt gjort til pause.

47’ Start får et frispark når Lowe blir taklet. Aron Sigurdarson prøver seg på en frekk variant, men Maric i Lillestrøm-målet har full kontroll.

53’ Straffespark til Start! Martin Ramsland blir kastet i bakken i feltet, og dommeren peker på straffemerket.

54’ MÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅL, ARON SIGURDARSON! Islendingen gjør ingen feil fra straffemerket og setter inn utlikningen! 1-1!

58’ Start viser lovende takter nå. Ramsland avanserer med ballen inn i feltet til Lillestrøm, men avslutningen blir for løs, og ettertrykket ender med frispark til Maric.

65’ Ikke mye som skjer, men det er hjemmelaget fra Kristiansand som styrer spillet nå. Et par hjørnespark og frispark har de fått, men ikke blitt farligheter ut av det.

69’ MÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ, AROOOON SIGURDARSON! Kutter inn fra venstre og skyter den inn i nærmeste. 2-1!

start lsk FOTO NTB scanpix 2
Aron Sigurdarson (to fra høyre) jubler etter å ha satt inn 2-1. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

73’ Eman Markovic får skutt fra ni meter men ballen treffer keeper. Fremdeles 2-1.

74’ Bytte for Lillestrøm. Kristoffer Ødemarksbakken ut, Erik Brenden inn.

74’ Kampens første gulekort går til Aron Sigurdarson.

78’ Bytte for Start. Kasper Skaanes ut, Kevin Kabran inn.

79’ Bytte for Lillestrøm. Daniel Gustafson ut, Aleksander Melgalvis inn.

80’ Enorm mulighet for bortelaget! Plutselig får Thomas Lehne Olsen komme til avslutning, men den går like utenfor mål.

84’ Aron Sigurdarson kommer alene med keeper og har mulighet til å sette inn sin tredje scoring for kvelden, men velger og prøve å lobbe ballen over Maric, men det går ikke. Sisteskansen til Lillestrøm når opp til den greit.

85’ Nå bølger det frem og tilbake her! Lillestrøm med tre vanvittig store sjanser på rappen, men stolpen og oppofrende forsvarsspill fra Segberg sørger for at det fremdeles står 2-1.

87’ Bytte for Start. Martin Ramsland ut, Mathias Bringaker inn.

88’ Start med en kontringsmulighet, men Matthew meier regelrett svensken ned og forhindrer en farlig mulighet.

88’ Siste bytte for Lillestrøm. Joonas Tamm ut, Sheriff Sinyan inn.

90’ Dommer legger til fem minutter.

90+3’ Siste bytte for Start. Aron Sigurdarson ut, Adnan Hadzic inn.

SLUTT! IK Start vinner 2-1!

Det ble en svært nervepirrende kamp, men Start gjør jobben på hjemmebane og vinner 2-1. Nå blir det en enda mer spennende returkamp den 11.desember på Åråsen. Vi har hvert fall sikret oss et godt utgangspunkt.

Kampfakta:

Start 2-1 Lillestrøm  (0-1)

Sparebanken Sør Arena

Playoff, Eliteserien.

Dommer: Trygve Kjensli

Mål: 0-1 Daniel Gustafsson (28’), 1-1 Aron Sigurdarson (54’), 2-1 Aron Sigurdarson (69’)

Gult kort: Aron Sigurdarson, Ifeanyi Mathew, Aleksander Melgalvis

Rødt kort: Ingen