Start - Ull / Kisa 2-1

Martin Ramsland scoret to mål og ble matchvinner for Start på overtid da Start slo Ullensaker Kisa 2-1 på Sparebanken Sør Arena lørdag. (Foto: NTB scanpix).

Lørdag ettermiddag var det klart for den siste hjemmekampen i OBOS-ligaen da Ullensaker Kisa tok turen til Kristiansand fra Jessheim.

Ull/Kisa ligger før denne kampen på en 9. plass med 36 poeng. Sist helg tapte laget hjemme mot Sandefjord, men før det hadde laget fra Jessheim fem kamper på rad uten tap (3-2-0).

For Start sin del ble det et surt 2-1-tap i Ålesund sist helg. Ettersom Sandefjord samtidig vant sin kamp, er det seks poeng opp til opprykksplass før denne nest siste serierunden. Start er med andre ord avhengig av å vinne begge sine siste kamper samtidig som Jerv og Ålesund slår Sandefjord om Start skal bli en av de to lagene som rykker direkte opp i Eliteserien. Ellers blir det kvalifisering.

Til denne kampen må Start klare seg uten Mathias Bringaker som er suspendert, mens Kasper Skaanes har slitt med sykdom denne uka. Skaanes er med i troppen, men inn på laget kommer Eman Markovic. Lyngdølen får dermed sin første kamp fra start etter at han signerte for klubben i sommer.

Starts lag (1-4-2-3-1):

Jonas Deumeland - Eirik Wichne, Damion Lowe, Joackim Jørgensen, Henrik Robstad - Afeez Aremu, Erlend Segberg (Twum fra 76) - Kevin Kabran (Skaanes fra 62), Eman Markovic (Strømland Lien fra 84), Aron Sigurdarson - Martin Ramsland

Innbyttere: Alexander Pedersen, Espen Hammer Berger, Sander Sjøkvist, Kasper Skaanes, Isaac Twum, Adnan Hadzic, Kristian Strømland Lien.

Start - Ull/Kisa 2-1

• Pause: 1-1

• OBOS-ligaen, runde 29

• Sparebanken Sør Arena

• Dommer: Steinar Hauge, Bjarg IL

• Mål: 0-1 Ole Kristian Langås (30), 1-1 Martin Ramsland (37), 2-1 Martin Ramsland (90)

• Gult kort: Henrik Robstad (66), Start.

• Rødt kort: Ingen

• Solgte billetter: 6.216

Kampen er igang.

1. min: Vi er igang. Eman Markovic tar plass i 10er-rollen bak Ramsland, mens Kabran ligger ute til høyre.

3. min: Ull/Kisa med kampens første mulighet når de kontrer kjapt. Kommer etterhvert til avslutning fra ok posisjon, men Deumeland redder greit.

10. min: Start styrer kampen nå, har kommet til noen gode innleggsposisjoner, men bortelagets forsvarere har rensket unna så langt.

11. min: Kort corner. Kabran slår inn mot bakre stolpe, ser skummelt ut, men keeper slår ballen over. Har nok god kontroll.

13. min: Ramsland får ballen inne i feltet, prøver å riste seg løs for å få avsluttet og får etterhvert fyrt av et skudd som nesten ender med å bli et perfekt innlegg på bakre stolpe. Markovic en meter unna å kunne styre ballen i åpent mål.

17. min: En Ull/Kisa får skutt fra 15-16 meter, men Start får klarert til corner.

19. min: Wichne spilles alene med keeper av Sigurdarson, men han får ikke noe klem på avslutningen. Andre gang på kort tid at Start spiller kommer alene med keeper. Ramsland bommet også da han kom alene for få minutter siden.

23. min: Ull/Kisa kommer til skudd fra 18 meter, ballen suser utenfor Deumelands lengste hjørne.

30. min: 0-1 Ole Kristian Langås sender Ull/Kisa opp i ledelsen etter at Start roter det til.

34. min: Ramsland er nære ved å utligne for Start når han stiger til værs på et innlegg fra Kabran, men spissen klarer ikke styre headingen på mål.

36. min: Utrolig at ikke det står 1-1 her nå. Først skyter Aremu fra 14-15 meter men keeper gjør en god redning, så redder keeper returen fra Markovic, får et nytt skudd fra Ramsland går via en spiller og over!

37. min: 1-1 SÅ sitter den utligningen for Start! På den påfølgende corneren kommer Ramsland først på ballen og han styrer inn utlikningen.

45. min: Minimum et minutt tillegg.

PAUSE:

Lagene går til pause på stillingen 1-1. Start har hatt nok av muligheter, men ikke vært effektive nok foran mål.

2. omgang:

46. min: 2. omgang er igang. Ingen bytter på noen av lagene i pausen.

47. min: Der SKAL det stå 2-1 til Start. Ramsland spilles igjennom, han spiller forbi keeper til Sigurdarson som bare skal sette ballen i mål, men han treffer den ene Kisa-spilleren som har tatt plass på streken.

57. min: Etter et solid trykk mot Kisa-målet i starten av omgangen har kampen jevnet seg mer ut igjen nå. Dessverre ofte litt for upresist når vi skal bryte igjennom på siste tredjedel.

62. min: Bytte Start: Kabran ut - Skaanes inn.

66. min: Henrik Robstad holder igjen en Ull/Kisa-spiller på vei fremover og får kampens første gule kort.

68. min: Bytte Ull/Kisa: Henrik Kristiansen ut - Vamouti Diomande inn.

69. min: Sigurdarson drar seg innover i banen og spiller til Markovic. Han lader skuddfoten fra 22 meter, men skuddet går langt over mål.

70. min: Store sjanser. Sigurdarson drar seg ned til linja og slår hardt inn foran mål. Ballen går ut til Wichne som fyrer av mot mål, men skuddet blokkeres.

75. min: Ny kjempesjanse! Sigurdarson spiller igjennom Skaanes som blir dyttet i feltet. Det ropes på straffe, men Markovic plukker opp ballen og slår den inn igjen til Skaanes. Fra 10 meter skal han bare styre ballen i mål, men han treffer ikke skikkelig.

76. min: Bytte Start: Segberg ut - Twum inn.

80. min: Bytte Ull/Kisa Sverre Martin Torp ut - Eric Kitolano inn.

80. min: Det er Start som presser på for et seiersmål her nå.

83. min: Markovic får en ny god skuddmulighet etter å ha blitt satt opp av Ramsland like innefor 16-meteren. Får til et ok skudd, men går litt for nære keeper og Hagerup redder.

84. min: Bytte Start: Markovic går ut mens flekkefjæringen Kristian Strømland Lien får sin debut iOBOS-ligaen.

87. min: Bytte UllKisa: Nesset ut - Scriven inn.

87 min: Ny stor sjanse. Lowe går til linja og legger tilbake til Skaanes. Han fyrer av men Hagerup får en hånd på ballen.

88 min: Nok en kjempesjanse! Ramsland header ned til Skaanes, som fyrer av, men via en forsvarer og ut til corner.

90. min: Det legges til minimum fem minutter.

90 + 2 min: 2-1. Nesten to minutter på overtid sender Martin Ramsland Start i ledelsen.

SLUTT

Start vinner fortjent 2-1, selv om seieren satt langt inne

Tomålscorer Martin Ramsland ble kåret til dagens starter.

Ettersom Sandefjord slår Jerv 1-0, er det klart at det er vestfoldingene som tar følge med Ålesund opp i Eliteserien mens Start må ut i kvalifisering.

Førstkommende lørdag, 9. november klokken 15:30, spilles siste serierunde i OBOS-ligaen. Da møter Start Notodden på bortebane.

Første kvalifiseringskamp for Starts del spilles lørdag 30. november på Sparebanken Sør Arena.

Bildeserie: Alle foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix