Start - Tromsdalen 2-0

Vi rykker opp til andreplass på tabellen etter en fortjent seier mot Tromsdalen. (Foto: NTB Scanpix).

Start har muligheten til å klatre forbi Sandefjord på tabellen og ta plass på direkte opprykksplass ved seier mot Tromsdalen.

Vi klarte 0-0 borte mot Sandefjord i forrige runde, mens Tromsdalen sikret seg årets første seier i OBOS-ligaen da de slo Skeid med 1-0.

Kampen i Sandefjord kostet ettersom tre spillere pådro seg karanterer. Damion Lowe fikk rødt kort, mens både Henrik Robstad og Afeez Aremu nådde grensen for gule kort. Dermed må Joey Hardarson klare seg uten tre av sine mest betrodde spillere.

Eman Markovic er med i troppen og kan få sin Start-debut på hjemmebane, mens ungguttene Johannes Eftevaag, Kristian Lien og Altin Ujkani alle får være med i troppen.

På venstre back får unggutten Sander Sjøkvist muligheten.

Starts lag (1-4-2-3-1):

Jonas Deumeland – Eirik Wichne, Joackim Jørgensen, Espen Hammer Berger, Sander Sjøkvist – Erlend Segberg, Isaac Twum – Kasper Skaanes (Eman Markovic fra 78'), Kevin Kabran (Mikael Ugland fra 84'), Aron Sigurdarson – Martin Ramsland (Mathias Bringaker fra 71')

Innbyttere: Alexander Pedersen, Johannes Eftevaag, Altin Ujkani, Eman Markovic, Mikael Ugland, Mathias Bringaker, Kristian Strømland Lien

Tromsdalens lag:

Theodor Nilsen – Andreas Arntzen (Gabriel Andersen 86'), Thomas Braaten, Henrik Breimyr, Håvard Lysvoll (Henrik Hanssen 83')– Håkon Kjæve, Thomas Bendiksen, Lasse Johnsen, Ørjan Skallebø ­– Lars Andreassen (Andreas Løvland 63'), Vegard Lysvoll

Innbyttere:

Adrian Mikkelsen, Henrik Hanssen, Gabriel Andersen, Andreas Løvland

Kamprapport og bildeserier kommer under faktaboksen.

• Pause: 1-0

• Sparebanken Sør Arena

• OBOS-ligaen, 18. runde

• Dommer: Ajdin Medic

• Mål: Martin Ramsland (11), Sander Sjøkvist (79)

• Gule kort: Eirik Wichne (Start), Teodor Nilsen, Ørjan Skallebø (Tromsdalen)

• Tilskuertall: 5181

Start sparker i gang kveldens kamp på Sparebanken Sør Arena.

1' Tromsdalen frempå allerede her. Kommer seg til et innlegg fra høyresiden som går rett i klypene til Starts tyske sisteskanse, Jonas Deumeland.

7' Bortelaget som har åpnet kampen best. Slår inn i boksen, headingen blir headet ned foran Deumeland, men en Start-spiller klarer å renske den unna.

11' MÅÅÅÅÅÅÅL! Kevin Kabran slår et fantastisk innlegg fra venstresiden på bakerste stolpe mot Martin Ramsland som nikker Start i ledelsen. Hans første scoring i Start-trøyen! 1-0!

15' Nå er sørlendingene i godt humør her. Aron Sigurdarson spiller vegg med Kevin Kabran før han fyrer av et godt skudd fra 20 meter, som keeper blir nødt til å slå ut til et hjørnespark. På det påfølgende hjørnesparket kommer Kevin Kabran til en avslutning, men skuddet går til side for mål.

16' Isaac Twum ruller ballen videre til Eirik Wichne. Høyrebacken avanserer med ballen og kommer til et innlegg like utenfor boksen, som Aron Sigurdarson fyrer over mål.

18' Tromsdalen pumper et innlegg inn i boksen som Joackim Jørgensen header unna til returrommet. Der plukkes ballen opp, men skuddet går til side for mål.

20' Hjørnespark til Start. Ender til slutt i Kevin Kabrans føtter som kommer til avslutning via en Tromsdalen-back og ut til et nytt hjørnespark. Det påfølgende hjørnesparket blir slått unna av Theodor Nilsen i Tromsdalen-buret. Der er Joackim Jørgensen på plass og får den inn i boksen igjen til Espen Hammer Berger som får avsluttet fra kloss hold under press. Avslutningen blir dessverre reddet.

24' Kevin Kabran prøver skuddfoten fra rundt 25 meter, og får godt trykk i skuddet men den har Theodor Nilsen full kontroll på og plukker ballen i fast grep.

26' Start med vakker kombinasjonsspill. Kabran, Twum og Segberg kombinerer fint, og det ender med et skudd fra 16 meter av Isaac Twum, som dessverre blir litt for løst og går rett i klypene til keeper.

35' Rolige minutter nå, der begge lag bytter litt på å ha ballen. Ingen flere sjanser enn så lenge.

36' Så smeller det noen sekunder senere. Kasper Skaanes har milevis av rom på høyresiden, og det ser Erlend Segberg som spiller han gjennom. Bergenseren tar med seg ballen og slår inn mot bakerste til Aron Sigurdarson som utrolig nok setter ballen over mål.

43' Start farlige frempå noen minutter før pause. Eirik Wichne prøver skuddfoten fra utenfor 16-meteren, det blir gitt en retur og der er Kevin Kabran, men avslutningen går rett på Theodor Nilsen.

Pause: Vi leder fortjent men det er ganske utrolig at det bare står 1-0. Tromsdalen har ikke kommet til de store sjansene, men er ikke helt ufarlige på kontringer.

46' Start med en god åpning på andreomgang. Kabran drar seg ned til dødlinjen og slår hardt inn i feltet. Der er dessverre ingen på plass, i det som kunne vært en veldig, veldig stor mulighet.

55' Start triller mye ball og har god kontroll på kampen, men skaper lite sjanser. Det mest merkverdige for øyeblikket er at himmelen har åpnet seg opp og det pøser ned store mengder med regn.

61' Helt utrolig at Start ikke dobler ledelsen. Ramsland driver fint frem og slipper ballen ut til Kabran. Svensken skyter hardt og lavt mot lengste hjørne, men keeper gjør en god redning. Returen faller ned i bena på Sigurdarson, men han skyter over fra 6-7 meter.

63' Bytte Tromsdalen: Lars Henrik Andreassen går ut, Andreas Løvland kommer inn.

64' Tromsdalen farlige frempå for første gang i omgangen. Får et hjørnespark som Start ikke klarer å klare, men bortelaget kommer heller ikke til en avslutning.

71' Bytte Start: Martin Ramsland går ut, Mathias Bringaker kommer inn.

75' Skummelt! Etter å ha trillet ball lenge mister Start plutselig ballen etter en sløv pasning. Tromsdalen kontrer kjapt og skyter like utenfor fra 20 meter. Skremmeskudd der og muligens Tromsdalens største mulighet hittil i kampen.

78' Bytte Start: Kasper Skaanes går ut, Eman Markovic kommer inn til sin Start-debut.

79' MÅÅÅÅÅL! Sander Sjøkvist! Etter mye klabb og ball i feltet ender ballen opp i venstrebackens føtter som gjør ingen feil foran mål og banker inn 2-0-scoringen.

start tromsdalen ntb scanpix 12
Sander Sjøkvist jubler for 2-0-scoringen.Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

83' Sigurdarson slår hardt inn foran mål. Ballen går via en forsvarer og inn til keeper, like foran Bringaker og Markovic som begge var sultne på scoring der! Nå har Start full kontroll på kampen og kommer lettere til sjanser enn tidligere i omgangen.

84' Bytte Start: Kevin Kabran går ut, Mikael Ugland kommer inn.

90' Start fortsetter å komme til sjanser, men en god keeper sørger for at det ser ut til å ende bare 2-0.

Slutt: Vi vinner 2-0 i en kamp der vi burde scoret mange flere mål. Likevel er det grunn til å juble ettersom seieren bringer oss opp forbi Sandefjord, på målforskjell. Ramsland og Sjøkvist sine første mål for klubben ble forskjellen i dag.

Neste kamp er borte Skeid torsdag 22. august, men neste hjemmekamp er 31. august mot Sogndal.