Start - Jerv 3-2

Aron Sigurdarson sikret Starts tredje strake seier da laget slo Jerv 3-2 på Sparebanken Sør Arena på 16. mai. (Foto: NTB Scanpix)

På 16. mai var det klart for "Slaget om Sørlandet" med lokaloppgjør mot Jerv.

Før torsdagens kamp ligger Start på en 3. plass med 13 poeng og to strake seire. Jerv ligger på en 9. plass med ni poeng, men de har riktignok en kamp til gode.

I Jervs ellever til dagens kamp finner vi flere tidligere Start-spillere, blant annet Benjamin Boujar, Simon Larsen, Thomas Zernichow og Daniel Aase.

På Starts lag er Jørgensen satt på benken som følge av skaden han pådro seg i 1-0-seieren borte mot Nest-Sotra søndag.

Starts lag 4–2–3–1:

Jonas Deumeland, Eirik Wichne (Twum fra 46), Damion Lowe, Espen Hammer Berger, Henrik Robstad; Afeez Aremu, Erlend Segberg; Kasper Skaanes, Tobias Christensen (Hadzic fra 90), Aron Sigurdarson; Mathias Bringaker (Finnbogason fra 79).

Jervs lag 3–5–2:

Boujar; Knudsen, Larsen, Reinhardsen; T. Wichne (Hoel Andersen fra 46), Wichmann, Aase (Suggelia fra 76), Zernichow, Tønnesen; Håbestad (Ferreira fra 63), Anene.

Sammendrag av kampen under faktaboksen

• Pause: 2-2

• Sparebanken Sør Arena

• OBOS-ligaen, 8. runde

• Dommer: Steinar Hauge, Bjarg IL

• Mål: 1-0 Skaanes (6), 2-0 Sigurdarson (25), 2-1 Aase (31), 2-2 Reinhardsen (38), 3-2 Sigurdarson (88)

• Gult kort: Christensen (63), Aremu (90), Start. Larsen (90), Jerv.

• Rødt kort: Ingen.

• Solgte billetter: 7.150

Jerv sparker i gang "Slaget om Sørlandet".

4. min; Jerv kommer til kampens først sjanse av en viss størrelse når de kommer på venstresiden og slår inn til Daniel Aase. Den tidligere Start-spilleren får et touch på ballen, men Deumeland får avverget.

6. min: Start tar ledelsen 1-0 ved Kasper Skaanes etter strålende forarbeid av Aron Sigurdarson.

8. min: Jerv er igjen farlig frempå, men Deumeland får avverget.

18. min: Start får kampens første corner, men blir ufarlig.

19. min: Start er frempå, men ballen går ut til utspark.

21. min: Strålende jobb igjen av Sigurdarson som vinner ballen, avanserer fremover og spiller inn til Bringaker. Han prøver å skru den i lengste kryss, men ballen går over.

24. God mulighet for Jerv, som ender med corner. Blir først klarert, men bortelaget beholder ballen og får til slutt kommet seg til et par muligheter, men Deumeland får gitt til corner.

25. min: 2-0 til Start! Start og Mathias Bringaker kontrer. Rogalendingen gir ballen videre til Sigurdarson, som først finter ut keeper før han setter ballen i det tomme målet.

29. min: Bringaker kommer seg til en mulighet på en corner, men keeper får avverget.

30. miin: Robstad forhindrer en potensiell farlig Jerv-mulighet med en fin takling som ender med kast.

31. min: 2-1. Daniel Aase reduserer for Jerv.

38. min: 2-2 Deumeland går ut og plukker en høy corner, men han glipper den. Peter Reinhardsen setter ballen i åpent mål.

Pause:

Lagene går til pause på stillingen 2-2 etter en omgang som har bølget frem og tilbake.

2. omgang

Start sparker igang 2. omgang.

46. min: Begge lag har gjort hvert sitt bytte i pause. På Jerv kommer Jan Martin Hoel Andersen inn for Torje Wichne. På Start kommer Isaac Twum inn for Eirik Wichne.

46. min: Start med corner før minuttet har gått, men blir ufarlig.

55. min: Nære for Start! Sigurdarson skyter fra hjørnet av 16-meteren, via en Jervspiller og i tverliggeren og ut.

60. min: Det meldes om 7.150 solgte billetter til dagens kamp, noe som er rekord for året

63. min: Skaanes kommer seg til en mulighet, men keeper får avverget.

63. min: Gult kort til Tobias Christensen. Kortet er hans fjerde for sesongen, noe som gjør at han må stå over Starts neste kamp som er hjemme mot Skeid søndag 2. juni.

63. min: Bytte Jerv: Håbestad ut - Ferreira inn.

65. min: Bringaker får gitt til Sigurdarson som avslutter rett på keeper fra kort hold.

71. min: En Jerv-spiller ligger nede på midtbanen og får behandling.

76. min: Bytte Jerv: Aase ut - Suggelia inn.

79. min: Bytte Start: Bringaker ut - Finnbogason inn.

81. min: Christensen kommer til en avslutning, men keeper er nede og redder.

82. min: Jervs Hoel Andersen prøver seg med et ikke ufarlig skudd fra 17-18 meter, men Deumeland får avverget.

84. min: Jerv tar et frispark raskt hvor Ferreira er farlig frempå, men skuddet blir blokkert til corner. Den blir det ikke noe ut av.

88. min: 3-2 Henrik Robstad finner Aron Sigurdarson i feltet som setter ballen i mål. Islendingens andre mål for kvelden.

90. min: Minimum fire minutter tillegg.

90. min: Et Jerv-frispark ender med corner. Den blir klarert, men bortelaget fortsetter å presse frem til Start får et frispark.

90. min: Bytte Start: Christensen ut - Hadzic inn.

90. min: Aron Sigurdarson blir kåret til dagens starter.

SLUTT

Start drar i land sin tredje strake seier etter at Aron SIgurdarson satte inn seiersmålet to minutter for ordinær tid. Etter en 1. omgang som bølget frem og tilbake, var 2. omgang mer kontrollert.

Dermed kan Start feire 17. mai med tre strake seirer.

Bortekampen mot Sogndal, som skulle vært spilt søndag 26. mai er utsatt. Det gjør at neste kamp for Start er hjemme mot Skeid søndag 2. juni klokken 18.00.