Lillestrøm - Start 1-0

Start tapte 1-0 mot Lillestrøm på Åråsen. Slik var kampen. Foto: NTB scanpix

Start møtte Lillestrøm på Åråsen til den siste kampen i fjerde serierunde. Start stod med 4-1 mot Tromsø og 1-4 mot Sandefjord på de to første kampene, mens bortekampen mot Stabæk ble utsatt. Lillestrøm stod med ett poeng på tre kamper, etter å ha tapt borte mot Bodø Glimt og Kristiansund, samt spilt uavgjort hjemme mot Sarpsborg 08.

Nye spillere

Siden sist serierunde hadde fire nye spillere kommet inn hos Start.

Mathias Bringaker, Espen Hammer Berger, Kasper Skaanes og Niklas Sandberg var alle med i troppen til kampen.

Sandberg gikk også rett inn i 11'eren Mark Dempsey plukket ut til  møtet med LSK.

Starts lag (4-3-3):

Håkon Opdal

Eirik Wichne - Simon Larsen - Damion Lowe - Elliot Käck

Niklas Sandberg (Christensen fra 46) - Afeez Aremu (Twum fra 83) - Adnan Hadzic

Aron Sigurdarson (Bringaker fra 69) - Kristjan Floki Finnbogason - Kevin Kabran

Innbyttere: Benjamin Boujar, Espen Hammer Berger, Kasper Skaanes, Gudmundur Andri Tryggvason, Tobias Christensen, Isaac Twum og Mathias Bringaker.

Lillestrøms lag:

Matvei Igonen - Mats Haakenstad, Frode Kippe, Stefan Antonijevic, Simen Rafn - Simen Kind Mikalsen, Ifeanyi Mathew , Fredrik Krogstad, Aleksander Melgalvis (Ødemarksbakken fra 46) - Thomas Lehne Olsen (Martin fra 82), Erling Knudtzon (Brenden fra 88)

Innbyttere: Marko Maric, Marius Amundsen, Erik Tobias Sandberg, Erik Brenden, Charles Ezeh, Kristoffer Ødemarksbakken, Gary Martin

• Åråsen

• Eliteserien, 4. serierunde

• Dommer: Dag Vidar Hafsås

• Mål: 1-0 Lehne Olsen (32).

• Gule kort: Antonijevic (LSK), Lowe (Start)

• Tilskuere: 3725

Slik var kampen

7 min: Første avslutning på mål kommer etter at Aron Sigurdarson skyter et frispark fra 25 meter ganske rett på LSKs keeper.

8 min: Stor sjanse til LSK. Lehne Olsen blir spilt igjennom og skyter ballen i tverrliggeren fra skrå vinkel.

10 min: Start får ikke klarert ballen ordentlig etter en corner og LSK får en brukbar mulighet, men Antonievic skyter over fra 10 meter.

12 min: Stor sjanse til LSK. Lang ball inn i feltet som blir headet ned til Lehne Olsen, som kaster seg rundt og skyter på volley. Ballen går like utenfor.

18 min: Niklas Sandberg kommer til avslutning etter et frispark. Et langt innlegg på bakerste stolpe blir headet inn igjen av Lowe, ballen faller ut til Sandberg, som ikke klarer å presse ballen ned.

20 min: Start lager et frispark like utenfor 16-meteren. Skuddet fra Kippe går i muren, og det samme gjør returen.

25 min: Fint frisparkforsøk fra Sigurdarson fra rundt 25 meter. Ballen spretter like foran keeper som bokser ballen ut til corner.

32 min: 1-0 til Lillestrøm. Knudtzon slår inn fra dødlinja, via Lowe og deretter via stolpen og inn til Lehne Olsen, som enkelt kan sette ballen i mål.

Pause: Lillestrøm det beste laget i første omgang. Start sliter med å skape sjanser, selv om de tidvis har mye ball.

46 min: Start gjør et bytte i pausen, Tobias Christensen kommer inn for Niklas Sandberg.

53 min: Start med initiativet de første minuttene av andre omgang. Tobias Christensen prøver seg på et skudd fra 18 meter, men keeperen redder.

54 min: Bra mulighet for Start. Spiller seg fint frem og Kabran skyter fra 18 meter, men keeper redder fint nede i hjørnet.

60 min: Gult kort til Antonijevic for en tøff takling på Hadzic.

64 min: Start fører kampen nå. Kombinerer fint utenfor 16-meteren før Tobias Christensen skyter like utenfor.

68 min: Fint kontring av Start, ender med at Kabran slår inn til Finnbogason, som ikke får noen kraft på headingen sin.

69 min: Bytte hos Start. Mathias Bringaker kommer inn for Aron Sigurdarson.

72 min: Gult kort til Damion Lowe etter at han kommer sent inn i en takling mot Knudtzon.

76 min: LSK kommer til avslutning med Lehne Olsen, men Opdal redder greit.

80 min: Finnbogason skyter høyt over etter innlegg fra Bringaker. Ok mulighet.

83 min: Start gjør sitt siste bytte. Ut går Aremu, inn kommer Isaac Twum.

84 min: Stor mulighet for LSK. Ødegårdsbakken får plutselig stå alene i feltet, men avslutningen går et godt stykke utenfor mål.

91 min: Start trykker på, men LSKs forsvarer seg godt og får klarert unna.

92 min: LSK kontrer og får en ok mulighet. Krogstad skyter via Lowe og ut til corner. De holder ballen med cornerflagget helt til dommeren blåser av.

Slutt: Det endte 1-0 til LSK. Hjemmelaget var best i førsteomgang, mens Start tok over i andre omgang. Dessverre var det ikke nok til å sikre poeng.