NM: Start - Bodø/Glimt 2-1

Start er klare for semifinale i cupen! (Foto: NTB Scanpix)

Tre dager etter at Start vant 2-1 i Bodø i Eliteserien møtes lagene igjen, denne gangen til kvartfinale i cupen på Sparebanken Sør Arena.

Start gjør et par endringer på laget som startet oppgjøret i Bodø. Ut har keeper Jonas Deumeland og Niklas Sandberg gått til fordel for Håkon Opdal og Tobias Christensen.

Starts lag (1-3-4-3):

Håkon Opdal - Espen Hammer Berger, Damion Lowe, Simon Larsen - Eirik Wichne (Robstad fra 90), Afeez Aremu, Erlend Segberg (K), Elliot Käck - Herolind Shala, Adeleke Akinyemi (Bringaker fra 79), Tobias Christensen (Sandberg fra 80)

Innbyttere: Jonas Deumeland, Henrik Robstad, Aron Sigurdarson, Niklas Sandberg, Adnan Hadzic, Mathias Bringaker, Ibrahim Arafat Mensah.

Bodø/Glimts lag:

Ricardo Friedrich, José Isidoro (Herrem fra 90), Martin Bjørnbak, Marius Lode, Fredrik André Bjørkan, Patrick Berg, José Àngel, Ulrik Saltnes, Philip Zinckernagel, Kristian Fardal Opseth, Amor Layouni (Tagbajumi fra 90).

Benken: Artur Krysiak, Thomas Jacobsen, Håkon Evjen, Vegard Leikvoll Moberg, Morten Konradsen, Marco Tagbajumi og Geir André Herrem.

Start - Bodø/Glimt 2-1

• Pause: 1-1

• Sparebanken Sør Arena

• Kvartfinale, Norgesmesterskapet (cupen)

• Dommer: Espen Andreas Eskås, Bækkelagets SK

• Gult kort: Damion Lowe (51), Herolind Shala (64), Start. José Àngel De La Torres (70), Tagbajumi (90), Bodø/Glimt

• Rødt kort:

• Mål: 1-0 Tobias Christensen (7), 1-1 Kristian Fardal Opseth (19), 2-1 Herolind Shala (76)

• Tilskuere: 5.026

0. min: Bodø/Glimt sparker igang denne kvartfinalen.

5 min: Vår første lille sjanse. Elliot Käck med et presist innlegg til Akinyemi, men han kommer ikke til noen ordentlig heading

7. min: 1-0 TIL START!! Tobias Christensen får ballen på 14-15 meter, går litt innover i feltet og setter ballen i mål fra omtrent straffemerket.

19. min: 1-1 Der utligner Glimt etter en god prestasjon av Kristian Fardal Opseth. Blir spilt opp feilvendt på 16-metere, vender på første berøring og skyter hardt og lavt i lengste hjørnet.

33 min: Etter en god start fra hjemmelaget er det nå Glimt som ser farligst ut. Har vært nære et par ganger nå, men vi har fått blokkert avslutningene i siste liten.

35. min: Glimt er farlig frempå. Opdal avverger først et forsøk fra Martin Bjørnbak før ballen til slutt går over mål.

39. min: Start får frispark på 17-18 meter. Tobias Christensen står klar og skyter over.

PAUSE

Kampen begynte bra før Glimt tok mer over utover i omgangen.

2. omgang

46. min: 2. omgang er igang.Ingen bytter på noen av lagene.

48. min: Brukbare Start-muligheter i åpningen, men foreløpig ingen mål.

49. min: 5.026 tilskuere på dagens kamp.

51. min: Gult kort: Damion Lowe. Det påfølgende frisparket heades over av en Glimt-spiller, og ender med utspill fra Opdal.

63. min: Det ropes på straffe når Elliot Käck blir tatt innenfor 16-meteren, men dommer Eskås vinker spillet videre.

64. min: Gult kort: Herolind Shala. Går for hardt inn i en situasjon med en Glimt-spillet.

68 min: Start har hatt ballen det siste kvarteret, men plutselig kommer Glimt på en kontring. Spiller seg frem til en kjempesjanse, men Opdal varter opp med en kjemperedning!

70. min: Gult kort: José Àngel De La Torres

72. min: Adeleke Akinyemi header til side for mål.

75. min: STRAFFESPARK! Tobias Christensen blir felt og dommer peker på straffefeltet

76. min 2-1 TIL START! Tobias Christensen tar straffen selv, men Glimts keeper redder mesterlig. Herolind Shala er derimot på returen og setter inn 2-1.

77. min. Nå skjer det mye her! Glimt spiller seg til en stor sjanse direkte fra avspark, men Hammer-Berger blokkerer skuddet med sine edle deler.

77. min: Få sekunder senere er Adeleke Akinyemi alene med keeper i andre enden, men han får ikke avsluttet ordentlig.

79. min: Bytte Start: Adeleke Akinyemi ut - Mathias Bringaker inn.

80. min: Bytte Start: Tobias Christensen ut - Niklas Sandberg inn.

87. min: Nære for søndagens matchvinner Mathias Bringaker, men headingen går like til side for mål.

90. min: Minimun 4 minutter tillegg

90. min: Bytte Glimt. Herrem inn for Jose Isodoro

90. min: Bytte Start: Henrik Robstad inn for Eirik Wichne

90. min: Bytte Glimt Layouni ut - Tagbajumi inn.

90. min: Gult kort: Tagbajumi, Glimt.

SLUTT!

Start er klare for semifinale i cupen!!!

Høydepunkter fra kampen ser du her:

Neste kamp for Start spilles borte mot Vålerenga i Oslo førstkommende søndag klokken 18:00.

Neste hjemmekamp spilles søndag 7. oktober klokken 18:00. Da kommer Sarpsborg 08 på besøk.