Kristiansund - Start 1-1

Det holdt bare nesten i Kristiansund. En utlikning i sluttminuttene gjorde at det endte 1-1. (Foto: NTB Scanpix)

Start gjester Kristiansund til en ny spennende eliteseriekamp. Etter to uavgjort-kamper og to tap etter sommerpausen var det et Start-lag desperate etter en ny seier som reiste til Kristiansund.

Start slo KBK 2-0 i sesongens første oppgjør mellom lagene, og det som faktisk var det første oppgjøret noensinne mellom de to lagene.

Dette er altså første gang Start møter KBK i Kristiansund siden klubben ble etablert i 2003.

Lagene

Afeez Aremu og Tobias Christensen er tilbake etter karantene, mens Niklas Sandberg og Mathias Bringaker er skadet, det samme som langtidsskadde Espen Børufsen og Andreas Hollingen.

Ibrahim Arafat Mensah og Kasper Skaanes spilte for Start 2 lørdag, men ankom Kristiansund noen timer før kampstart slik at de kan være med i troppen.

Start (1-3-4-3):

Jonas Deumeland - Simon Larsen, Damion Lowe, Espen Hammer Berger - Eirik Wichne, Afeez Aremu, Erlend Segberg (K), Elliot Käck - Herolind Shala (Sigurdarson fra 67), Adeleke Akinyemi (Robstad fra 78), Kevin Kabran.

Innbyttere: Håkon Opdal, Henrik Robstad, Aron Sigurdarson, Kasper Skaanes,  Adnan Hadzic, Tobias Christensen, Ibrahim Arafat Mensah

Kristiansund BK (1-4-3-3):

Sean McDermott - Bent Sørmo, Aliou Coly, Dan Peter Ulvestad (Psyché fra 51 min), Christoffer Aasbak - Stian Semb Aasmundsen (Lepistu fra 78), Amidou Diop, Liridon Kalludra - Bendik Bye, Simon Alexandersson (Sørli fra 63), Torgil Gjertsen.

Innbyttere: Andreas Vaikla, Christophe Psyché, Brent Lepistu, Jesper Isaksen, Erlend Sivertsen, Sondre Sørli, Andreas Hopmark

• Pause: 0-1

• Kristiansund Stadion, 21. serierunde

• Dommer: Tommy Skjerven

• Gult kort: KBK: Start: Espen Hammer Berger (22), Elliot Käck (69)

• Mål: 0-1 Herolind Shala (31), 1-1 Bendik Bye (88)

• Tilskuere: 3861

Avspark: Startspillerne viste sin takknemlighet overfor supporterne som har tatt den lange turen fra Kristiansand ved å gi dem drakter med spesielle hilsener på før kampen.

3 min: Stor mulighet for Start da vi vinner ballen og slår hurtig igjennom til Akinyemi. Han skyter lavt mot nærmeste stolpe, men McDermott redder til corner. Den klarerer hjemmelaget.

10 min: Start har hatt mest ball og den største sjansen så langt.

11 min: Käck skjærer inn fra venstre og skyter med høyrebeinet. Ballen stusser like foran McDermott, men han klarer å holde ballen.

20 min: Frispark i farlig posisjon for KBK, men skuddet går rett i muren.

21 min: Vi fortsetter å føre kampen. Ruller opp et angrep som etterhvert ender hos Segberg, som prøver seg på en halv volley fra 20 meter, men ballen sklir av foten og går utenfor.

25 min: Ny stor mulighet for Start og Akinyemi. Nigerianeren er på løp, dribler seg fri inne i feltet, men skyter utenfor fra skrå vinkel.

30 min: Lowe viser igjen hvor nyttig farten hans er, får satt inn en takling i siste liten når KBK er i ferd med å spille seg helt igjennom.

31 min: 0-1!!!!!!! Så satt den endelig! Vi ruller opp en fin kontring med Käck som kom som skutt ut av en kanon langs venstresiden. Innlegget hans går via en KBA-forsvarer og faller ned i beina på Shala. Han gjør ingen feil. Veldig fortjent.

Kristiansund borte 2018 NTB scanpix2
Herolind Shala gratuleres etter scoring 1-0 på Kristiansund stadion.Foto: Anders Tøsse / NTB scanpix

35 min: Start fortsetter å kjøre på. Wichne kommer opp på høyresiden og skyter hardt og lavt mot lengste stolpe. Går via en KBK-fot og ut til corner.

38 min: Kabran får føre ballen helt frem til 18 meter, prøver seg på skudd, men det blir blokkert.

39 min: Corner til KBK etter at Gjertsen slår inn og Larsen header ballen til siden for eget mål.  Deumeland kommer ut og bokser ballen ut av farlig sone.

44 min: Sørmo går forbi Käck og slår hardt inn foran mål, men Deumeland redder ballen med beina og slår ut til corner. Den slås på bakerste stolpe, der Deumeland gjør nok en god inngripen og bokser ballen ut. Får også frispark for angrep på keeper.

45+2 min: KBK presser på mot slutten av omgangen her, får en ny corner, men denne gang er det Espen Hammer Berger som klarerer med hodet.

Pause: Start har levert en bra omgang og leder helt fortjent. Kunne fort ha scoret ett mål til, Akinyemi hadde blant annet to gode sjanser når han løp i fra KBK-forsvaret.

2. omgang. Vi går rett i angrep etter pause! Akinyemi er fortsatt et uromoment lengst fremme, men han jakter fortsatt sitt første mål i Start-trøya.

51 min: Pause i spillet her. Ulvestad har fått seg en smell og ser ut som han må bytte. Må ha hjelp for å komme seg ut av banen.

59 min: Start faller langt ned nå, og klarer ikke holde på ballen like bra som i første omgang. KBK har tilegnet seg et lite initiativ nå.

61 min: Frispark fra farlig posisjon for KBK. Prøver et innlegg, men Start renser unna.

68 min: Farlig situasjon der. KBK legger hardt inn fra høyre og en Start-spiller er borti ballen slik at den går mot eget mål. Deumeland får henda på ballen og redder, før Hammer Berger får klarert ballen ut.

73 min: Strålende kontring fra Start. Aremu slår en flott ball til Akinyemi som skjærer inn fra venstre på løp. Prøver å skyte i lengste hjørnet, men skuddet går over mål. Stor sjanse!

77 min: Aasbak drar til fra langt hold og treffer bra. Ballen går likevel en god meter over Deumelands venstre kryss.

78 min: Bytte. Akinyemi går av, inn kommer Robstad. Kabran som spiss, Käck flytter et hakk frem mens Robstad tar plass på venstre back.

83 min: Start med grei kontroll de siste minuttene. Kommer også til en halvsjanse da Sigurdarson får skyte fra 20 meter, men skuddet blokkeres.

84 min: Nære på for hjemmelaget. En innoverskrudd corner reddes på streken av Elliot Käck. Viktig inngripen av svensken der!

87 min: 1-1. Nei og nei! Kabran kommer igjennom på en kontring. Skyter utenfor. KBK går så rett i angrep, ballen spretter frem og tilbake før de får lagt ballen inn og Bendik Bye pirker inn utlikningen.

90 min: Aasbak drar til på frispark, ballen går helt oppe i hjørnet, men Deumeland gjør en fin redning. KBK presser på nå.

93 min: Damion Lowe stiger til værs på en corner, men klarer ikke heade ballen mot mål. Spillet bølger frem og tilbake her nå.

Slutt: Det ender 1-1. Ett poeng på en dag der vi så gjerne skulle hatt alle tre! Surt når utlikningen kommer så sent, men KBK skal ha honnør for at de kom sterkt tilbake i andre omgang. Start var klart best i første omgang og hadde da sjanser til å score mer enn ett mål. I andre omgang blir laget for baktunge og klarer ikke holde på ballen på samme måte.

Høydepunkter

Neste kamp for Start er mot Lillestrøm søndag 16. september klokken 18:00. Billetter kjøper du her.