Trener Mark Dempsey tok ut følgende 11-er til å starte kampen (1-4-3-3):

Aron Sigurdarson (Børufsen fra 68) - Kristjan Floki Finnbogason (Salvesen fra 80) - Kevin Kabran

Innyttere: Benjamin Boujar, Adnan Hadzic, Michael Ogungbaro, Espen Børufsen, Lars-Jørgen Salvesen, Mikael Ugland, Gudmundur Andri Tryggvason.

2 Tom Høgli, 5 Magnar Ødegård, 22 Simen Søraunet Wangberg,

3 Kent-Are Antonsen, 6 Christian Tamba Landu-Landu, 7 Morten Gamst Pedersen, 23 Gjermund Åsen, 25 Lasse Nilsen (Samb fra 71)

30 Runar Espejord, 42 Mushaga Bakenga (Vuk fra 71)

Innbyttere: 28 Jacob Karlstrøm, 8 Oliver Kjærgaard, 9 Slobodan Vuk, 15 Magnus Andersen, 18 Elhadji Mour Samb, 26 Jostein Maurstad Gundersen

3. minutter: Start fikk kampens første corner, hvor Kristjan Floki Finnbogason var nære ved å sende start i ledelsen, men headingen gikk like over mål.

6. minutter: 1-0 Etter at Tromsø var farlig frempå, gikk Start i angrep. Her ble Kristjan Floiki Finnbogason spilt fri og sendte Start i ledelsen.

7. minutter: 2-0 Det hadde ikke vært spilt et minutt en gang før Start igjen kom i angrep på nytt, hvor debutant Kevin Kabran doblet ledelsen med en scoringhelt nede i keepers venstre hjørne.

16 min: Stor Start-sjanse. Kabran er nesten helt alene med keeper, men en Tromsø-spiller får ei tå på ballen i siste liten.

Etter dette fortsatte Start å komme til gode muligheter.

27 min: Stor sjanse til Start. Tobias Christensen kom på et fint raid hvor han gikk helt ned til linja og la ut i feltet til Twum, som ikke traff ballen rent.

35. minutter: Ny stor sjanse for Start! Elliot Käck får ballen og runder keeper. Dessverre går forsøket til side for mål.

40. minutter: Kevin Kabran kom seg til en brukbar mulighet, men forsøket gikk til side for mål.

Dermed går Start til pause med en fortjent 2-0-ledelse.

Til 2. omgang ble Isaac Twum, som blant annet fikk et gult kort midtveis i 1. omgang, erstattet av Adnan Hadzic.

52 minutter: Tromsø kom på et skummelt løp, men Start-forsvaret fikk klarert.

59. minutter: Adnan Hadzic forsøkte seg med et skudd fra rundt 20 meter, men skuddet gikk over mål.

62. minutter: 3-0 til Start. Nytt strålende angrep av Start hvor svenskene kombinerte på venstresiden. Kevin Kabran blir spilt frem på venstre, spiller inn til Elliot Käck som setter ballen inn fra 10 meter! Flott scoring!

68. minutter: Espen Børufsen kom inn for Aron Sigurdarson.

71. minutter: Dobbeltbytte for Tromsø: Mushaga Bakenga og Lasse Nilsen erstattes av Elhadji Mour Samb og Slobodan Vuk.

78. minutter: En Tromsø-spiller er farlig frempå med et skudd fra 20-25 meter, men Håkon Opdal er på plass og leverer en god redning.

80 minutter: Lars Jørgen Salvesen, som gikk glipp av det meste av fjorårssesongen på grunn av skade er endelig tilbake på banen i en seriekamp når han erstatter Kristjan Floki Finnbogason.

81. minutter: Enorm Start-sjanse. Fint angrep ender med et innlegg fra høyre. Hadzic blir dyttet ned i feltet, men dommer dømmer fordel. Aremu får skutt, men keeper redder, så blir returen reddet på streken.

90. minutter: 3-1 Like før stadionuret rundet 90 monutter reduserte Morten Gamst Pedersen for Tromsø med et flott langskudd.

90. minutter: 4-1 Minuttet etter TIL-reduseringen svarte Start og Afeez Aremu med å legge på til 4-1 på flott vis.

4-1 ble også sluttresultatet på Sparebanken Sør Arena, og Start tar dermed en solid seier i Eliteserie-comebacket.

Kampens siste målscorer, Afeez Aremu, ble også kåret til Dagens Starter.

Ettersom kommende helgs bortekamp mot Stabæk er utsatt på grunn av baneforholdene på Nadderud og en landslagspause, er det tre uker til neste kamp for Start. Da kommer Sandefjord på besøk til Sparebanken Sør Arena (mandag 2. april).

Start-Tromsø 4-1

• Pause: 2-0

• Sparebanken Sør Arena, 1. serierunde

• Dommer: Trygve Kjensli, Nesodden IF

• Målscorere: 1-0 Kristjan Floki Finnbogason (6), 2-0 Kevin Kabran (7), 3-0 Elliot Käck (62), 3-1 Morten Gamst Pedersen (90), 4-1 Afeez Aremu (90)

• Gult kort: Isaac Twum (21), Henrik Robstad (34), Tobias Christensen (75), Start, Simen Wangberg (13), Christian Landu Landu (43), Tromsø

• Tilskuere: 3.068