Sarpsborg - Start 4-0

Det ble ikke den oppladningen til nasjonaldagen som vi hadde håpet på. Her er vår kamprapport. (Foto: NTB scanpix)

16. mai, på fotballens festdag, reiste Start til Sarpsborg for å møte Sarpsborg 08. Start fikk en dårlig nyhet i dagene før kampen, da Lars-Jørgen Salvesen måtte operere et brudd i foten, noe som holder ham ute av spill i seks-åtte uker.

Starts lag:

Jonas Deumeland - Eirik Wichne, Simon Larsen (Hammer Berger fra 65), Henrik Robstad, Elliot Käck - Kasper Skaanes (Christensen 65), Afeez Aremu, Isaac Twum (K) - Aron Sigurdarson, Kristjan Floki Finnbogason, Espen Børufsen (Bringaker 71).

Innbyttere: Benjamin Boujar, Espen Hammer Berger, Adnan Hadzic, Tobias Christensen, Niklas Sandberg, Kevin Kabran, Mathias Bringaker.

Sarpsborgs lag

Falch- Tveita, Tamm, Jørgensen, Thomassen- Halvorsen (Heintz fra 76), Lund Nielsen (Singh fra 62), Zachariassen, Askar- Mortensen, Agger (Schwartz)

Innbyttere: Kristiansen, Utvik, Tkalcic, Heintz, Singh, Schwartz, Muhammed.

• Pause: 2-0

• Sarpsborg stadion

• Eliteserien, 10. runde.

• Dommer: Kai Erik Steen

• Gult kort: Simon Larsen (30), Aron Sigurdarson (54), Finnbogason (65)

• Rødt kort:

• Mål: 1-0 Patrick Mortensen (3), 2-0 Amin Askar (31), Lund Nilsen (55), Askar (80)

• Tilskuere:

1 min: Stor sjanse allerede etter 40 sekunder. Børufsen slår inn til SIgurdarson som er helt alene foran mål, men han får ikke avsluttet. Frisk åpning av Start!

3 min : 1-0. Sarpsborg scorer på sin første corner i kampen. Ballen slås på bakre stolpe der Patrick Mortensen kommer høyest og header ballen i mål.

10 min: Nære for Start. Finnbogason tar i mot et innlegg fra Wichne og spiller ballen mot Skaanes , men han får ikke med seg ballen.

24 min: Skaanes snapper ballen og setter fart inn mot Sarpsborgs 16-meter, men blir felt på cirka 20 meter. Frispark i farlig posisjon, men skuddet fra Sigurdarson går rett i muren.

29 min: Sarpsborg kontrer og Simon Larsen feller Zachariassen cirka 25 meter fra mål. Larsen får seg også en smell, og blir belønnet med gult kort av dommeren.

31 min: 2-0. Amin Askar setter frisparket i mål med et vanvittig skudd helt oppe i nærmeste kryss. Solid nedtur etter at Start var begynt å komme mer med i kampen.

41 min: Start med mye ball siden 2-0-scoringen. Trykker Sarpsborg tilbake på banen, men hjemmelaget forsvarer seg bra.

Pause: Start åpnet friskt og fikk en god sjanse etter 40 sekunder, men så scorer Sarpsborg på sin første visitt i Start-feltet. Start kommer seg så mer inn i kampen, før Sarpsborg øker til 2-0 med et utrolig frispark. Start hadde igjen mye ballbesittelse mot slutten av omgangen, men uten å spille seg til noen sjanser.

2. omgang: Ingen bytter i pausen.

54 min: Gult kort til Aron Sigurdarson for å hindre Sarpsborg i å ta et frispark kjapt.

55 min: 3-0. Askar med nok et bra frispark, denne gang fra lengre og mer skrått hold. Deumeland klarer å redde, men først på returen er Lund Nilsen, og han setter ballen i det tomme målet.

59 min: Agger avanserer fremover for Sarpsborg, drar seg inn i feltet og skyter. Deumeland gjør en god redning.

65 min: Dobbeltbytte hos Start. Skaanes går ut, inn kommer Tobias Christensen. Også Simon Larsen går ut, inn kommer Espen Hammer Berger.

65 min: Gult kort til Finnbogason for munnbruk.

67 min: Sarpsborg nære 4-0. Start roter i forsvar og gir Agger en stor mulighet, men han klarer ikke sette ballen i mål.

71 min: Bytte. Børufsen går ut, Bringaker kommer inn.

80 min: 4-0. Amin Askar med sitt andre mål. Drar seg innover i banen og skyter hardt i nærmeste hjørne fra 17 meter.

90 min: Gult kort på Isaac Twum. Det var hans fjerde gule kort i år, og dermed må han stå over neste kamp.

Slutt. Det var ikke slik vi ønsket å lade opp til nasjonaldagen. Mål preger kamper, og mens vi brant vår sjanse i første spilleminutt, satte Sarpsborg sin første sjanse i mål. Etter det hadde hjemmelaget stort sett kontroll, og til slutt vant de meget fortjent 4-0.

Neste kamp for Start er 21. mai, da laget tar i mot Bodø/Glimt på Sparebanken Sør Arena.