Start-Elverum 0-1

Vi tapte kampen, men er klare for opprykk til Eliteserien 2018! (Foto: NTB scanpix)

Dette var to lag som kjempet i hver sin ende av tabellen. Mens Elverum kjemper om å overleve i OBOS-ligaen, ville Start være  sikret opprykk til Eliteserien 2018 med seier her. Men i og med at opprykksrival Sandnes Ulf tapte 3-0 hjemme mot Kongsvinger, kunne ikke rogalendingene lengre ta igjen Start, som dermed sikret opprykk til tross for tap mot Elverum.

Til denne kampen kom Start fra tre strake seirer, mot henholdsvis Strømmen borte (2-1), Ranheim hjemme (4-2) og sist mot Arendal (2-0). For Elverums del kom laget til Kristiansand og Sparebanken Sør Arena med tre strake tap. Sist helg tapte laget 0-1 hjemme mot Sandnes Ulf.

Gjestene fra Hedmark fikk æren av å sparke igang sesongens siste kamp på Sparebanken Sør Arena.

Etter to og et halvt minutt kom Start seg til en god mulig. Tobias Christen fikk lagt inn fra venstre til Kristjan Floki Finnbogason på rundt elleve meter. Dessverre for Start fikk ikke islendingen et godt touch på ballen, og forsøket endte til side for mål.

Etter sju minutter fikk Start frispark i innleggsposisjon. Christensen slo inn og ballen endte til slutt hos Damion Lowe, som fikk forsøket sitt blokkert. Elverum forsøkte seg så med en kontring, men Start fikk avverget.

Etter elleve minutter gikk Tobias Christensen innover i feltet og forsøker seg på en avslutning, som endte corner. Hjørnesparket ble småskummelt, men Niels Vorthoren fikk ikke hodet ordentlig på ballen, som gikk ut til utspill.

Etter 14 minutter kom Elverums Silas Dylan Songani seg til en avslutning, men forsøket gikk til side for mål.

Etter et kvarter ble Steffen Lie Skålevik liggende i midtsirkelen etter å ha fått seg en smell. Etter litt behandling kom han seg på beina igjen.

Elverum-scoring

Etter 22 minutter var Elverum farlig frampå på en corner fra høyre, hvor Damion Lowe reddet på strek og Opdal fikk gitt til ny corner, denne gangen fra venstre. Her sender Jonas Enkerud bortelaget i ledelsen.

Etter 27 minutter kom Start seg til et bra mulighet. Christensen fikk lagt ut til venstre før det ble slått inn i feltet, hvor Elverum fikk klarert til corner. Denne corneren ble det ingenting ut av.

Etter 34 minutter forsøkte Tobias Christensen seg med en avslutning fra 17-18 meter, men forsøket gikk over mål.

Etter 39 minutter fikk Henrik Robstad sitt tredje gule kort for sesongen, noe som gjør at han ikke blir med til sesongavslutningen borte mot Åsane i Bergen kommende helg.

Start klarer derimot aldri å få til et skikkelig trykk på Elverum før pause, og gjestene fra Hedmark går til pause med en 1-0 ledelse.

2. omgang

Til den andre omgangen stilte begge lag uforandret fra den første omgangen.

Start åpnet den andre omgangen bedre, og kom til et par muligheter i løpet av de tre første minuttene, men uten at det ble ordentlig farlig.

Men etter 59 minutter fikk Elverum frispark på 25 meter. Songani skyter først i muren, men fikk ballen tilbake og skøyt til side for mål.

Etter 63  minutter fikk Henrik Robstad kommet seg inn i feltet, og avsluttet på keeper.

Etter 66 minutter er Tobias Christensen nære på, men forsøket gikk i stolpen.

Etter 74 minutter gjorde Start sitt første bytte da Erlend Segberg erstattet Conor O´Brien.

For Starts del var det så langt lite som stemte offensivt.

Nære

Etter 78 minutter satt den derimot nesten for Start. Espen Børufsen forsøker å drille seg forbi en Elverum-spiller. En Elverum-spiller kom så og skled ballen like til side for mål. Nære selvmål, og den påfølgende corneren ble det ikke noe ut av.

Etter 82 minutter erstattet Daniel Aase Tobias Christensen.

Etter 84 minutter var Jonas Enkerud nære ved å doble ledelsen for Elverum, men forsøket gikk over mål.

Etter 88 minutter hadde Espen Børufsen løpt seg tom og ble erstattet av Rolf Daniel Vikstøl.

I andre omgang ble det lagt til fem minutter.

Tobias Christensen ble for øvrig kåret til Dagens Starter.

Tre minutter på overtid var Daniel Aase farlig frampå med et skudd, men Elverums keeper fikk avverget.

Dermed endte det med tap i sesongens siste hjemmekamp, men siden Kongsvinger vant 3-0 i Sandnes, kunne Start likevel feire opprykk til Eliteserien.

Neste kamp for Start er sesongavslutningen borte mot Åsane i Bergen førstkommende søndag kl. 13:00.