Takk alle sammen!! Børufsen og Start er fortsatt i Tippeligaen

Så var det finalen!
Det stod mellom de to naboene. Lillebror mot storebror. Halve Grimstad og halve Kristiansand satt ytterst på setet. Ville det bli så spennende som man hadde fryktet?

Start hadde mest å tape. Jerv kunne spille med lave skuldre og hjertet utapå drakta. De hadde uansett gjort en fantastisk sesong - og gått strake vegen fra 3. divisjon til mulig Tippeligaspill på tre sesonger!

Borgersen hevdet at dette ville bli gøy, en fest, en kamp for historiebøkene. Han gjorde ikke store endringene på startoppstillingen, men fant plass til tekniske og ubergnelige Daniel Aase fra avspark.

Den fete damen var i ferd med å entre scenen....

Stor stemning med nesten fullsatte tribuner. Fullmåne, flomlys og høstkulde som smøg seg langs bakken. En helt fantastisk ramme.

Fantastisk ramme
Det stod og vippet i åpningsminuttene. Begge lag hadde sine sjanser. Begge lag angrep så fort anledningen bød seg. Daniel Aase hadde et frekt dribleraid langs dødlinja fra venstre inn mot mål etter fire minutter som ble avverget til slutt av Jervs forsvarere.

Få store sjanser
Etter snaue kvarteret hadde Ajer og Børufsen en fin opprulling, men avslutningen til Børufsen strøk like utenfor lengste stolpe.
Lagenes evne til å få fart på ballen offensivt, ville være avgjørende. Og begge lag prøvde, men uten å lykkes med de avgjørende bevegelsene eller pasningene.Det ble det lille upresise som hindret lagene i å bli direkte farlige på mål.
Jerv var nærmest på sine offensive dødballer den første halvtimen.

Så smalt det to ganger:
Andreas Hollingen plukket opp ballen på 20 meter i et angrep og fant ei luke. Han gjorde det enkelt og klemte til, og ballen føk inn bak Knutsen i Jerv-målet. Start var i føringen like før pause!

Dommer Hagen skulle til å løfte fløyta til munnen da Antwi fikk en bakromspasning, rev til seg ballen foran De John og satte ballen bak Opdal. 1-1. Dermed hadde Jerv utlignet bortemålet til Start i Grimstad!

Børufsen vippet det i favør Start
Andre omgang åpnet uten nye bytter, og kampen stod og vippet. Etter 49' slo Opdal langt ut bakfra. En vunnet hodeduell, og plutselig var Børufsen der med et nydelig medtak og en lekker touch forbi Knutsen. En teknisk lekkerbisken det er lenge siden vi så fra ham. Dermed stod det 2-1 til Start! I føringen sammenlagt.

Start hadde flere gode sjanser etter Børufsens scoring, og det lå flere mål i lufta.

Nerve
Men Jerv er et lag som ikke gir seg uten sverdslag. De presset på for utligning, men Start holdt dem unna, og produserte etter hvert mange gode angrep. Dog uten å score. Kampen levde. Ett mål til Jerv, og situasjonen var en helt annen. Jerv fikk noen lumske cornere, men Start holdt unna. Enn så lenge.

Fem bak
Med omlag kvarteret igjen tok Borgersen ut Hollingen og satte inn Jon Hodnemyr. Dermed la de om til en femmer bak for å trygge inn ledelsen. Ble dette for baktungt?

Start brukte tid på de dødballene de fikk, og klokka tikket mot "Jerv-tid". De siste ti minuttene.

Hodnemyr og De John
Ajer snappet opp en ball bak etter 83' og satte opp Hodnemyr på en lang løpeball langs høyresiden. Hodnemyr fikk vendt vekk sin mann, og la en cross over til De John som var blitt med på et helhjertet raid på venstre. Han møtte direkte og satte inn 3-1! God prestasjon! Start hadde nesten begge beina i neste års Tippeliga med syv minutter igjen.

På overtid fikk Jerv et par dødballer, men det ble med det.
Start gikk seirende ut av finalespillet, og kan se frem mot fornyet Tippeligakontrakt. Og Jerv kan være særs stolte av sin sesong. De ga oss kamp helt inn, og kan nå konsolidere seg i Obos-ligaen. Start vant fortjent til slutt.

Gratulerer gutter! Dere ga oss en spennende og god opplevelse på Sparebanken Sør Arena! Nå kan adventstida komme.....