Vassbakk Ajer jubler for sitt andre mål mot Stabæk. Tre flotte bonuspoeng!

Asante tilbake mot gamle lagkamerater for første gang. Og vi møtte et Stabæk-lag som mot alle odds kjemper med RBK om tabell-tet. Bradley har utrettet underverker med sitt lag. Dermed to spillende lag som møtes.

Start åpnet i omlag samme oppstilling som i forrige kamp, men Mjelde har valgt å holde Gummi bak som høyre back på bekostning av De John. Vikstøl inne som midtstopper.

Frisk åpning
Start åpnet friskt og kom til flere gode halvsjanser i åpningsminuttene, men Stabæk kom mer frempå etter hvert, og det ble relativt jevnpilte første minutter.

Matti igjen!
Etter 20' kom Start på en overgang på venstresiden. Rindarøy dro seg ned mot 16-meter og la inn på tvers. På bakre kom Vilhjalmsson på et perfekt timet løp og smelte ballen hardt og flatt og direkte i nettet. 1-0!

Fem minutter senere så alle ballen i mål nok en gang. Denne gang fra Børufsen. Han avsluttet mot lengste hjørne, men ballen strøk stolpen på utsiden.

Vassbakk Ajer fikk alle sjansers mor servert like før halvtimen. Kom alene mot mål, men brukte for mye tid med ballen og ble taklet til slutt. Samme Ajer ville ha straffe få minutter etter, etter takling av Skjønsberg i Stabæk-boksen.

Hoff vil være med
Stabæk hadde kanskje et lite ballovertak, men Start kom på helhjertede overganger så fort anledningen bød seg. Og sjansen kom etter 45'. En stikker fra Rindarøy endte 45 grader ut til Espen Hoff som bredsidet inn 2-0 fra straffemerket rett før dommer Johansen blåste av til pause.

Ikke fornøyd Bradley
Bradley var ikke fornøyd med noe av det laget hans leverte i første omgang, og gjorde to bytter i pausen. Granli og Kassi inn for Jalasto og Issah.

Vassbakk Ajer med treff
Start fortsatte ufortrødent med å komme på overganger, men det endte med at vi løp litt i vegen for hverandre. Men etter 53' lyktes det. Owello satte i gang et angrep. Sendte ballen ut til Hoff som la inn. Der stod Vassbakk Ajer fri, og headet ballen hardt i nettet fra fem meter. Dermed 3-0, og det sprudlet på tribunene og på banen.

To kjappe
Halvvegs ut i omgangen kom Stabæl på et par feite sjanser, der vi med nød og neppe klarte å avklare. Og etter 68' traff omsider Stabæk nettmaskene. Diomande brukte fartten mot Christensen, og satte inn reduseringen. Men kun tre minutter etter kommer Starts seg fri på høyre, og Matti gikk i duell med keeper og vant. Ballen havnet nok en gang på hodet til Vassbakk Ajer som satte inn 4-1.

Dette tok piffen noe ut av Stabækspillerne, og Start kunne mer eller mindre kontrollere seieren inn mot full tid. En særdeles overbevisende kamp fra Start. Godt gjennomført taktisk og strategisk. Og en seier som kan bli særdeles viktig. Dette var en flott bonus! Gratulerer til guttene med årsbeste!

De drøye 5200 fremmøtte fikk full valuta for pengene.