Matti og Hoff jubler

Start - Tromsø: 3-1 (2-1)

Meget spennende kamp endte med full pott til Start!

Opdal på plass i målet igjen, og Hoff var inne igjen etter karantenen. Ajer Vassbakk var dyttet frem i banen som hengende spiss. Hollingen og Gummi sentralt på midten.

Kjempeåpning på kampen
Allerede etter 4' lå ballen i nettet bak Tromsøs keeper Lekstrøm. En corner fra venstre ble slått presist inn fra Andreas Hollingen. Ballen gikk i en høy bue over keeper og direkte inn bak ham via stolpen. Flott start på kampen, og Hollingens første scoring i gult og  svart.

Matti utnyttet tabbe
TIL presset på for å utligne, men det var Start som fant vegen til nettmaskene først. Etter 18' gjør TILs midtstoppere en gedigen tabbe og misforstod hverandre på et tilbakespill. Matti snappet våkent og frekt ballen, rundet keeper og sendte den i det åpne målet. 2-0.

Redusering
TIL fortsatte å jage mål, og kom til en rekke lumske dødballer inn i vår boks. Lønn for presset kom etter drøye halvtimen. En stikker inn til Ondrasek ble tatt godt imot. Han sendte ballen kaldt til side for Opdal. Godt og kjapt spill fra TIL. Ikke helt patent forsvarsspill fra Start.

Inn mot pause ble Start trykket lavere og lavere, og TIL fikk manøvrere helt inn på 20-25 meter før det ble støtet på ballfører. Start gjorde det vrient for seg selv, og var heldige som ikke fikk flere mål mot seg ved pause! Bakerst stod Opdal, og sto for flere gode redninger.

Mange tapte andreballer
Andre omgang åpnet med et Start-lag som stod høyere, men TIL presset på, og det ble mange spennende dødballdueller inne i vår boks. Vi holdt unna bak, og kom på enkelte farlige visitter med drøye halvtimen igjen. Men vi satt med følelsen av at TIL var nærmest scoring. Vi slet med å bryte opp TILs spill med mange tapte dueller, og særlig andreballer.

Opdal med matchredninger
Med kvarteret igjen var Start ofte på halvskumle visitter høyt i banen. Da TIL kom frem til sjanser, var Opdal der og holdt Start inne i ledelse. Flere gode redninger kampen gjennom. Men TIL var millimetere fra å score flere ganger. Regelrett en påkjenning for de med hjertet i gult og svart. Kåret til Starts beste av kampjuryen.

Sene bytter og scoring
Dahle byttet med Hoff, og Rindarøy med DeJohn de siste minuttene. Etter 89' fosset Matti og Ajer frem sentralt, veggspilte presist og pent, og Ajer Vassbakk ble frispilt alene med keeper. Han nølte ikke, og scoret sikkert! Hans andre denne sesongen.

I sluttminuttene på overtid kunne Start fort ha nettet en gang til.
Men altså: Meget viktige poeng i boks! Start var effektive i dag.

Neste kamp ut er 2. runde i cup'en mot Vindbjart på Moseidmoen onsdag 6. mai. Søndag 10. mai er det bortekamp mot Molde kl. 2000

Stadion:  SØR ARENA

IK START: (4-4-1-1)

Dato : 3. mai