LSK - Start: 1-1 (0-1)

Snytt for to poeng på overtid i seriepremieren

Mye nytt i lagoppstillingen til Mjelde i serieåpningen. Rindarøy (fra Molde), DeJohn (amerikaner fra finsk fotball), Michael Christensen (fra Vest-Skjælland) og Emil Dahle (fra Stabæk) er nye navn for de fleste.

Kristoffer Vassbakk Ajer stilte som tidenes yngste kaptein på et A-lag fra Start.

Statistikken mot LSK på Åråsen har vært svak (12 strake tap), men det har trigget spillergruppa før kampen, og man ønsket å gå på banen for å prege kampen.

Kampen åpnet i høyt tempo med to lag som angrep så fort sjansen bød seg. Det bølget frem og tilbake, men så fikk Start tidlig hull på byllen. Etter 11 min satte Børufsen ballen i nota etter ping-pong foran LSKs mål. Ajer satte først opp Matti som la tilbake til Dahle. Dahle stakk inn til Hoff som hæl-flikket tilbake til Matti som la ut til en ledig Børufsen. Han knallet til på hodet.

I perioden etter scoringen hadde LSK ballen mye, men det ble omstendelig og mange trekk. Men Start fikk LSK litt på hælene, og LSK endte i en periode med å bare feie unna. Start kom til flere gode sjanser og kunne fort ledet med flere mål. Men det ebbet ut til pause uten flere scoringer.

Start hadde overrasket et heller tafatt og omstendelig LSK. Start forflyttet seg kompakt, Det likte vi. Falt av, hvilte med ballen i laget, og flyttet laget høyt når de angrep. Et godt tegn!

LSK var mer på i andre omgang. Og etter at Kippe fikk marsjordre etter takling av Dahle som sistemann, var det som om kanarifuglene fikk mer fart i beina. Sakte, men sikkert tok de initiativet i kampen, og Start ble løpende i mellom. Fofana fikk briljere i lange perioder. Etter 67' var det nesten utrolig at han ikke fikk ballen i mål. Over fra 70 cm! Start var heldige som ikke fikk mål i mot i denne perioden.

Start hadde en ball i nettet mot slutten, men det ble dessverre avblåst for off-side. Det var et skudd fra Sandnes som Matti på målstreken var borti. Ballen hadde gått inn uten berøring. Synd, for med 2-0 hadde Start satt kroken på døra.

Mot slutten tikket klokka likevel Starts veg med fortsatt ledelse, men på overtid fikk omsider LSK hull på Start-forsvaret. Innbytter  Tind Mikaelsen fikk pirket ballen i nettet fire minutter på overtid via en fot.

Dessverre rakk det ikke helt inn for Start, som dessverre sluknet noe i andre omgang. Men langt på veg godkjent i lange perioder. En god første omgang!