Straffen smalt i treverket, og Start fikk fortjent full pott.
Dermed endte laget med 25 poeng: 8 seire, 1 uavgjort og 4 (strake) tap.
Det førte til at ned nedryksdømte laget fra livbåten ved halvspilt serie hadde besatt tredjedeplassen i 1 divisjon etter Vålerenga og Moss, men 6 poeng foran Bryne og 7 poeng foran Eik/Tønsberg.
Første halvdel av serien er gjennomført.
Karakter: M.

1. runde: Odd/Grenland - Start: 1-3

Gratulerer med debuten gutter!!! Mot en av divisjonens favoritter klarte de ferskeste av de ferske å kjempe seg til 3 poeng på en helhjertet og overbevisende måte.

Gromgutten Geir Strand (2) og Harald Lødemel (1) scoret målene.Ryktene forteller om en sulten gjeng som har det fint sammen. Nykkene er fullstendig fraværende. Grunnfjell! Dette gjorde godt for selvtilliten etter noen heller labre treningskamper. Tipper stemningen i garderoben var på topp

2. runde: Start - Byåsen:
2-1 Innsats, gjenvinning og seier. Honnør til nye Start som varmet de 893?? nysgjerrig fremmøtte. Dommer Sannerholt tillot harde kroppstaklinger og mye armfekting, men dette så ikke ut til å affisere Start-gutta.
Nykommerne viste en tæl som ga løfter om nye tider. Etter en liten down mot slutten av 1. omgang, kom de sterkt tilbake og presset Byåsen.Vi registrerte flere godbiter: Sindre Gundersen fikk vist seg frem med fine inngrep og redninger. Et par i stjerneklasse.Geir Strands tekniske finesser skal det bli moro å følge når underlaget blir jevnt. Harald Lødemel, Frode Fredriksen og Tom Berhus jobber godt på midtbanen. Vi kunne nevnt flere På topp surret Krister Isaksen (ingen gule i dag) som en hveps. Skaffer én straffe, og burde nok hatt to!
Guttene ble kanskje til tider vel ivrige i sitt offensive press, og det ga Byåsen enkelte farlige og unødvendige kontringer. Slik som ved utligningen.
Da Start lå i etablert forsvar, virket det rimelig tett, som en viss mann med "pælær" ville sagt det.

3.runde
Aalesund - Start: 1-3 (1-1)
I ufyselig og vinterlig vær på nordvestlandet kjempet Start seg nok en gang til full pott.
Med 9 poeng av 9 mulige, bør nå hjemmepublikum kjenne sin besøkelsestid!!
En kamp preget av farlige sjanser til begge lag. Kampen bølget frem og tilbake. Et godt Start-press, særlig i slutten av 1. og midtvegs i 2. omgang, avgjorde kampen i Starts favør.
Start var effektive og utnyttet Aalesunds tabber. Nok en gang viste guttene frem enestående arbeidsmoral. Leonhardsen og Strand ble byttet ut mot slutten av kampen.
På topp surret fortsatt to-målsscorer Krister Isaksen (ingen gule i dag heller) som en hveps. Et skikkelig uromoment! Frode Fredriksenmå vi gratulere med scoringsdebuten. Sindre Gundersen viste at savnet av Frode Olsen slett ikke er stort.
Oppsummering.
En frisk og spennende kamp som Start avgjorde med innsats og effektivitet.
De ble rett og slett for sterke for Aalesund mot slutten av 2. omgang.

4. runde: Start-Runar: 2-1 På en ufyselig og høstlig himmelfartsdag ble det tre nye poeng. Start troner endelig alene på tabell-toppen. Full pott mot alle odds! 12 poeng av 12 mulige...

Etter en frisk Startåpning de første minuttene, ble trykket mindre, og Runar var på enkelte farlige visitter foran Sindre Gundersen. Manglende kommunikasjon i de bakre rekker skapte enkelte unødig farlige sjanser. I siste kvarteret kom Start sterkere tilbake, og etter en av flere cornere, ble det endelig mål. En perle av et selvmål.
I andre omgang hadde Start et voldsomt press mot Runars mål, og skapte en rekke målsjanser.
Frank Tønnessen kom til sin rett når han ble med på raidene forover på banen. Skapte nødvendig bredde i angrepet i andre omgang.
Krister Isaksen kjempet, scoret og fikk sitt andre gule for eminent kjeftbruk Tom Berhus skaper mange sjanser ved at han tør å utfordre.
Start avgjorde med innsatsen nok en gang. Seieren kunne vært større, men vi er fornøyde med at alle poengene ble i byen.

5.runde
Drøbak/Frogn - Start: 1-4 (0-1) Vi har snakket om grunnfjellet. Vi har snakket om fast grunn under føttene. Nå er det like før vi mister bakkekontakten i pur begeistring!

Trond Pedersen byttet ut guttenes største borteseier med konfirmasjonsfeiring.
En knallåpning tok mye av piffen fra Drøbak/Frogn. Etter en serie cornere på rad skrudde Lødemel ballen direkte i mål etter tre minutter. Mot slutten av omgangen hadde Start faktisk flere 100%-sjanser.
Vanen tro leverte Start en sterk 2. omgang. Et klart overtak oppildnet guttene, og målene trillet inn. Årets største seier. Gratulerer!!
Harald Lødemel lagde årets Start-åpning med sin elegante corner. Også nydelig lobb og ny scoring etter 52 minutter.
Krister Isaksen fikk ingen gule kort, men i stedet to flotte mål! Konstant uromoment.

Et klart bedre spillende lag vant fortjent. En uheldig Anders Jacobsen forandret retning på et Drøbak/Frogn-skudd i sluttminuttet, og forårsaket et selvmål.

6.runde
Start - Sarpsborg: 1-0 (0-0) Foran sesongens største hjemmepublikum ble det en historisk kveld for Start. Ikke siden 1905 har laget vunnet 6 strake kamper!
Guttene trosset surt vær, flomlys og et defensivt Sarpsborglag.

Mange følte på forhånd at dette skulle bli walk-over, men 1. omgang bar preg av nervøsitet og et fravær av den sedvanlige fighterviljen. Tilfeldig eller upresis lemping forover ga Sarpsborg flere farlige kontringsmuligheter.
Sarpsborg lå bakpå, og hver gang de vant ballen på egen halvdel, slo de langt opp på sin enslige spiss. Starts forsvar rotet det unødig til for seg selv, men var heldige og holdt buret rent.
Etter pause slo "syndromet" til igjen. Start presset gjestene helt inn i egen 16-meter, og skapte 8 klare målsjanser. Et konstant press førte omsider til kampens eneste mål i det 61. minutt. Den historiske scoringen ble satt inn av en overlykkelig Inge A. Olsen
Laget stod sammen, og vant kampen på det. Krister Isaksen fikk ingen gule kort, :) og hadde flere store sjanser.

En noe famlende og nervøs 1. omgang preget av Sapsborgs kontringer og Starts manglende presisjon og noe vaklende forsvar.
2. omgangen ble et fyrverkeri av Start-sjanser, men den avgjørende avslutningen lot vente på seg. Bjørn Stephansen virker rolig og solid bak. Sven Kloster spilte seg bra opp i 2. omgang.
Flott også at rikspressen endelig ser ut til å ha forstått at noe er på gang i IK Start. Vi ønsker dem hjertelig velkommen tilbake. (Det bør ikke bli uvant å se fotballrunden uten et ord om vår flotte klubb)

7. runde
HamKam - Start: 0-0 (0-0) Start er fortsatt ubeseiret i årets serie, men måtte avgi poeng for første gang. Dagens mann må så desidert bli keeper Sindre Gundersen, som reddet flere opplagte HamKam-sjanser mot slutten av kampen.

Start hadde et vanskelig utgangspunkt. En lang seiersrekke skulle forsvares, og HamKam skulle bevise at det fortsatt er liv etter at Ivar Hoff ble sparket. Slike trenerbytter gir ofte et ekstra kick.
1. omgang virket noe laber, og spillet bølget dels ufarlig frem og tilbake i midtbaneleddet.
2. omgang fortsatte på samme vis. Ensidige, lange baller ble slått på lille Krister. Utover i omgangen tok Start over mye av banespillet, men uten å spille seg til de store sjansene. HamKam tettet godt igjen bak. De største sjansene hadde et offensivt HamKam, men Sindre Gundersen avverget mesterlig flere ganger.
HamKam satset offensivt og sterkt på tre poeng mot slutten av kampen. Start kunne lett ha kontret seg til gode sjanser, men utnyttet ikke muligheten.

En noe tam og famlende 1. omgang fulgt av et mer og mer offensivt HamKam-lag som desperat ville ha tre poeng. Start kan være glad for at de hadde Sindre som bakerste skanse, og var heldige som fikk med seg ett poeng. Fortsatt tabelltopp foran Moss.

8. runde
Start - Harstad: 3-0 (1-0) Endelig sommervarme på stadion!! Forventningene var skyhøye etter fredagens sambatakter på Ullevål. Samba ble det ikke på stadion, men likefullt en overbevisende seier. Fremdeles ubeseiret på tabelltoppen!!
Kampen begynte med et forventet høyt Start-press, og det tegnet til en feststund. Men målene lot vente på seg, selv om Start hadde flere farlige sjanser. Harstad kom i stedet på flere farlige kontringer som nær hadde gitt uttelling. Heldigvis stod Sindre Gundersen trygt som bakre skanse. Flere klasseredninger.
Mål ble det ikke før Krister ble felt og fikk straffe. Sikkert satt inn av Harald Lødemel. Haralds 6. for sesongen.
Det virket som særlig angrepet i 1. omgang hadde feil knotter. Flere angrep ble spolert av startspillere som gled og mistet ballen.
2. omgang ble noe bedre fra Starts side.Guttene skapte flere farlige sjanser, og da Inge André satte inn Starts andre mål, virket det som om Harstad hadde fått nok. Da Krister satte inn sitt 6. mål for sesongen, var dagen reddet.
Harald måtte dessverre gå ut med kneskade i begynnelsen av 2. omgang, men var selv optimist etter kampen, og regnet med å være klar til neste runde.
Selv om ingen av startguttene leverte maksimalt, klarer laget å vinne! Det varmer, selv om det periodevis lå enkelte godværsskyer over spillet.
En del slurv i pasningsspillet og ballmottak. Savner ennå et mer direkte angrepsspill. Mer skuddtrening?

10. runde
Start - Eik-Tønsberg: 1-4 (1-0) En hard nordvest pluss et utall av bom, sleiv og råspark tok knekken på Start i 2. omgang. En real nedtur etter å ha ledet ved pause.
De tøffe 6-poengskampene mot Eik, Moss og Vålerenga fikk en verst mulig åpning.
Kampen begynte spennede, og bølget frem og tilbake de første 20 minuttene. Eik hadde flere gode sjanser, men det var Start som scoret etter 21 min. Nok en gang på dødball via Inge A. Olsens hode.
Sindre stod godt bak, og avverget flere farlige Eik-sjanser. Han hadde også et pent "skudd" like til side for mål fra omlag. 97 meter!
Start fikk stor strekk i laget, og Eik utnyttet åpningene mellom back-rekka og midtbaneleddet. Eik hadde tydelig utnyttet pausen godt, og overkjørte Start fra første spark på ballen i 2. omgang. Startgutta ble løpende i mellom og fikk ikke organisert seg. Bommer, sleiver og råspark preget Startspillet. Dette førte til rene gavepakker til Eik, som rolig puttet det ene målet etter det andre.
Eik's 2. mål var en perle av et skudd fra 20 meter.
Ante vi tilløp til en viss gretten stemning blant de gul-svarte?
La oss håpe det i så fall var på grunn av skuffelse over eget spill. Vårt råd er at energien og sinnet samles opp i garderoben og taes med til Ulsteinvik.

Kampen var preget av svakheter i midtbaneleddet i 1. omgang, og svakhetene forplantet seg til en håpløst klønete backrekke i 2. omgang.
Harald Lødemel måtte kaste inn håndkledet 10 min. før start. La oss håpe han er klar mot Hødd! Fortjent Eik-seier.

9. runde (utsatt)
Hødd - Start: 2-1 (0-0) Vekkerklokken ringte ikke for Start før det var et kvarter igjen av kampen. Da først virket det som om guttene forsto alvoret.
Lite konstruktivt av Start.
Midt i den hardeste perioden i vårhalvåret, glipper taket i toppen av tabellen. De to siste kampene har vært spilt uten Harald Lødemel, og dette merkes! Etter at han ble skadet, virker det som om noe mangler i Starts motor.
Midtbanen henger dårlig sammen, og har problemer med både offensiv og defensiv organisering. Bli frisk Harald!
Første del av 2. omgang var etter sigende årsverste for Start. Masser av høye poler og frem og tilbake. Først det siste kvarteret så det ut til at laget våknet. Morten Knutsen kom innpå for formsvake Sven Kloster, og var et friskt pust. Et alternativ til Vålerenga-kampen?
Trener Trond Pedersen var svært nær det gule kortet da han løp inn på banen og smelte ballen i bakken i protest mot dommerens manglende bruk av både fløyte og kort. Oppsummering.
Nok en svak kamp av Start. Hawaii-fotball de-lux på et ikke altfor strøkent underlag. Våknet ikke før det siste kvarteret.
Hødd var uheldige som ikke scoret flere mål. God siste skanse i Sindre nok en gang.
Alt å vinne mot Vålerenga! Stå på!

11. runde
Vålerenga - Start: 4-0 (2-0) Nok en gang møtte Start et lag som viste seg å være et halvt nummer for store. Det ble de etablertes kamp mot unge og uerfarne førstereisgutter. Start forsøkte, men det ble for tynt foran mål.
Start ble overkjørt i 1. omgang. Vålerengas høye press førte til en viss nervøsitet og usikkerhet bakover. Kaasa og Musæus truet hele tiden rommet bak Starts backrekke. Fremover skapte Start lite, og var heldige som slapp med to baklengs før pause. Lødemel spilte igjen, uten at det løftet Start nevneverdig. Likevel godt å ha ham i gang igjen.
Morten Knutsen kom innpå for Frank Tønnesen i 2. omgang som tegnet bedre for Start. Mindre nervøst og mer temperament. Men, guttene lemper for mye frem i midten i stedet for å presse rundt på kantene. De gangene de lyktes med dette, ble det for lite støtte i form av løp fra midtbanen og bevegelse. Skuddtrening og mer kontante avslutninger har vi etterlyst før. Vi savnet Tom Berhus som måtte stå over grunnet gule kort!
Vålerengas forsvar hadde stort sett god kontroll bakover, men forover sløste de med sjansene sine. De var faktisk ineffektive som ikke scoret flere mål! Det burde bekymre Vålerenga.

Start forsøkte, men ble et halvt nummer for små. Start blir for lette forover, og mangelen på rutine og tyngde bakover blir tydelig mot mer erfarne lag. Gule kort grunnet unødig hissighet burde også bekymre! Hører du, Krister?
Espen Musæus har laget 7 mål mot Start på to kamper!

12. runde
Moss - Start: 2-1 (1-1) Start tørnet sammen med tabell-lederen i en "fuktig"kamp på Melløs Stadion. Moss trakk det lengste strået i en kamp som ble preget av regn og røffe taklinger. Poengdeling hadde vel gitt et bedre bilde av spill og sjanser.

Men Start viste at cup-seieren mot Odd bare var en begynnelse til noe bedre. Og nå står bare Bryne igjen før vi snur kortstokken.
Start åpnet ballet og med en ivrig Leo som ikke hadde millimeterene på sin side. Etter halvspilt 1 omgang misforstår Anders Jacobsenkampen og tar halv Nelson på en Mosse angriper. Den påfølgende straffen setter tidligere Hødd-spiller Tommy Sylte i mål.1-0.

Etter 33 spilte minutter det igjen Leo som er frempå og putter på utligningen til 1-1 som også var stillingen ved pause.

Vi vet at Sindre er god å ha der bak, og i det 65 min fikk han igjen vist sin styrke da han redder en straffe fra samme Sylte etter at Bjørn Stefansen hadde vært litt for hårdhendt i feltet. Samme Bjørn fikk forøvrig rødt kort og må dessverre se Bryne-kampen fra tribunen.

Og i det 70 min er det samme Tommy Sylte som er frempå og setter inn seiersmålet for Moss.

Start er i fremgang og tapte knepent for serielederen. Kampen rapporteres å være et steg i riktig retning, men som vi har nevnt før, Start mangler litt av effektiviteten foran mål. En evne som dessverre mostanderen er i besittelse av.

Det meldes at at Start viste mange flotte tekniske finesser og var fullt på høyden med hjemmelaget i det meste av kampen, men Moss var sterkest i avslutningsfasen og vant på det.

13. runde
Start - Bryne: 2-1 (0-1)Vårsesongens siste kamp ble kanskje den mest spennende. Pacemakere jobbet overtid da Bryne fikk straffe ett minutt før slutt på stillingen 2-1.

Stemningen var lett nervøs før kampstart da Start måtte stille uten  Leonardsen (3 gule), Stefansen (karantene) og Lødemel (skadet). Start rokerte den bakre fireren. Inge A. Olsen ble trukket inn sentralt, (hører du Nils Johan?) og Sven Kloster ned på høyre kant. Dette fungerte ypperlig, og Bryne hadde kun én sjanse i første omgang. Den scoret de på.
Morten Knutsen spilte for Leo, og løste oppgaven sin godt. Han spilte seg opp utover i 2. omgang, og kom på flere fine raid. Preben Gundersen spilte sentralt i midtbaneleddet.

Bækkelaget håndballklubb har Anja Andersen (?). IK Start har Krister Isaksen. Etter å ha surmulet og kjeftet i nærmere en time av kampen, dukker han plutselig opp på rett sted, og header inn en dupper nærmest fra liggende. Utligning. Nytt håp.Start presser sterkt, og 8 minutter senere tar de ledelsen etter corner. Geir Strand gjør forarbeidet, og Preben Gundersen pirker inn sitt første seriemål i år.
Alle trodde seieren var et faktum da Bryne fikk sin andre sjanse for kvelden. Straffe! Stor var lettelsen i Start-leiren da skuddet smalt i tverrliggeren!

Start beholder kvalikplassen, og har fått en liten luke til lagene bak. Spennende at det fungerer bakover med "nye" spillere. Men, midtbanen trenger en motor og fremdrift. Det er fremover Start har det største problemet. Etter sjanser og spill burde de vunnet med mange mål i dag.
Krister og Geir Strand hadde lett for å klumpe seg sammen på høyrekanten, og Krister sinket mange angrep med å spille støtte i stedet for å utfordre selv.