NM: Vigør-Start 1-8

Start tok seg greit videre i cupen på Hellemyr.

Onsdag kveld var Vigør Starts første hinder på vei mot cupfinalen på Ullevaal stadion i desember. Kampen ble spilt på Hellemyr.

Lagene har de siste årene møttes to ganger i cup-sammenheng. 13. april 2013 vant Start 2-0 på Hellemyr etter scoring av Matthias Vilhjalmsson og et selvmål av Atle Brattum.

21. april 2015 møttes lagene igjen i cupen på Sukkevann. Da vant Start 5-0 ette fire mål av Kristoffer Vassbakk Ajer og et av Espen Hoff.

Vigør - Start 1-8

• Pause: 0-5

• Brun Arena, Hellemyr

• Dommer: Marius Lien, Otra IL

• Gult kort: Aron Abrahamsen (55), Vigør

• Rødt kort: Aron Abrahamsen (71), Vigør

• Mål: 0-1 Mathias Bringaker (2), 0-2 Espen Hammer Berger (29), 0-3 Lars-Jørgen Salvesen (32), 0-4 Aron Sigurdarson (33), 0-5 Aron Sigurdarson (40), 0-6 Aron Sigurdarson (62), 0-7 Afeez Aremu (64), 0-8 Lars-Jørgen Salvesen (72, straffe), 1-8 Anel Valjevcic (88)

• Tilskuere: 812

Starts lag:

Benjamin Boujar

Eirik Wichne (Christensen fra 75), Simon Larsen, Espen Hammer Berger, Elliot Käck (Ujkani fra 46)

Niklas Sandberg (Skaanes fra 46), Afeez Aremu, Gudmundur Tryggvason

Lars-Jørgen Salvesen, Mathias Bringaker, Aron Sigurdarson.

På benken: Sebastian Hornnes Heggland, Altin Ujkani, Tobias Christensen, Isaac Twum, Adnan Hadzic, Kasper Skaanes og Kristjan Floki Finnbogason.

Vigør:

1 Bendik Skarpeid Egeland, 3 Aron Abrahamsen, 8 Henrik Haus, 14 Daniel Rakim Jensen Simonsen, 15 Fredrik Karlsen, 11 Ole Marius Gundersen, 18 Sebastian Mugaas Salgueiro (Valjevcic fra 17), 29 Marcus Aleksander Tannum Løken, 33 Kevin Sørland Vigebo (Pedersen fra 60), 7 Jan Aage Nordbø, 10 Joakim Johansen.

På benken: 12 Jon Berntsen Kåsa, 4 Lars Øygarden Nordbø, 21 Fitor Nika, 22 Kasper Emil Pedersen, 24 Erlend Kasin Østern, 39 Anel Valjevcic, 52 Peiwast Hama.

Slik var kampen

2. min: 0-1 Niklas Sandberg spiller fri Mathias Bringaker, som sender Start i ledelsen på Hellemyr. God start på kampen.

7. min: Lars-Jørgen Salvesen forsøker seg fra 18 meter, men forsøker går til side for mål.

11. min: Start med en trippelmulighet! Gudmundur Tryggvason setter tilslutt ballen i mål, men dommer markerer da for offside.

19. min: Aron Sigurdarson med en god mulighet, men avverges.

27. min: Vigør med et forsøk i nettaket.

28. min: Gudmundur Tryggvason nære sin første scoring i Start-drakten, men forsøket går i stolpen og ut.

29. min: 0-2 På den påfølgende corneren stanger debutant Espen Hammer Berger inn Starts andre for kvelden.

32. min: 0-3 Start ruller opp på venstresiden og Lars-Jørgen Salvesen setter ballen i mål.

33. min: 0-4 Aron Sigurdarson setter ballen i mål

40. min: 0-5 Salvesen med en flott passning til Sigurdarson, som setter inn sitt andre mål for kvelden.

Etter dette spiller Start seg til flere gode muligheter, men leder 5-0 til pause.

Til 2. omgang gjør Start to bytter. Ut går Elliot Käck og Niklas Sandberg. Inn kommer Altin Ujkani og Kasper Skaanes.

50. min: Lars-Jørgen Salvesen nære ved å øke ledelsen, men forsøket går til side for mål.

59. min: Igjen er Salvesen frempå, men får ikke satt ballen i mål.

61. min: Vigørs Jan Aage Nordbø kommer alene med Benjamin Boujar, men sistnevnte får avverget.

62. min: 0-6. I stedet sitter den andre veien, denne gangen ved Aron Sigurdarson, som scorer sitt tredje for kvelden.

64. min: 0-7 Afeez Aremu øker ledelsen ytterligere fra rundt 16 meter.

71. min: RØDT KORT: Aron Abrahamsen på Vigør lager straffe, og får direkte rødt kort.

72: min: 0-8 Lars-Jørgen Salvesen setter straffen sikkert i mål. Keeper går feil vei.

75. min: Tobias Christensen kommer inn for Eirik Wichne.

88. min: 1-8 Anel Valjevcic reduserer for Vigør med en suser.

I tillegg til målene, kommer Start til flere gode muligheter i dette oppgjøret, men flere mål blir det ikke, og Start tar seg greit videre til 2. runde.

Neste kamp for Start er borte mot Rosenborg på Lerkendal, søndag kl. 18:00