NM 2. runde Fram-Start dødball

NM: Fram Larvik - Start 0-3 (0-0)

Start videre i cupen

Etter en relativt tung start i Tippeligaen, dro Start onsdag til Larvik for å møte Fram Larvik til 2. runde i cupen. Hjemmelaget slo Fløy 3-0 mens Start som kjent vant 8-0 mot Donn i den første cup-runden for et par uker siden.

Brukbar åpning

Start åpnet brukbart hvor laget angrep vertene og kom til noen dødballsmuligheter, dog uten å skape de helt store mulighetene. Første brukbare forsøk i kampen stod Mathias Rasmussen for etter kvarteret, men dessverre ble det avverget. Midtveis i omgangen forsøker Rasmussen igjen, denne gangen fra 17-18 meter, men Fram Larviks keeper får sendt ballen til corner. Kampens største sjanse hittil.

Jevnt

Fra rundt midten av 1. omgang jevnet omgangen seg ut og begge lag kommer til halvsjanser. Fram Larvik forsøker seg blant annet på en brasse etter 26 minutter, uten at denne blir nevneverdig farlig.

Nære

Etter 40 minutter er derimot Lasse Sigurdsen nære ved å gi Start ledelsen 1-0 etter at hjemmelaget kommer med en svakt tilbakespill unggutten snapper opp. Dessverre får keeper avverget til corner, som ikke blir noe ut av. Like før pause får Fram larvik frispark like utenfor 16-meteren. markus Naglestad, som var på prøvespill i Start i vinter, skøt godt, men Sean McDermott er ute i full strekk og får avverget. Dermed målløst til pause i Framparken i Larvik.

2. omgang

Ingen av lagene gjorde noen bytter i pausen. Den andre omgangen fortsatte på mange måter som fra første omgang hvor Start hadde et visst initiativ spillemessig, men uten å skape de helt store sjansene og hvor Start hadde noen kontringsforsøk som laget ikke klarte å omsette i scoring. Vestfoldingene var heller ikke helt ufarlige da de forsøkte seg, og vinterens prøvespiller i Start, Markus Naglestad hadde sine muligheter for Larvik-klubben.

Tre mål på ti minutter

Men så var det ti gode minutter som avgjorde kampen for Start. Først kontrer Rasmussen og gir til Chidiebere Nwakali, som setter inn sin første scoring i Start-drakten i det 71. minutt og det står 1-0. To minutter senere er det Chidie som er arkitekten når Robert Sandnes dobler ledelsen til 2-0. Åtte minutter senere avgjør Eirik Wichne kampen for Start med sin 3-0-scoring.

Flere mål blir det ikke i Framparken, og Start tar seg videre i cupen.

Neste tippeligamatch er hjemme mot Godset søndag 1. mai kl. 1800!