Arendal-Start 0-3 (0-0)

Drømmen om Ullevål lever videre for de gule og sorte etter scoring fra blant annet Kevin Kabran.

Start tok turen østover i cupens 2.runde onsdag ettermiddag da Arendal var neste hinder for de gule og svarte i veien mot Ullevaal. Start slo Vigør 8-1 på Hellemyr i den første runden, mens Arendal på sin side sikret avansement med en 2-0 seier mot divisjonskollega Fløy.

Start stilte slik:

(1-4-3-3)

Jonas Deumeland

Damion Lowe - Espen Hammer Berger - Simon Larsen - Elliot Käck

Kasper Skaanes (Hadzic fra 75') - Afeez Aremu - Tobias Christensen (Sandberg fra 54')

Aron Sigurdarson (Salvesen fra 59') - Kristjan Floki Finnbogason - Kevin Kabran

Innbyttere: Benjamin Boujar, Henrik Robstad, Eirik Wichne, Niklas Sandberg, Adnan Hadzic, Lars-Jørgen Salvesen, Gudmundur Andri Tryggvason

2 min: Kabran kom seg fri på venstresiden, men innlegget ble slått for nærme Flasza i Arendal-buret.

6 min: Sigurdarson får kampens første mulighet da han på et frispark fra venstresiden skyøt ballen over muren og mot det korteste hjørnet. Flasza fikk slått ballen til en corner, som Arendal fikk klarert unna.

9 min: Käck drev fint fremover på venstresiden før han fyrte av et skudd, dessverre et stykke over mål.

15 min: Lowe og Skaanes kombinerte seg fint gjennom på høyresiden, før Skaanes fant Sigurdarson med lekker helflikk. Islendingens forsøk på å curle ballen i lengste vinkel gikk dessverre utenfor.

18 min: Arendal med sitt første skudd mot Deumeland i Start-buret, men tyskeren fikk en hånd på ballen.

25 min: Etter at Start kom best i gang, var nå Arendal mer med i kampen og kom seg til et par nestenmuligheter.

34 min: Arendal fikk sin største mulighet hittil i kampen når ballen ble slått hardt inn fra høyresiden. Flere Arendal-spillere sto alene i boksen, men oppofrende keeperspiller gjorde at Deumeland fikk fanget ballen.

40 min: Christensen gikk ned i straffefeltet, men dommeren vinket Start-spilleren opp igjen

43 min: Kvaalen med kampens største mulighet når han fyrer av mot Start-målet og tvinger Deumeland ut i full strekk.

Pause: Lagene gikk til pause etter en omgang hvor Start hadde ballen mest, men uten å skape de helt store sjansene.

46 min: Arendal åpnet den andre omgangen friskest. Lynge Christensen dundret en avslutning mot mål, men igjen fikk Deumeland en finger på ballen og hindret de helhvite å ta ledelsen.

51 min 1-0: Lowe mottar kampens første gule kort etter å ha sparket ballen bort etter at dommeren har blåst frispark. Start med godt trykk på Arendal i perioden før kortet.

55 min: 2-0: Start vant en corner og Käck gikk ut for å slå det. Svensken fant Lowe med ett nydelig innlegg og jamaicaneren satte pannebrasken til og sendte start i ledelsen.

kack_sandberg_arendal
Käck og Sandberg jubler etter at svensken nettopp har satt inn 2-0 for Start!

57 min: Det skulle ikke ta lang tid før Start økte ledelsen. Igjen var Käck involvert og denne gangen noterte han seg for scoring Svensken satte ballen pent i mål med innsiden av høyrefoten etter at Arendals klarering fra en Start-corner endte på 16-meteren.

64 min: Etter en forrykende start på den andre omgangen for Start trykket Arendal på for en redusering, uten å spille seg frem til de helt store sjansene.

72 min: Etter at Start hadde trykket på fremover i over en lengre periode trakk Salvesen seg lekkert innover i banen fra høyrekanten og fikk avsluttet mot Arendal-målet. Igjen gjorde Flasza en god inngripen og fikk slått skuddet fra Salvesen bort fra farlig område.

78 min: 3-0: Siden Salvesens avslutning var Arendal flere ganger farlig frempå, men Start forsvarte seg heltemodig noe som resulterte i at de gule og sorte, kontret på lekkert vis. Kabran satte ballen sikkert i mål bak Flasza etter å ha dratt av en Arendal-forsvarer.

85 min: Start kontrollerte kampen på dette tidspunktet uten at de store tingene skjedde fremover for noen av lagene.

Slutt: Start scoret tre mål i den andre omgangen og sikret dermed avansement i cupen. Lowe, Käck og Kabran scoret målene for Start.

Arendal - Start 0-3