BLOGG: Start-Jerv-Arendal

- Skal vi lage fest?

Tabellen for 2017 står der like ubrukt og jomfruelig som det nye året. Snart skal fortjente og ufortjente poeng fargelegge alt sammen.

I hvert eneste sørlandske fotballhjerte har håp og drømmer for den nye sesongen allerede sneket seg inn.

Sluttsignalet for sesongen 2016 har nettopp ebbet ut. Et fotballår som for oss Startsupportere alltid vil bli husket for tapene. De evinnelige tapene. Optimisme som ble knust hver eneste helg, håp som ble tråkket på og noen få seire som vi feiret som om vi vant cupfinalen for aller første gang.

2017 er mulighetenes år. Vi som er gule og svarte skal legge ut på en spennende reise dit vi egentlig hører hjemme, og oppkjøringen er for lengst i gang. I tillegg skal vi ønske to naboer velkommen til Sparebanken Sør Arena. Den store fotballfamilien på Sørlandet kan for alvor legge til rette for fotballfeber og folkefest.

Spenning, patriotisme og rivalisering. En ting er klart. Noen vil finne både venner, skolekamerater, kollegaer ja til og med familie syngende med en annen drakt i motsatt sving. Hele seks ganger skal sørlandsbyene gå til kamp mot hverandre.

Vi skal psyke hverandre ut på kvelden og løse oppgaver sammen på dagen. Fotballengasjementet kan stige flere hundre prosent.

Vi trenger dette så inderlig, og har ventet lenge på det.  Kanskje fotballsjelen din rett og slett trenger det?

Men kampene skal spilles på lørdag, søndag, mandag og tirsdag. Ja, du hørte riktig! Tirsdag!

Vi kan velge å tenke at de som er interessert de vil komme på en tirsdagskamp, men vi kan også legge til rette for villere tirsdagsunderholdning enn vi har sett på lenge i de tusen hjem. Planlegge litt skikkelig og gi utsulta fotballhjerter, og unge håpefulle, opplevelser de for alltid vil ta med seg.

For første gang siden jeg flytta til Strai i 1996 har jeg lyst til å utfordre selveste fotballkretsen. 

Tenk om dere sammen med Start, Jerv og Arendal kunne finne ut om det var mulig å frede alle de seks lokaloppgjørene og gjerne også tidspunktene når Arendal, Jerv og mitt kjære Start spiller hjemmekamper.  Sende barn og familier til Bjønnes, Levermyr og til Sparebanken Sør Arena. Er det mulig?

Hva om kretsen sammen med klubbene tar tilbake ”forkampene” der for eksempel Vigør G14 spiller mot Randesund to og en halv time før kveldens oppgjør på Sparebanken Sør Arena.  Froland J13 spille mot Express på Bjønnes og Jerv spiller mot Trauma på Levermyr.

Kampene hypes opp i markedsføringen sammen med OBOS-kampen og en av dem blir i tillegg sendt på TV med fyldig pressedekning av Jørgensen og Bjorvand, Richardsen og Mersland som kommentatorer og vår kjære Per Svein  i speakerbua. Hele Vigør stiller opp og støtter 14-årslaget,  et par yngre lag fra vigør og randesund forbereder seg til å være maskoter og ballhentere, de spiser pølser og er sammen og samler seg på tribunen.

Kveldene kuliminerer i at OBOS-oppgjøret blåses i gang med mer liv på tribunene og kretsens fotballfamilie samlet.

Jonas, den 14 år gamle spissen fra Randesund, som satt inn det avgjørende målet i forkampen mot Vigør får et klapp på skuldra og et anerkjennende nikk av Segberg før han, Salvesen og resten av laget starter oppvarmingen. Opdal tar en high five og trøster Vigørkeeperen.

Løvland & co på indre bane må ha et par ord med Randesundspissen før feiringa fortsetter i garderoben.

Fortell om målet Jonas: Løvland tar tak i matchvinneren.

”Så deilig! Det var Niklas, kameraten min, som vendte opp i mellomrommet og da vet jeg at ballen kommer på bakerste. Nesten ferdigscora. Det var sykt deilig å se den gå inn og spesielt her på Sparebanken Sør Arena mot Vigør.”

 Det er øyeblikk som dette som de unge, lovende lengter etter. Opplevelser som gir treningsiver og lyst til å bli enda bedre. Det er lite inspirerende med et stykke pizza og en kjedelig 0-0 kamp mot Levanger på en iskald arena. Vi må finne ut av dette og skape øyeblikk.

Mange unge er spesielt invitert av Start i år via klubbtilbudet og vi må legge til rette på arenaene våre så de unge finner sin plass og får opplevelser som gjør at de vil komme igjen. Vinner vi denne kampen har vi flere lag i eliteserien om noen få år.

Nå har vi fått en unik mulighet. Tre lokale lag i den samme divisjonen. En ny generasjon som vil oppsøke arenaene våre og som om tyve år vil fortelle om minner som handler om da Salvesen senka Arendal på Bjønnes eller da Jervkeeperen reddet absolutt alt på Sparebanken Sør Arena.

Snart skal 2017-kampene blåses i gang. Forventningene sniker seg inn i tankene som januarsola sneier tretoppene.

Håper disse nyttårsideene om ikke annet kan skape litt engasjement, debatt og at det kan få flere unge fotballsupportere til arenaene våre!

Dette kan bli et herlig fotballår på Sørlandet. Jeg har virkelig tro på det hvis krets, klubber, spillere, sponsorer og ikke minst du og jeg bidrar.

 Selv håper jeg på direkte opprykk og cupfinale.

 …men kanskje like viktig at vi knuser Arendal og Jerv.

 Godt nytt fotballår!

 Heia Start!

 André

Annonse fra Eliteserien: