Vil se 11 kapteiner

Supporterblogger Frank Thomassen etterlyser flere Start-spillere som tar ansvar på banen i kampen mot Haugesund.

FORAN HAUGESUND - START
Lørdag ble vi satt skikkelig på plass av Odd, men nå er den kampen heldigvis historie. Mot Haugesund starter vi igjen med 0-0 og så får vi håpe at gutta er skikkelig påskrudd når kampen starter og at vi kan få med oss et godt resultat hjem til Kristiansand. 

TID: Onsdag 1.juli kl.1800
STED: Haugesund Stadion

TABELLEN 
12. Haugesund. 4...1-1-2...5-10...4 poeng
13. Start......... 4...0-2-2...6-12...2 poeng

FK HAUGESUND
Haugesund endte på 7.plass i fjorårets Eliteserie, men har mistet veldig mange spillere etter sesongen og jeg tror fort at laget til Jostein Grindhaug kan havne rundt kvalikplassen i år. Spesielt Tronstad og Samuelsen vil nok bli savnet. De har også en ganske tynn stall og er derfor sårbare for skader.

Her er spillerne Haugesund har mistet foran denne sesongen:
Sondre Tronstad (Vitesse)
Pascal Gregor (Lyngby)
Herman Børreson Fossdal (Djerv 1919)
Agano Dialo (Djerv 1919)
Eric Ndayisenga (Djerv 1919)
Maciej Gostomski (Bytovia Bytow)
Dennis Horneland (Vard Haugesund, lån)
Ibrahima Koné (Adana Demirspor, lån)
Douglas Bergqvist (tilbake fra lån, Östersund)
Martin Samuelsen (tilbake fra lån, West Ham)
Oskar Snorre (tilbake fra lån, Lyngby)
Stian Ringstad (kontrakt utløpt)
Anthony Ikedi (løst fra kontrakt)

Her er nye spillere som har kommet til klubben:
Mads Berg Sande (Øygarden FK)
Ulrik Fredriksen (Sogndal)
Alexander Ammitzbøll (AGF, lån)
Benjamin Källman (FC Inter Turku, lån)
Ludek Vejmola, lån fra FC Vysočina Jihlava

Haugesund startet sesongen med 1-2 tap hjemme for Brann, før de ble utklasset 1-6 borte mot Bodø/Glimt. Deretter ble det uavgjort mot Kristiansund, før det ble en etterlengtet seier borte mot Sandefjord på søndag. 
Den store profilen så langt er en spiller vi kjenner godt - Niklas Sandberg. Han står allerede med 3 scoringer og 1 målgivende for et Haugesund som har scoret 5 mål så langt. Ingen tvil om at dette er en spiller som må passes godt på i denne kampen. 

Her er laget Haugesund stilte med I forrige kamp mot Sandefjord: (4-2-3-1): Helge Sandvik - Mikkel Desler, Ulrik Fredriksen, Benjamin Tiedemann, Thore B. Pedersen - Joakim Våge Nilsen, Bruno Leite - Niklas Sandberg, Benjamin Källmann, Kristoffer Velde - Aleksander Ammitzbøll.


HAUGESUND'S 5 SISTE KAMPER
10 juni: Haugesund - Viking 1-1 (treningskamp)
17 juni: Haugesund - Brann 1-2 (serie)
21 juni: Bodø/Glimt - Haugesund 6-1 (serie)
24 juni: Haugesund - Kristiansund 2-2 (serie)
28 juni: Sandefjord - Haugesund 0-1(serie)


IK START
Hos Start er Afeez Aremu skadet igjen og uaktuell til denne kampen. Det er mange spillere som er på vei tilbake fra skader og det er gledelig. Både Tryggvason, Ramsland og Akinyemi trener nå for fullt og er trolig tilbake ganske snart. Espen Børufsen skrev ny korttidskontrakt og er også aktuell for spill, selv om han ikke er med til Haugesund. I lys av kampen mot Odd, tror jeg det blir noen endringer og at vi starter med disse: (4-2-3-1)

Jonas Deumeland

Eirik Wichne
Jesper Daland
Joackim Jørgensen
Henrik Robstad

Erlend Segberg
Eirik Schulze

Kasper Skaanes
Mikael Ugland
Kevin Kabran

Steffen Lie-Skålevik


NOEN TANKER TIL SLUTT
Etter en spillemessig god sesongåpning, var det skikkelig mageplask mot Odd på lørdag. Etter 12 minutter stod det 0-2 og vi var i realiteten sjanseløse selv om vi hadde en ny ball i tverrliggeren. Odd var bedre enn oss over hele banen og kunne fort vunnet med større sifre. Kaptein Amund Wichne hadde ingen spesielt god dag på jobben, men samtidig hadde han flere kvalifiserte redninger og forhindret dermed et enda større tap. 
Forsvaret hang ikke med og glapp markeringer og var for stillestående - og framover var det veldig tamt. Lite bevegelse og lite energi rett og slett.

Det jeg merket meg mest lørdag, var hvor stille det var. På en nesten tom arena er det enkelt å høre hva som ropes og av hvem, og i denne kampen var det veldig lite man kunne høre fra Starts spillere. Det var heller ingen Damion Lowe som samlet gutta i et forsøk på å snu kampbildet. Den man kunne høre var stort sett Steffen Hagen hos Odd som brukte stemmen til å jage fram spillerne sine. En slik kaptein trenger Start også, men samtidig må man kunne forvente at Start har flere spillere som tør å stå opp når ting ikke fungerer. I stedet for å kikke ned i bakken, burde man gå rundt og gire hverandre opp.

Jeg var også skuffet over lagledelsen i denne kampen. Når det står 0-2 etter kun 12 minutter så tyder det på at spillerne ikke var klare når dommeren blåste i gang kampen. Det er mye jeg ikke savner med Tom Nordlie, men akkurat det å jage spillerne fram og motivere dem til å gå knallhardt ut - der var han god. Det trenger vi fra Joey & co også.

Til kampen i Haugesund håper jeg på et keeperbytte. Start trenger desperat rutinen Jonas Deumeland (nå frisk) besitter. Amund Wichne har nok mange gode år foran seg som toppkeeper, men akkurat nå trenger vi en som har mer erfaring - og litt mer pondus. 
Jeg vil også ha en kaptein som har autoritet til å gå bort og gi en dytt til dem som ikke gjør jobben sin. En som tør å åpne kjeften og som kan løfte de andre spillerne både i medgang og i motgang. Kanskje Steffen Lie-Skålevik kunne vært et godt alternativ? For meg virker han som en spiller som ikke er redd for å si det han mener. Hvis ikke er Joackim Jørgensen et naturlig valg for meg.

Vi har vist i de tre første kampene at vi har noe å gjøre i denne ligaen og vi kan spille jevnt og bedre enn flere av de andre lagene - men da må vi være påskrudd når dommeren starter kampen - og vi må gå til kampen i full visshet om at det eneste som kan gi 3 poeng er full innsats i 2 x 45 minutter. Vi må ikke tro at vi er bedre enn det vi er, selv om vi spilte bedre enn Sandefjord - og var jevngode med Molde til tider. Det fikk vi virkelig erfare mot et veldig godt Odd-lag som straffet oss knallhardt.

Mot Haugesund skal vi spille på en gressbane hvor vi har slitt mange ganger, men samtidig så er dette Haugesund-laget svekket fra i fjor. Spiller vi som vi gjorde mot Sandefjord, så har vi absolutt muligheten til å ta 3 poeng i Haugesund. Men spiller vi som vi gjorde mot Odd, kan det fort bli 5 nye baklengsmål.

Vi har et ungt og spennende Start-lag, og det er lett å grave seg ned etter en opptreden som mot Odd, men sesongstarten har vist lyspunkter som spillerne må ta med seg. De må ha tro på egne ferdigheter, men samtidig må vi se et lag med 11 kapteiner som jager hverandre fram - og som jobber som gale.

Får vi se det i Haugesund, kan vi absolutt få med oss poeng hjem til Sørlandet!

Lykke til med kampen alle Start-venner!

 

FROM OVER THERE,

= Frank Thomassen =

Annonse fra Eliteserien: