- Vi viser karakter idag

Elliot Käck fikk drømmetreff med venstreslegga og startet snuoperasjonen i Bodø. Etter kampen var stemningen naturligvis god i garderoben. Foto: Scanpix

Annonse:

- Den var fin, hva?

Elliot Käck ler, vel vitende om at det var et realt kremmerhus av et skudd han leverte da Start trengte det som mest.

Etter å ha skapt flere store sjanser i andre omgang, scoret Glimt ut av ingenting. Men i stedet for å henge med hodene, fortsatt Start å angripe, og bare fem minutter ga Käck laget nytt håp om tre poeng.

- Da ballen kom trillende mot meg, og med vinden i ryggen, da var det bare å trykke til. Iblant sitter den i krysset, og heldigvis var det i dag, sier en strålende fornøyd Käck etter kampen.

Han forteller at det var tungt da Glimt gikk opp i ledelsen, og han er veldig imponert over måten laget slo tilbake på.

- Jeg tenkte nok litt sånn «ikke igjen» da de scoret. Men det var utrolig sterkt av oss å komme tilbake. Vi bare fortsatte å angripe på samme måte som før vi havnet under. Så hadde vi medvind, sier han.

Han legger ikke skjul på at den kraftige vinden på Aspmyra skapte utfordringer på banen.

- Vinden var ekstrem. Første omgang, da vi hadde motvind, handlet bare om å holde 0-0. Så kunne vi begynne å spille i andre omgang. Jeg har aldri opplevd Nord-Norge før, men det levde opp til sitt rykte, sier han og ler.

- Viser karakter

Kaptein Erlend Segberg mener snuoperasjonen i Bodø viser hvilken karakter som bor i laget.

- Dette er helt fantastisk. Det føles helt ubeskrivelig deilig, sier han like etter kampen.

- Vi styrer andre omgang fullstendig, og at vi da klarer å snu det etter å ha havnet under, det er bare helt utrolig bra. Vi viser en utrolig karakter og lagmoral idag, sier Segberg.

Hvordan føltes det da dommeren endelig blåste av kampen?

- Det føltes selvsagt godt. Jeg synes vi viser at vi har utviklet oss som lag. Nå har vi brutt en barriere med å vinne på bortebane. Dette skal vi bygge videre på.

Gleder oss til onsdag

Damion Lowe var både sliten og letter etter kampen.

lowe glimt borte 2018 NTB scanpix
Damion Lowe rydder unna på en av Bodø/Glimts cornere.Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix

- Jeg er trøtt men deilig å vinne! Det var en vanskelig kamp, men vi fulgte planen hele veien. De hadde vinden med seg i første omgang, og været var veldig tøft. Det var bare å forsvare oss og satse på kontringer i første omgang. I andre omgang synes jeg vi har kontroll, sier Damion Lowe, som naturligvis var skuffet over at Glimt scoret i vår beste periode i kampen.

- Da vi slapp inn var det på grunn av en dum feil av meg, det var dårlig kommunikasjon. Men vi viser god karakter, vi holdt oss til planen og klarte å snu det, sier Lowe.

- Da dommeren blåste av kampen var det en stor lettelse. Men jeg synes dette viser at vi stadig blir bedre, sier jamaicaneren som ikke ble satt ut av den kalde vinden og regnet.

- Jeg er vant til det. Jeg gikk på skole i Nord- Amerika, og spilte i Minnesota i ett år, så dette er ikke noe nytt for meg!

- Nå ser vi frem til cupkampen på onsdag, og til å spille hjemmekamp igjen. Vi gleder oss!

Har du ikke sikret deg billett til kvartfinalekampen mot Bodø/Glimt på onsdag?

Gjør det nå, før de beste plassene forsvinner!

Annonse fra Obos-ligaen: