- Vi måtte grave dypt

Joey Hardarson var stolt av laget etter seieren mot Raufoss, og mener laget har levert til "godkjent" når to tredjedeler av sesongen er ferdigspilt (FOTO: NTB scanpix).

Annonse:

Det var en glad gjeng som satte seg på bussen, klar for den seks timer lange turen hjem til Kristiansand. Med tre poeng i bagasjen så blir turen langt lettere for Joey Hardarson og de andre.

- Det var en fantastisk følelse etter kampen. Vi måtte kjempe hardt og grave dypt, men vi viste en fantastisk laginnsats. Jeg er stolt av guttene som jobber hardt gjennom hele kampen, sier Hardarson.

Dermed ble rekken uten tap forlenget til ni kamper, og etter 20 spilte seriekamper har laget 42 poeng. Det holder til andreplass på tabellen, på bedre målforskjell enn Sandefjord.

- Det er et poengsnitt som er godt nok for opprykk, det pleier i alle fall være det. Så vi kan si sesongen har vært godkjent til nå, og så er vi veldig klar over at det er lenge igjen, sier Hardarson, som har et poengsnitt 2,2 poeng siden han tok over som hovedtrener etter Kjetil Rekdal.

Etter å ha klatret opp på andreplass søndag kveld falt vi ned på tredjeplass igjen onsdag. Nå var det deilig å klatre opp igjen, etter at Sandefjord kun klarte uavgjort mot Nest Sotra.

- Det er en fin følelse å ligge på den andreplassen. Vi må bare fortsette i det sporet vi er inne på nå. Syv seiere og to uavgjort på de ni siste er bra. Fortsetter vi slik har vi gode muligheter. 

Oppstykket kamp

Hardarson legger ikke skjul på at kampen mot Raufoss ble en tøff, og tidvis ikke så veldig velspilt kamp.

 

- Det er ikke alt som flyter i dag, og det blir en litt oppstykket kamp. Det er mange dødballer, det gjør at det blir lite rytme i kampen. Men vi kjemper oss igjennom kampen, og det er deilig å vinne etter at guttene viser en slik lagmoral, sier Hardarson.

Det tok en stund før Start-spillerne tok ordentlig tak i kampen, kanskje var det tunge bein etter at de spilte en snau omgang med ti mann torsdag kveld?

- Ja det tok litt tid før vi fikk noen rytme og spill. Raufoss gjorde det også vanskelig for oss, de lå tett og komtakt. Men jeg synes vi så ganske spreke ut etterhvert, spesielt i begynnelsen av andre omgang.

Vinnermålet til Afeez Aremu var av den vakre sorten, og det var vel fortjent ifølge treneren.

- Han har hatt noen skudd i år, men det var viktigere enn noen gang at han traff i dag. Det var et fantastisk mål. Afeez spilte også en god kamp idag, så det var gøy at han scoret, sier Joey.

Et lite skår i gleden var det at Henrik Robstad må stå over kampen mot Sogndal på lørdag etter at han pådro seg sitt sjette gule kort.

- Det ble noen kort etterhvert i dag, noen var greie og noen var litt billige synes jeg. Det med kortene er noe vi må jobbe med det, det har vi også hatt fokus på. Det har vært noen situasjoner der vi kunne unngått det ved å vise litt klokskap, sier Hardarson.

Nå har spillerne seks dager på å forberede seg til Sogndal-kampen lørdag 31. august.

- Det blir noen litt rolige dager nå, spesielt ettersom vi kommer hjem midt på natta. Men en del av de som ikke startet i dag skal spille for Start 2 i morgen (mot MK), sier Hardarson.

 

Annonse fra Obos-ligaen: