- Vi må være på topp på søndag

Kjetil Rekdal om hvordan laget forbereder seg til kampen mot Lillestrøm - og hva et utsolgt stadion betyr.

- Det var bra energi og bra prestasjoner innimellom. En god start på uka, men det viktigste er søndagen. Da skal vi forhåpentligvis være på vårt beste. Det er da vi skal være på maksnivå.

Det sa Kjetil Rekdal etter mandagens økt på Sparebanken Sør Arena. Bortsett fra Herolind Shala, Tobias Christensen og Damion Lowe, som alle er på landslagsoppdrag, og skadede Espen Børufsen og Andreas Hollingen, var alle spillerne i aksjon på feltet.

Det smalt i både dueller og skudd under 4 mot 4-kampene mot slutten av økta. Etter å ha fått fri i helga var det mange spillere som hadde litt ekstra krutt å brenne av i dag.

En ekstra motivasjon inn mot Lillestrøm-kampen søndag er det også at alle billettene allerede er solgt. Det betyr høyst sannsynlig publikumsrekord for året, og en flott ramme rundt kampen.

- Det er alltid gøy når det er mye folk, og normalt sett, statistisk sett, så får man en ekstra boost når man har masse folk i ryggen. Det er en viktig kamp, det kommer vi ikke utenom. Men vi er nødt til å tenke på prestasjon, og å ha en treningsuke som bygger oss opp slik at søndagen blir den beste dagen denne uka her. Det er mitt fokus, og det skal være spillernes fokus, sier Rekdal.

Hva tenker du om at billettene ble revet bort så kjapt?

- Den interessen som er her, og den stoltheten som Sørlandet viser overfor Start er latent, det handler om å binde oss sammen til en enhet, slik at det er stas å gå på Sparebanken Sør Arena, at det er stas å støtte Start, og at det er stas å være med på den veien vi har startet på, sier Rekdal.

- Det å få mest mulig folk hit gir oss i utgangspunktet ekstra energi, og kanskje blir folk litt smittet av den stemningen som blir her på søndag, slik at de får lyst til å komme tilbake igjen senere i sesongen. Vi har fire hjemmekamper igjen i serien, og en kvartfinale i cupen, og det er mye å spille for.

Damion Lowe har spilt to landskamper for Jamaica, og han reiser hjem slik at han er på plass i Kristiansand tirsdag. Det samme gjelder Herolind Shala og Tobias Christensen, som er i aksjon mandag kveld, for henholdsvis Kosovo og Norges G18-lag.

Se hele intervjuet med Rekdal her:


Annonse fra Eliteserien: