- Vi må forbedre oss hele veien

Kjetil Rekdal oppsummerer treningsleiren i Marbella.

- Vi er fortsatt ikke stabile på det nivået vi ønsker å være på. Vi svinger veldig i prestasjonene i løpet av kampene. I går gjorde vi en dårlig første omgang mot Bodø/Glimt, før vi gjorde en ok andre omgang. Da er vi minst på høyde med dem, sier Rekdal.

Han har sett laget sitt spille fire treningskamper på ti dager i Marbella. Nå gjenstår et par dager trening på det grønne gresset i Spania, før han tar med seg troppen tilbake til Kristiansand.

Helga får spillerne fri, før de tar fatt på de siste treningsukene før seriestarten i OBOS-ligaen.

Rekdal er tydelig på at folk ikke må tro at det blir noen lett reise tilbake til Eliteserien.

- Det blir en tøff kamp om opprykk, det kan jeg love. Det må kjempes om hver eneste seier, sier Rekdal, som mener laget har stort forbedringspotensial.

- Per i dag er vi litt for lette å manøvrere ut av stilen, og vi bruker litt for lang tid på å komme oss inn i kampen igjen når vi sliter. Vi gjør for mange enkle feil. Vi er nødt til å bli bedre til å lese kampbildet og gjøre de rette valgene. Her har vi et enormt forbedringspotensial, sier han og legger til at trenerapparatet jobber med dette både på treningsfeltet og gjennom videoanalyse og samtaler med spillerne.

Det blir en tøff kamp om opprykk, det kan jeg love.

— Rekdal

Med et ungt mannskap ser Rekdal gode muligheter for å utvikle laget videre utover sesongen. 

- Det er vi også nødt til. Vi må forbedre oss hele veien. Vi klarer ikke få frem de bildene vi ønsker ofte nok, så vi må bare jobbe videre med det. Samtidig er ikke treningskamper det samme som seriekamper. 


Fantastiske forhold

Det har vært en spesiell vinter for Start i år, ettersom vi ikke har tatt i bruk Sørlandshallen på grunn av underlaget der. Etter tre uker på Gran Canaria i januar/februar har laget nå snart lagt bak seg to uker i Marbella.

- Det har vært helt fantastisk her også. Kanonvær, fantastiske baner og fantastisk fint hotell, sier Rekdal, som også roser spillernes innsats.

Guttene står på og jobber knallhardt hver eneste dag. Jeg er veldig fornøyd med innstillingen deres.

— Rekdal

-  Guttene står på og jobber knallhardt hver eneste dag. Jeg er veldig fornøyd med innstillingen deres. Så skal vi fortsette å jobbe knallhardt videre med de utfordringene vi har, sier Rekdal, som tror troppen han rår over er godt rustet for en lang sesong.

- Vi har en bred tropp som skal ha et godt nok grunnlag for en lang sesong, og så kommer vi til å trene jevnt tøft også gjennom sesongen. Det er veldig positivt at det har meldt seg på noen unge gutter, spesielt da Sander Sjøkvist og Johannes Eftevaag. Det har vært et stort pluss, sier Rekdal.

Etter syv treningskamper der Rekdal har latt de fleste i troppen, i tillegg til en del Start 2-spillere, få bra med spilletid, begynner han å få noen svar på hva som er hans beste lag. Samtidig legger han ikke skul på at det er veldig jevn konkurranse i enkelte posisjoner.

- Det er jevnt i mange posisjoner, det har treningskampene vist også. Vi har byttet nesten et helt lag uten at det har gjort for store utslag. Så vi har god bredde i det fleste posisjoner, men så mangler vi fortsatt litt erfaring og kynisme. Det må vi tilegne oss, sier Rekdal.

- Vi savner nok også en type som Shala, en som klarer å holde på ballen og tør å skape noe. Men Tobias (Christensen) gjorde en veldig god andre omgang i går mot Glimt, der han viste mange av de egenskapene.

 

Jobbe med struktur

De siste to ukene skal Rekdal & co bruke på å jobbe med strukturen i laget. At flere spillere er borte på grunn av landslagsoppdrag er derfor ikke helt optimalt.

- Det blir litt oppstykket ettersom en del av gruppa er borte. Vi skulle gjerne hatt alle på plass, men vi får gjøre så godt vi kan. Nå har vi jobbet mye med den fysiske kapasiteten, vi har jobbet mye med det tekniske, og nå er det naturlig at det blir mye fokus på offensiv og defensiv struktur inn mot seriestart, sier Rekdal.

Tobias Christensen og Mikael Ugland er begge med på G19-landslaget, mens Adnan Hadzic er med i U20-landslaget. I tillegg skal Damion Lowe i aksjon for Jamaica, mens Isaac Twum skal spille for Ghanas U23-lag.

Seriestarten finner sted lørdag 30.mars på Sparebanken Sør Arena. Motstander er Aalesund, et lag de fleste regner med vil kjempe med blant andre Start om en opprykksplass.

- Aalesund er et fysisk robust lag, med stor høyde gjennom hele laget. Så der er vi nødt til å matche dem, sier Rekdal.

Før oppkjøringen fortalte Rekdal at han så for seg å teste ut nye formasjoner, men til nå i oppkjøringen har han holdt fast med 3-4-3-formasjonen han brukte i høst.

- Vi må få denne til å sitte skikkelig før vi eksperimenterer med andre formasjoner. Derfor har jeg ikke ønsket å gjøre noe med det, men det kan komme etterhvert. Det avhenger også litt på spilletyper vi har tilgjengelig. Det kan naturligvis ennå skje ting med troppen vår (overgangsvinduet stenger 1. april), så vi får se, sier Rekdal.

Start spiller sin siste oppkjøringskamp mot Strømsgodset 23. mars, på Marienlyst stadion.

 

KICK OFF POSTER SOSIALE

 

Annonse fra Obos-ligaen: